Szerbia
Elfogadták a termőföldekről és a tévé-előfizetésről szóló törvényt is
19 törvény elfogadásával zárult az őszi ülésszak
Betűméret:             

Tizenkilenc törvényjavaslat, többek között a termőföldekről és a tévé-előfizetésről szóló törvény elfogadásával zárult a köztársasági parlament őszi ülésszaka.

A hat és fél óra hosszán át tartó ülésen elfogadták a termőföldről szóló törvény módosítási javaslatait, amelyek értelmében jogi személyek bérbe vehetik az állami földek 30 százalékát minden községben 30 éves időszakra. Az említett törvénymódosítás ellen a vajdasági gazdák az elmúlt másfél hónapban több alkalommal is tiltakoztak.

A körtársasági parlament elfogadta az RTS és az RTV számára fizetendő tévé-előfizetésről szóló törvényt is, amelynek értelmében 150 dinár lesz az előfizetés, és megfizettetése a villanyszámlán keresztül történik majd. A törvény értelmében az előfizetésből beérkezett összeg 70 százaléka az RTS-t, 30 százaléka pedig az RTV-t illeti majd.

Egy sor adótörvényt is elfogadtak, amelyek értelmében bővítik a fiskális támogatásokat a kis- és mikrovállalkozások vonatkozásában, illetve csökkentik a bírságot az adó kései befizetése esetén.

A parlament elfogadta a gazdasági kamarákról szóló törvényt is: eszerint 2017. január 1-jétől kötelező lesz a Szerbiai Gazdasági Kamara tagsága, illetve a tagsági díj is befizetése is, a magánosításról szóló törvény módosításai értelmében pedig a gazdasági minisztérium veszi át a magánosítási ügynökség hatásköreit, amely december 31-én megszűnik.

Ezenkívül a köztársasági parlament döntött a Srbijagas NIS iránti, 23 milliárd dináros adósságának közadóssággá alakításáról is.

Továbbá elfogadták a tudományos-kutatói tevékenységről szóló törvényt és a természeti csapás vagy egyéb csapás során keletkezett károk következményeinek elhárításáról szóló törvényt is.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Nyolcan megsérültek Lazarevac község területén, amikor egy autóbusz leszaladt az útról, erősítette meg a közlekedési rendőrség az RTS-nek. A baleset reggel 7 óra 30 perc körül történt az Aranđelovac felé vezető úton, Mali Crljeni közelében. A sérülteket a lazarevaci mentők szállították be a sürgősségi...
2024. JÚNIUS 11.
[ 12:13 ]
Marko Đurić szerb külügyminiszter szerint az európai parlamenti választások megmutatták, hogy nagy különbségek vannak az EU-tagországok nemzeti politikái között, és ezekben az országokban a polgárok némileg eltérő politikát szeretnének az európai intézményekben. Đurić elmondta, hogy Szerbia alaposan elemzi az...
2024. JÚNIUS 11.
[ 10:08 ]
Szerbiában évente több mint százan halnak meg közlekedési balesetben a biztonsági öv becsatolásának elmulasztása miatt. Ez a szabályszegés az egyik legnagyobb probléma a közlekedésbiztonság terén – mondta hétfőn Ivica Dačić belügyminiszter. A közlekedésbiztonsági ügynökség kutatásának eredményei szerint a...
2024. JÚNIUS 10.
[ 19:50 ]
Beolvasás folyamatban