Szerbia
Nem függesztik fel az oktatást, tilosak a zárt térben történő nyilvános összejövetelek

Aleksandar Vučić szerb államfő miután egyeztetett az államvezetés tagjaival és a koronavírussal foglalkozó szakemberekkel elmondta, hogy még mindig nem indokolt az iskolák bezárása. Viszont tilos az olyan összejövetelek megtartása, amelyeket zárt térben szerveznének meg, több mint 100 személy részvételével.

Szerbia elnöke a sajtótájékoztatón arra emlékeztetett, hogy az országban összesen 12 koronavírussal fertőzött személy van.

Miután tárgyalt az államvezetés tagjaival és minden szakemberrel, aki részt vesz a koronavírus elleni harcban, az államfő elmondta: döntést hoztak a zárt térben, száz személynél több résztvevővel történő nyilvános összejövetelek betiltásáról, illetve az összes határátkelőnél fokozzák az ellenőrzést.

„A nagyobb határátkelők a megszokott módon dolgoznak, míg a kisebbek közül néhányat bezárunk a belépés ellenőrzése miatt‟, emelte ki az államfő.

Arra kérte a külföldön dolgozó szerbiai állampolgárokat, hogy a húsvéti ünnepek előtt ne térjenek haza, inkább várjanak.

Azok pedig, akik lakodalmat, keresztelőt vagy bármilyen más nagyobb ünnepséget szerveznek, tartsák be az ide vonatkozó javaslatokat.

Az államfő szerint egyelőre nem indokolt az oktatás felfüggesztése, írja a Tanjug.

"A szakma döntött, meghoztunk minden szükséges intézkedést"

Vučić kiemelte továbbá, hogy nem a politikusok, hanem az ország szakemberei hozták meg a döntéseket.

„Sem én, sem Ana Brnabić nem vagyunk orvosok, így nem is lehetünk okosabbak azoknál, akik sok-sok életet mentettek már meg. Megértettük, hogy az a legjobb, ha a szakmára hagyatkozunk, mert csak így lehet eredményes a munkánk‟, emelte ki Vučić.

A cél most az, hogy „ne történjen robbanásszerű növekedés a fertőzések számát illetően, mint ahogy az néhány, Szerbiánál sokkal erősebb országban történt‟.

„Ha sikerül elhúznunk a járványt ebben a szakaszban, ami a legfontosabb célunk, akkor tízszeresével is kevesebb lehet az esetek száma, mint a fejlettebb országokban‟, mondta az elnök.

Elmagyarázta azt is, hogy egy egész kórház működése vált kérdésessé, mert egy ember nem mondta el, hogy Milánóban járt.

„A koronavírus nem kerülhet be a műtőtermekbe. Csak mondják meg, hogy hol jártak, és mi azonnal leellenőrizzük. Tájékoztassanak bennünket, hogy megvédhessük önöket‟, emelte ki Vučić és arra kérte a polgárokat, hogy hallgassanak a szakemberekre.

„Nem fogom megengedni, hogy a szakembereket támadják csak azért, mert egyesek pánikba esnek, és az orvosokat támadják, akik értük küzdenek‟, tette hozzá az államfő.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Béla
2020. MÁRCIUS 11. [ 18:12 ]

"Vučić kiemelte továbbá, hogy nem a politikusok, hanem az ország szakemberei hozták meg a döntéseket" Pár napja egy úriember(a nevére nem emlékszem,felejthető),a kormánytagok között azt tanácsolta a hölgyeknek,hogy nyugodtan indulhatnak shoppingolni Milánóba,semmi vész....Az "úriember" neve előtt dr. titulus állt.No,ilyenek a szakértőik.


Etc
2020. MÁRCIUS 11. [ 16:41 ]

"Az államfő szerint egyelőre nem indokolt az oktatás felfüggesztése, írja a Tanjug. " "döntést hoztak a zárt térben, száz személynél több résztvevővel történő nyilvános összejövetelek betiltásáról" Az iskolafolyosó szünetben nem zárt tér, összejövetel valamilyen módon,nincsenek ott bezsúfolva? Nem értek hozzá... nem vagyok egyedül


Szerbiában a 25.014 tesztelésből 7.232 újabb esetben azonosították a koronavírust, 38 személy vesztette életét, 188-an vannak lélegeztetőgépen. Az ország kórházai egyre inkább megtelnek a koronavírusos páciensekkel, a vörös zónákban 3.000-rel több a beteg, mint a hónap elején, ezért egyre több egészségügyi...
2021. SZEPTEMBER 21.
[ 16:33 ]
Szerbia polgárai mától az eUprava portálon keresztül is jelezhetik, ha érdekli őket az idényjellegű influenza elleni védőoltás, ezzel elkerülhetik a tolongást is az egészségházban, közölte ma az eUprava. Egy egyszerű kérdőív kitöltésével jelezhetik a polgárok az idényjellegű influenza elleni védőoltás iránti...
2021. SZEPTEMBER 21.
[ 16:07 ]
Véget ért a szerb Nemzetbiztonsági Tanács ülése, ahol a koszovói biztonságpolitikai helyzetéről tárgyaltak, miután a ROSU egységeit kivezényelték a szerbek lakta Jarinje és Brnjak településeknél lévő adminisztratív átkelőkhöz. Aleksandar Vučić szerb elnök ma elmondta, hogy Szerbia megfontolja a Pristinával szembeni...
2021. SZEPTEMBER 21.
[ 13:44 ]
Beolvasás folyamatban