Szerbia
Szerbia engedélyezte a Pfizer vakcina beadását a 12-15 éves korosztály számára

A Gyógyszerek és Gyógyászati Segédeszközök Ügynöksége (ALIMS) jóváhagyta a Pfizer koronavírus elleni védőoltás beadását a 12 és 15 év közötti korosztály számára, jelentette be az ALIMS.

Miután az ALIMS a gyógyszerügynökséggel együtt megbizonyosodott arról, hogy az oltás engedélyezéséhez szükséges minden jogi feltétel, illetve a biztonsággal és a hatékonysággal kapcsolatos legmagasabb szakmai kritériumok is teljesültek, arra a következtetésre jutott, hogy a Pfizer védőoltás beadható a 12-15 éves gyerekeknek Szerbiában.

Mint az az ügynökség közleményében elhangzott, az ALIMS szakemberei tüzetesen átvizsgálták a kérelmet és a teljes dokumentációt, illetve az ezzel kapcsolatos összes tudományos adatot, amelyet a Pfizer más országokban végzett klinikai vizsgálatokból nyert és gyűjtött össze.

Ezen túlmenően a gyógyszerügynökség tagjai, a gyógyszerészet és az orvostudomány szakemberei is megvizsgálták az összes anyagot, mielőtt a téma a bizottsági ülés napirendjére került volna.

“A gyógyszerügynökség szakbizottságának pozitív véleményét követően az ALIMS jóváhagyta a Pfizer-Biontech Comirnaty nevű, kifejezetten a 12 évnél idősebb fiatalok számára kifejlesztett koronavírus elleni védőoltásának alkalmazását a 12-15 éves korosztálynál” - áll az ügynökség közleményében.

Az elkövetkező napokban a védőoltásról szóló összefoglalót illetve a betegtájékoztatót is elérhetővé teszik az ügynökség honlapján, vagyis a www.alims.gov.rs oldalon.

A Pfizer védőoltását a 16-18 éves korosztály számára már korábban engedélyezték Szerbiában.

Az oltást gyermekorvossal konzultálva kell beadni, és mindenekelőtt olyan gyerekek kell, hogy felvegyék a vakcinát, akik egészségügyi problémákkal és krónikus betegségekkel küzdenek. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az elmúlt hétvégén, vagyis július 23-a és 25-e között a szerbiai autópályákon összesen 740 ezer 776 jármű haladt át, közölte a Szerbia Útjai közvállalat. Az úthasználati díj megfizettetéséből pedig 385 millió 795 ezer 773 dinár folyt be, ami a tavalyi évi időarányoshoz viszonyítva 63,75 százalékkal, míg a...
2021. JÚLIUS 27.
[ 9:24 ]
A szerb állampolgárok többsége, azaz 52,3 százaléka támogatja az ország Európai Unióhoz való csatlakozását, míg 32,6 százalékuk ellenzi azt - derül ki az EU szerbiai delegációja számára végzett közvéleménykutatásból, közölte az Európai Uniós Információs Központ. A kutatásban részt vevők 8,4 százaléka nem...
2021. JÚLIUS 26.
[ 17:11 ]
Szerbiában az elmúlt 24 óra folyamán 8817 elvégzett tesztet követően 241 fertőzött személyt regisztráltak, a koronavírus következtében egy páciens vesztette életét, ezzel a vírus szerbiai áldozatainak száma 7105-re emelkedett. Kórházi kezelésen jelenleg 338 beteg, lélegeztetőgépen pedig 11 személy van. A...
2021. JÚLIUS 26.
[ 16:51 ]
Beolvasás folyamatban