Tükör
Pegasus
Nemzetközi támadást indítottak a Soros által pénzelt szervezetek

Többtucatnyi kormány ellen kezdődött összehangolt offenzíva koholt vádak alapján

A magyar kormány lejáratására próbálnak felhasználni egy nemzetközi, több mint ötven országot érintő állítólagos megfigyelési ügyet a Soros-hálózat hazai szervezetei és a baloldali média. Állításuk szerint magyar újságírók, ellenzéki politikusok és üzletemberek telefonjait is lehallgatták az izraeli NSO cég Pegasus nevű szoftverével. A magyar kormányzati szervek cáfolták a törvénytelen megfigyelés vádját, a titkos­szolgálatok minden személy esetében mindig a hatályos jogszabályoknak megfelelően járnak el.

Nemzetközi léptékű botrányt igyekszik kavarni egy izraeli fejlesztésű megfigyelő szoftverrel kapcsolatban a Forbidden Stories nevű újságíró-szervezet. Állításaik szerint a világ számos pontjáról újságírók, politikusok, ismert emberek neve szerepel egy olyan listán, amely azokról készült, akiknek telefonjára – a feltételezések szerint – felkerült a készülékek tulajdonosának lehallgatását elősegítő Pegasus nevű kémszoftver. A programot az izraeli NSO nevű cég fejlesztette. A Telex.hu közlése szerint a kémszoftver kapcsán érintett lehet Varga Zoltán üzletember, a 24.hu tulajdonosa és egyes üzlettársai vagy ismerősei; Panyi Szabolcs és Szabó András, a Direkt36 újságírói és Dercsényi Dávid, a HVG volt újságírója, valamint Bánáti János ismert ügyvéd, illetve Gémesi György gödöllői polgármester.

Háttérben a spekuláns pénze

Furcsa módon a nemzetközi sajtótámadás minden fő- és mellékszereplője szorosan köthető Soros György magyar származású amerikai milliárdos nemzetközi hálózatához.

A nemzetközi sajtóhadjáratban részt vevő Amnesty International (AI) egyértelműen a Soros-hálózathoz köthető szervezet, a spekuláns alapítványaitól többször is kaptak pénzügyi támogatást. Az AI ráadásul minden olyan esetben élesen támadta a magyar kormány kül- és belpolitikáját, amikor a kabinet a „nyílt társadalom” eszméjének terjedését akadályozó lépést tett. A kémszoftvertörténetet összefogó Forbidden Stories szervezet fenntartója a Global Investi­gative Journalism Network, amelynek egyik fő szponzora a Soros-alapítvány, vagyis az Open Society Foundations (OSF). A Forbidden Stories cikkének elkészítésében pedig – mások mellett – szerepelt vállalt a Magyarországon működő Direkt36, amelynek szintén egyik fő támogatója az OSF.

A cikket a Soros-hálózathoz hű magyarországi sajtótermékek erősen manipulált formában kezdték terjeszteni. A Telex például a botrányban érintett ötven ország közül csak olyan államokat említ cikkében, mint Azerbajdzsán, Bahrein, Ruanda, Szaúd-Arábia, Marokkó, Togo. Miközben két bekezdéssel később már ők maguk ismerik be, hogy a megfigyelt újságírók közül többen a Wall Street Journal, a The New York Times, a France 24, az El País, a Le Monde, a Bloomberg, a The Economist vagy az AFP munkatársai, vagyis nem Észak-Afrikában vagy Kis-Ázsiá­ban folytatnak újságírói tevékenységet, hanem nyugat-európai demokráciákban. De – persze – Franciaországgal, Nagy-Britanniával vagy az Amerikai Egyesült Államokkal együtt emlegetve már nem lehet annyira befeketíteni Magyarországot.

Cáfol a kormányzat

Itthon eddig semmilyen törvénysértésre utaló adat nem merült fel, és valószínűleg nem is nagyon fog. A Belügyminisztériumnak az üggyel kapcsolatos közleménye pontosan erre világít rá.

