Szerbia
Már több mint 3 millió polgár jelentkezett a 60 eurós támogatásra: Holnaptól telefonon is be lehet jelentkezni

Április 28-án kezdődött meg a polgárok bejelentkezése az állami támogatásra a kincstári igazgatóság honlapján keresztül. Ilyen módon már több mint 3 millió polgár nyújtotta át kérelmét.

Jelenleg csak online lehet jelentkezni az állam 60 eurós támogatására,

holnaptól, május 5-étől azonban telefonon keresztül is lehet igényelni a támogatást. A hívható telefonszámot ma éjfélkor teszik közzé.

A telefonos bejelentkezéskor is meg kell adni a személyi számot, a személyi igazolvány számát, és annak a banknak a nevét, ahol az adott polgárnak folyószámlája van, vagy ahol szeretné, ha automatikusan számlát nyitnának neki.

A jelentkezési határidő május 15-e.

Azok a polgárok, akik május 15-éig jelentkeznek, és teljesítik a feltételeket, összesen 60 eurót kapnak. Az első 30 eurót a nyugdíjasok május 6-án kapják meg, míg a többi polgár számára május 12-étől kezdődik meg a kifizetés, és várhatóan május 20-áig befejeződik. A második 30 eurót a nyugdíjasok és a többi polgár is novemberben kapja meg.

A szociális segély felhasználói, illetve akik börtönbüntetésüket töltik, május 7-én kapják meg az első 30 eurót, a második 30 eurót pedig szintén novemberben kapják meg.

A munkanélküliek, akik szerepelnek a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat nyilvántartásában, szintén májusban és novemberben kapják meg a támogatást. A munkanélküliek további 60 eurót kapnak júniusban, erre az összegre nem kell külön bejelentkezniük. A támogatásra nem kell jelentkezniük a nyugdíjasoknak és a szociális juttatás felhasználóinak sem.

Hogyan kell bejelentkezni?

A kincstári igazgatóság honlapján történő bejelentkezéshez a polgároknak négy adatot kell megadniuk. Miután belépnek az idp.trezor.gov.rs honlapra, rá kell kattintani a kérelem átadásra gombra (Podnošenje prijave), és ott meg kell adni az adatokat: a személyi számot, a személyi igazolvány számát, illetve annak a banknak a nevét, ahol folyószámlájuk van.

Amennyiben valakinek nincs számlája egyik banknál sem, a lenyíló menüben kiválaszthatják, hogy melyik bankban szeretnék felvenni a támogatást. Így egy rendeltetésszerű számlát nyitnak meg számukra, amelyért nem kell semmit sem fizetniük.

Be kell jelölniük azt is, hogy hozzájárulnak a személyes adataik felhasználásához.

A pénz felvétele után megszüntetik a rendeltetésszerűen nyitott számlákat.

Amennyiben az igénylés státusának ellenőrzésekor a polgárok azt az üzenetet kapják, hogy minden rendben, az azt jelenti, hogy a megadott személyes adatok átestek az ellenőrzésen, és a fizikai személy eleget tesz a feltételeknek, vagyis hogy szerbiai állampolgár, aktív lakóhellyel és érvényes személyi igazolvánnyal rendelkezik.

Ha valaki tévesen adta meg adtait, megismételheti a bejelentkezést. (Blic)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Aleksandar Vučić szerb elnök Európa napja alkalmából elmondta, hogy Robert Schuman ötlete valódi győzelmet eredményezett a második világháborút követően, az ötlet bizalmat, hitet, békét és szolidaritást hozott és ez a hit megvan Szerbiában is, ahogyan a remény, hogy Szerbia olyan országgá válik, amelyet szívesen látnak...
2021. MÁJUS 9.
[ 10:46 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök koszorút helyezett el Donja Gradinában a jasenovaci koncentrációs táborban történt népirtás áldozatainak emlékére, tudósít a Tanjug. Donja Gradina volt a legtömegesebb kivégzések helyszíne. Az elnök bejelentette, hogy a boszniai Szerb Köztársaság négy szerb önkormányzatnak fog összesen...
2021. MÁJUS 8.
[ 18:19 ]
Szerbiában az utóbbi 24 óra során 1056 koronavírus fertőzöttet regisztráltak, 11.920 elvégzett tesztet követően, közölték hivatalosan. Az utóbbi napon 20 személy vesztette életét a vírus következtében. Az egészségügyi minisztérium adatai alapján Szerbiában jelenleg 135 koronavírusos beteg van lélegeztetőgépen,...
2021. MÁJUS 8.
[ 16:24 ]
Beolvasás folyamatban