Szerbia
Életbe lépett az új koronavírus-rendelet, kiürültek a szerbiai határátkelők

A tegnapi nap folyamán kilométeres sorok, 18 óra után viszont csak elvétve érkeztek utazók a szerbiai határátkelőkre.

Miután pénteken 18 órától életbe lépett az a rendelet, mely szerint a koronavírus-fertőzések szempontjából kockázatos országokból hazaérkező szerbiai állampolgárok különleges egészségügyi felügyelet alá esnek, a Horvátországgal, Montenegróval és Bosznia-Hercegovinával szomszédos határátkelőkön kilométeres sorok alakultak ki, mindenki igyekezett még a jelzett időpont előtt hazaérni.

A hazaérkezőknek 24 órán belül be kell jelentkezniük az e-zdravlje.gov.rs portálon és el kell végezniük az ún. önvizsgálati tesztet, ami után majd az orvosoktól kapnak további eligazításokat.

Éppen ezért tegnap sokan úgy döntöttek, inkább megszakítják a nyaralásukat és nem kockáztatják a karantént. A gostuni határátkelőnél több kilométeres volt a sor, több órás a várakozás. Csak ezen a határátkelőn pénteken 18 óráig 10 ezer szerbiai állampolgár tért haza. 18 óra után viszont a határátkelők szinte teljesen kiürültek, jelentette az RTS.

Hasonló volt a helyzet a Horvátországgal határos átkelőkön is. A vámon dolgozók azt mondták, soha nem volt kevesebb utas az évnek ebben a szakaszában.

Hasonló volt a helyzet a vonattal utazók esetében is. A Belgrád-Bar vasúti járat több hónap kihagyás után már három hete közlekedik, a jegykezelők mégis azt mondták, úgy tűnik, az idei idény csak egy napot tartott, és ez a tegnapi nap volt.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az új kormány megalakításával megbízott Ana Brnabić ma hangsúlyozta, hogy az új kormánya a politikai és gazdasági folytonosság kormánya lesz, és hat olyan célt tűz ki maga elé, amelyekről külön gondot fog viselni. „Ennek a kormánynak hat célja lesz, amelyekről külön gondot viselünk: a koronavírus elleni harc,...
2020. OKTÓBER 28.
[ 13:00 ]
Szerbiában átlépte az ezres lélektani határt az új fertőzöttek száma, keddről szerdára 1053 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, és a következő héten ez a szám csak tovább fog növekedni - mondta Predrag Kon, az ország legismertebb járványügyi szakértője a szerbiai közszolgálati televízió internetes oldalának...
2020. OKTÓBER 28.
[ 8:52 ]
Az új kormány megalakításával megbízott Ana Brnabić ma a szerb parlament külön ülésén mond expozét és bemutatja a kabinet tagjait. A parlamenti ülés napirendi pontjai között szerepel a kormány megválasztása, valamint a miniszterelnök és a kormánytagok eskütétele, amellyel hivatalosan is megkezdődik a mandátumuk. A...
2020. OKTÓBER 28.
[ 8:41 ]
Beolvasás folyamatban