„Magyarország demokratikus jogállam, s mint ilyen, minden személy esetében minden időben a hatályos jogszabályoknak megfelelően járt és jár el. Magyarországon a leplezett eszközök alkalmazására feljogosított állami szerveket kormányzati és kormányzattól független intézmények rendszeresen ellenőrzik” – írták lapunknak. Bár a tárca ezt nem részletezte, valószínűleg arra utalnak, hogy a titkosszolgálati eszközöket alkalmazó magyarországi szerveket az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága mellett például a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság is ellenőrzi. A közleményben a Belügyminisztérium felteszi a kérdést: „Vajon az Amerikai Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Németország, Franciaország kormányai milyen választ adnának a sajtóban felmerült kérdésekre? Megtudjuk-e valaha, hogy kinek – esetleg melyik titkosszolgálatnak – áll érdekében Magyarország pellengérre állítása?” Mindezt Pintér Sándor belügyminiszter egy képviselői kérdésre adott írásbeli válaszában azzal egészítette ki: „Kijelentem: 2010. május 29. óta a magyar nemzetbiztonsági szolgálatok illegális megfigyelést nem folytattak és nem folytatnak. Kijelentésem a lefolytatott ellenőrzések eredményei alátámasztják. Konkrét kérdéseit kész vagyok az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága zárt ülésén megválaszolni.”

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tegnapi sajtótájékoztatóján szintén kapott kérdéseket az izraeli kémszoftverrel kapcsolatban. A tárcavezető leszögezte: az általa felügyelt Információs Hivatal nem használta és nem is használja az izraeli kémszoftvert. A kormány nevében azt mondta: „Nincsen tudomásuk ilyen típusú adatgyűjtésről.”

Profi szoftver nem hagy nyomot

Az ügy kapcsán megkerestük Horváth József titkosszolgálati szakértőt, aki szerint a nemzetbiztonsági szolgálatok a törvények alapján végzik a munkájukat. „Magyarországon senkit nem figyelhetnek meg bírói, valamint igazságügyi miniszteri engedély nélkül” – szögezte le. Hozzátette: „Rendkívül káros az a folyamat, amellyel egy jól behatárolható kör a politika mocsarába akarja lerántani a rendvédelmi szerveket, a titkosszolgálatokat.” A szakértő kétségeinek adott hangot azzal kapcsolatban, hogy egy csúcstechnológiát képviselő izraeli fejlesztésű kémszoftver bármilyen nyomot hagyhat a telefonokon. (Magyar Nemzet)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Olvasó
2021. JÚLIUS 25. [ 21:09 ]

Túri István, úriember vagy.


Willit
2021. JÚLIUS 24. [ 12:36 ]

Na jó de ki a f..... az a Weber??? az isten??????? majd ő megmondja, miért nem mondja a franciáknak, vagy a németeknek hogy mutassák meg a titkos szolgálati dokumentációkat, hátha nem rúgnák p......án, vagy amit szabad az ökörnek nem szabad jupiternek ha?????


Vajk
2021. JÚLIUS 23. [ 23:08 ]

Forrósodik a helyzet aranyoskáim!! Magyarországnak meg kell engednie, hogy az Európai Parlament független vizsgálattal járhasson utána a magyarországi Pegasus-botránynak – szögezte le Manfred Weber, az Európai Néppárt képviselőcsoportjának vezetője a France24-nek. Weber szerint a Pegasus-botrány már korántsem párpolitikai kérdés, sokkal inkább arról van szó, hogy egy tagállam nem tartja tiszteletben az unió alapvető értékeit, például a magánélethez való jogot és a sajtószabadságot. A Néppárt frakcióvezetője szerint mindez már nem egy magyar belügy, mivel széles körben érinti a többi uniós országot. A politikus azt is elmondta: reméli, hogy a magyar hatóságok is hozzájárulnak, hogy fény derüljön az ügyre. Ugyanakkor azt is felhozta, hogy amennyiben egy tagállam – hazánk mellett például Lengyelország – nem tiszteli az európai értékeket, abban az esetben le kell állítani az uniós pénzek kifizetését!


istván
2021. JÚLIUS 22. [ 16:37 ]

Turi István! A békemenet nekem is mosolygós ... Vén nyanyák kokárdát tűztek a kedvenc kutyusokra, úgy meneteltek Orbánt támogatva ... Nézz utána, mennyivel támogatta őket állami vállalat ... (508 millió)! Nnno az ilyenek miatt nem lenne jó, ha a civil szervezetek nyilvánosságra hoznák az adakozók nevét úgy magánszemélyekét, mint szervezetek, cégek nevét ... Nem is volt sokáig életben a nagy dirr-durral meghozott törvény.


