Szerbia
Elfogadták a termőföldekről és a tévé-előfizetésről szóló törvényt is
19 törvény elfogadásával zárult az őszi ülésszak
Betűméret:             

Tizenkilenc törvényjavaslat, többek között a termőföldekről és a tévé-előfizetésről szóló törvény elfogadásával zárult a köztársasági parlament őszi ülésszaka.

A hat és fél óra hosszán át tartó ülésen elfogadták a termőföldről szóló törvény módosítási javaslatait, amelyek értelmében jogi személyek bérbe vehetik az állami földek 30 százalékát minden községben 30 éves időszakra. Az említett törvénymódosítás ellen a vajdasági gazdák az elmúlt másfél hónapban több alkalommal is tiltakoztak.

A körtársasági parlament elfogadta az RTS és az RTV számára fizetendő tévé-előfizetésről szóló törvényt is, amelynek értelmében 150 dinár lesz az előfizetés, és megfizettetése a villanyszámlán keresztül történik majd. A törvény értelmében az előfizetésből beérkezett összeg 70 százaléka az RTS-t, 30 százaléka pedig az RTV-t illeti majd.

Egy sor adótörvényt is elfogadtak, amelyek értelmében bővítik a fiskális támogatásokat a kis- és mikrovállalkozások vonatkozásában, illetve csökkentik a bírságot az adó kései befizetése esetén.

A parlament elfogadta a gazdasági kamarákról szóló törvényt is: eszerint 2017. január 1-jétől kötelező lesz a Szerbiai Gazdasági Kamara tagsága, illetve a tagsági díj is befizetése is, a magánosításról szóló törvény módosításai értelmében pedig a gazdasági minisztérium veszi át a magánosítási ügynökség hatásköreit, amely december 31-én megszűnik.

Ezenkívül a köztársasági parlament döntött a Srbijagas NIS iránti, 23 milliárd dináros adósságának közadóssággá alakításáról is.

Továbbá elfogadták a tudományos-kutatói tevékenységről szóló törvényt és a természeti csapás vagy egyéb csapás során keletkezett károk következményeinek elhárításáról szóló törvényt is.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A SRBATOM, vagyis a szerbiai sugárzás- és nukleáris biztonsági igazgatóság bejelentette, hogy Szerbiában nem észleltek radioaktivitás-növekedést, és a romániai sugárzás- és nukleáris biztonsági hatóságok nem adtak ki hivatalos közleményt azokkal a sajtóértesülésekkel kapcsolatban, melyek szerint radioaktív anyag...
2024. FEBRUÁR 22.
[ 8:50 ]
Giovanni Pietro Barbano, az EULEX vezetője elmondta, hogy Koszovóban nyugodt a helyzet, de még mindig törékeny. „Láttuk, hogy a helyzet nagyon könnyen súlyosbodhat, mint ahogy az sajnos szeptemberben történt, a banjskai súlyos támadást követően”, nyilatkozta Barbano az A2 Newsnak. Hozzátette: az EULEX-nek nincs...
2024. FEBRUÁR 22.
[ 8:20 ]
Szerbiában 2023-ban 78.085 bűncselekményt jegyeztek fel, míg tíz évvel korábban, 2013-ban ez a szám 113.870 volt, 2001-hez képest pedig 43 százalékkal csökkent a bűncselekmények száma - írja a Večernje Novosti a belügyminisztérium elemzésére hivatkozva, amelyet hamarosan a nyilvánosság előtt is bemutatnak. Tavaly 77...
2024. FEBRUÁR 21.
[ 12:37 ]
Beolvasás folyamatban