Szerbia
Szerbiában rosszabb az életminőség, mint Panamában vagy Kazahsztánban

Szerbiát nem sorolták magas helyre a demokráciát, az életminőséget, a boldogság szintjét, az ország hírnevét és nagylelkűségét tekintve, mutatott rá a Spectator index által megjelentetett lista.

Az emberek boldogságáról szóló jelentés felöleli a lakosságnak nyújtott szociális támogatásokat, a polgárok szabadságát, hogy maguk választhatnak életmódot, a korrupció szintjét, és az egy főre jutó bruttó hazai terméket.

Ezek szerint a legboldogabb országok az észak-európai országok, mégpedig Finnország, Norvégia és Dánia, őket követi Izland és Svájc.

Koszovó a 66. helyen áll, Románia az 52., míg Szerbia a 78. A szomszédos országok a szerbiaihoz hasonló helyezést értek el. A régió országai közül Bulgária (100. hely) és Albánia (116. hely) teljesített a legrosszabbul, írja a Danas.

A demokrácia szintjét tekintve Norvégia áll az első helyen az Economist lap szerint, a második Izland, a harmadik pedig Svédország. Az utolsó helyen Észak-Korea végzett. Ebben a tekintetben Szerbia a 63. lett a 167 ország közül, így pedig a nem teljes demokráciával rendelkező országok közé került.

A városok hírnevét tekintve a vizsgált 56 metropolisból Japán fővárosa, Tokió került az első helyre, őt követi Sydney, Koppenhága és Bécs. Az utolsó helyen Moszkva végzett.

Az életminőséget tekintve Kanada lehet a legbüszkébb a polgároknak nyújtott életszínvonallal, mert az ország az első helyen szerepel, majd Dánia, Svédország és Norvégia következik a sorban.

Ezen a listán Horvátország a 28., Görögország a 29. helyen szerepel, Szerbia pedig csupán a 71. lett. Ez azt jelenti, hogy a szerbiai polgárok rosszabbul élnek, mint a panamai, tunéziai, fehéroroszországi és kazahsztáni polgárok - ismerteti a Danas.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
istván
2019. FEBRUÁR 8. [ 11:03 ]

Turi István: A hetvenes években volt a "normális" élet, növekvő életszínvonal, valóban az ígéret földjeként éltük meg a térséget. A nyolcvanas évekkel kezdett rosszul menni a szekér. A mai 40 éveseket végigkísérték a nehézségek, így lett a térség a be-nem teljesedett ígéretek földje. Ez nem vicckategória. Az életminőség legfőbb meghatározója az életszínvonal, még a hiányos demokráciákban is.


istván
2019. FEBRUÁR 7. [ 11:59 ]

Viszont Vajdaságban van remény: "A gazdasági mutatók alátámasztják, hogy Vajdaság fejlődik, szerbiai viszonylatban is erősödik - mondta Pásztor István. Az emberek mindig úgy élték meg ezt a térséget, mint az ígéret földjét, ahol minden adva van ahhoz, hogy az ember normálisan tudjon élni."


Turi István
2019. FEBRUÁR 7. [ 11:55 ]

Nem hazudik mert ez lista vicckategóriába tartozik.


Vajdaság
2019. FEBRUÁR 7. [ 9:59 ]

A főnök nem ezt mondja! Talán hazudik?


New Yorkban megkezdődött Aleksandar Vučić szerb államfő és Mike Pompeo amerikai külügyminiszter találkozója. A szerb államfő Instagram profilján három fényképet tett közzé a találkozóról. A megbeszélés tovább tart a tervezettnél, mivel Pompeo 15-20 perccel meghosszabbította azt. Az RTS újságírója megtudta:...
2019. AUGUSZTUS 20.
[ 20:11 ]
Elhalasztották Recep Tayyip Erdogan török elnök augusztus 29-ére tervezett szerbiai látogatását, tudta meg a Tanjug Törökország belgrádi nagykövetségén. A török elnök az „időpontok összeegyeztethetetlensége” miatt nem jön Szerbiába sem augsztusban, sem szeptemberben, közölte a török nagykövetség. A korábbi...
2019. AUGUSZTUS 20.
[ 12:48 ]
2020-ban a hobbi horgászok éves engedélye 7.000 dinárba kerül, míg a napi engedély ára ezer dinár, a többnapos engedély ára pedig 2.000 dinár lesz minden horgászterületen, áll a Hivatalos Lapban megjelentetett szabályzatban. A 65 évnél idősebbek, a nők, illetve a 60-80 százalékos testi fogyatékossággal rendelkező...
2019. AUGUSZTUS 20.
[ 10:30 ]
Beolvasás folyamatban