Turi István
2021. JÚLIUS 22. [ 15:16 ]

Kedves Olvasó, megértem a fájdalmát, felnőt fejjel nehéz beilleszkedni a "rendbe" ami felelősséggel jár, marad a fiatalkori szabadság utáni vágy. Azt tudnia kell hogy többé olyan szabad sosem fog lenni mint a 90 években. Olvasva a sorait nem is volt rossz dolga mert diákként futotta sörre. Köszönöm az érzelmemre ható Lucai sorokat, bevallom tettszettek de az értelmemre már nem tudott hatni mert jött a -" Olvasó 2021. JÚLIUS 22. [ 0:52 ] Ne damo Kosovo = Békemenet" Ezzel minden értelmemre való hatás elmúlt, csak mosoly maradt, Olvasó milyen humoros is tud lenni. Arra még kíváncsi vagyok hogy mikor volt ez a tüntetés? -"Olvasó 2021. JÚLIUS 22. [ 1:34 ] Zentai magyar diákokként nem iskolába kellet mennünk, hanem a szerbek elnyomása ellen tüntetni."


Willit
2021. JÚLIUS 22. [ 13:12 ]

Igen és igyon, lehetőleg kevesebb barackot, (vagy többet-hogy ne találja a klaviatúrát)....részben köze nincs a topic témájához részben igen érthetetlen, olvasom és nem értem, zúg a fejem mintha kínai lenne.....


München
2021. JÚLIUS 22. [ 7:38 ]

Bocsánat, de nem kellene megállítani Olvasó zagyvaságainak és hülyeségeinek az áradatát. Közösen kérjük meg rá, hogy ha lehet, fogja vissza magát.


Olvasó
2021. JÚLIUS 22. [ 3:57 ]

Még egy: Amikor a Szerbia Köztársaság Szerbia lett, az engem bántott, mint vajdasági magyart. Magyarország is így kapta az új nevét. Ez is orbáni vívmány.


Olvasó
2021. JÚLIUS 22. [ 3:39 ]

1990/91-es VMDK kiherélve Ágoston: Legyőzve Kasza: börtöntöltelék, béke poraira Pásztor: az egész család a szerb parlamentben küzd értünk, meg a magyarban, meg az EU-ban is, de a Színház összedűl Váradi, Végel, Szerbhorváth, Virág, Fórum - Sorosisták Párhuzam: Nincs-e?


Olvasó
2021. JÚLIUS 22. [ 3:26 ]

Választókörzetek: Zenta, Ada, Kanizsa Kikindához. Szabadka kiherélve


Olvasó
2021. JÚLIUS 22. [ 1:34 ]

Zentai magyar diákokként nem iskolába kellet mennünk, hanem a szerbek elnyomása ellen tüntetni.


Olvasó
2021. JÚLIUS 22. [ 0:52 ]

Ne damo Kosovo = Békemenet


Olvasó
2021. JÚLIUS 22. [ 0:14 ]

mind megcsörren, hogy nyomorát jelentse s elporlik, szétpereg. Óh, én nem igy képzeltem el a rendet. Lelkem nem ily honos. Nem hittem létet, hogy könnyebben tenghet, aki alattomos. Sem népet, amely retteg, hogyha választ, szemét lesütve fontol sanda választ és vidul, ha toroz. Én nem ilyennek képzeltem a rendet. Pedig hát engemet sokszor nem is tudtam, hogy miért, vertek, mint apró gyermeket, ki ugrott volna egy jó szóra nyomban. Én tudtam - messze anyám, rokonom van, ezek idegenek. Felnőttem már. Szaporodik fogamban az idegen anyag, mint szivemben a halál. De jogom van és lélek vagy agyag még nem vagyok s nem oly becses az irhám, hogy érett fővel szótlanul kibirnám, ha nem vagyok szabad! Az én vezérem bensőmből vezérel! Emberek, nem vadak - elmék vagyunk! Szivünk, mig vágyat érlel, nem kartoték-adat. Jöjj el, szabadság! Te szülj nekem rendet, jó szóval oktasd, játszani is engedd szép, komoly fiadat!


