Szerbia
Vučić: Februárban húszezer dinárt kap minden nyugdíjas

Jövő februárban, legkésőbb március elején minden nyugdíjas húszezer dinárt kap az államtól, előtte pedig több mint öt százalékkal emelkednek a nyugdíjak, jelentette be ma este Aleksandar Vučić szerb elnök.

A második negyedévben 13,4 százalékos növekedést értünk el, s az előző és az idei évet összevetve, hatszázalékos lesz a GDP-növekedés, nyilatkozta Vučić az RTS-nek.

A nyugdíjasoknak szeptember 22-ig folyósítják a megígért ötven eurót, november közepén a 30 eurót, amit a többi polgár is megkap, majd pedig az év végéig mindenki kap még húsz eurót, mondta az államfő.

Vučić a minimálbér növekedéséről is beszélt.

„Az ötletünk az, hogy a minimálbér 35 012 dinár legyen, vagyis több mint 300 euró” – mondta, s hozzátette, arra számít, hogy az átlagfizetés a következő év elején eléri a 613 eurót.

A Geox vranjei gyárának bezárásával kapcsolatban elmondta, négy beruházóval tárgyalnak, s leszögezte, a dolgozók nem maradnak munka nélkül. (RTS, FoNet)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
georg1945
2021. AUGUSZTUS 2. [ 19:17 ]

Isten szóljon belőle !


Szerbiában a 25.014 tesztelésből 7.232 újabb esetben azonosították a koronavírust, 38 személy vesztette életét, 188-an vannak lélegeztetőgépen. Az ország kórházai egyre inkább megtelnek a koronavírusos páciensekkel, a vörös zónákban 3.000-rel több a beteg, mint a hónap elején, ezért egyre több egészségügyi...
2021. SZEPTEMBER 21.
[ 16:33 ]
Szerbia polgárai mától az eUprava portálon keresztül is jelezhetik, ha érdekli őket az idényjellegű influenza elleni védőoltás, ezzel elkerülhetik a tolongást is az egészségházban, közölte ma az eUprava. Egy egyszerű kérdőív kitöltésével jelezhetik a polgárok az idényjellegű influenza elleni védőoltás iránti...
2021. SZEPTEMBER 21.
[ 16:07 ]
Véget ért a szerb Nemzetbiztonsági Tanács ülése, ahol a koszovói biztonságpolitikai helyzetéről tárgyaltak, miután a ROSU egységeit kivezényelték a szerbek lakta Jarinje és Brnjak településeknél lévő adminisztratív átkelőkhöz. Aleksandar Vučić szerb elnök ma elmondta, hogy Szerbia megfontolja a Pristinával szembeni...
2021. SZEPTEMBER 21.
[ 13:44 ]
Beolvasás folyamatban