Olvasó
2021. JÚLIUS 22. [ 0:13 ]

Ezt a Lucától tanultam, Zentán: Ki tiltja meg, hogy elmondjam, mi bántott hazafelé menet? A gyepre éppen langy sötétség szállott, mint bársony-permeteg és lábom alatt álmatlan forogtak, ütött gyermekként csendesen morogtak a sovány levelek. Fürkészve, körben guggoltak a bokrok a város peremén. Az őszi szél köztük vigyázva botlott. A hűvös televény a lámpák felé lesett gyanakvóan; vadkácsa riadt hápogva a tóban, amerre mentem én. Épp azt gondoltam, rám törhet, ki érti, e táj oly elhagyott. S im váratlan előbukkant egy férfi, de tovább baktatott. Utána néztem. Kifoszthatna engem, hisz védekezni nincsen semmi kedvem, mig nyomorult vagyok. Számon tarthatják, mit telefonoztam s mikor, miért, kinek. Aktákba irják, miről álmodoztam s azt is, ki érti meg. És nem sejthetem, mikor lesz elég ok előkotorni azt a kartotékot, mely jogom sérti meg. És az országban a törékeny falvak - anyám ott született - az eleven jog fájáról lehulltak, mint itt e levelek s ha rájuk hág a felnőtt balszerencse,


Olvasó
2021. JÚLIUS 22. [ 0:07 ]

Szerbia Svájc életszinvolán lesz 30 év múlva - Magyarország utoléri Európát 10 éven belül A fiam Disneylandot kap Pozsarevácon - Bármi Razzia a Mojóban, Zentán, 1992-ben Zentai középikola, 91: 120/40 magyar, 30/20 szerb Ünnepeljük: Zenta, míting, Koszovó, Szerbia, azt tanuljuk az iskolában történelem/szociológia tantárgy nevében, hogy az igaz szerb népet megszentségtelenítették. Én elmentem a Pizzeriába egy sörre a míting helyett. Ezt teszi most a Vezíretek.


Olvasó
2021. JÚLIUS 21. [ 23:37 ]

De éltem. Onnan kezdődött, hogy elvették Szerbia szabadságát. Mert összefogtak a szecesszionisták. Szerbiát kivéreztetik: Szlovénia, Horvátország, Koszovó, Vajdaság. Rigómező. Milosevity hatalomra kerül, a Mojoban egy sört sem ihatsz meg, ha nem vagy tiszta.


Lale
2021. JÚLIUS 21. [ 20:15 ]

Annyira harcolnak a jogállamiságért, közben a szabályait messze nem tartják be. Amikor valakit vádolnak, a vádló kötelessége bizonyítani a vádat. Jelen esetben hallomás alapján már meg van az ítélet. Szomorú hogy már elkezdődött a választási kampány, újra a legpiszkosabb eszközökkel!


Willit
2021. JÚLIUS 21. [ 19:19 ]

Tényleg nagy a különbség, a Fidesz 16 évet vezette az országot, mégis gyurcsány pár éves uralma alatt vertek embereket, köztük újságírókat is, vajon ki is hasonlít milosevicre????? erre válaszolj te észlény, nagyon sajnálom hogy akkor nem voltál a tüntetők között Pesten vagy pl 1996 Belgrádba.......


Turi István
2021. JÚLIUS 21. [ 16:55 ]

Kedves Olvasó, kérem hogy említsen néhány párhuzamot!


Vajk
2021. JÚLIUS 21. [ 16:50 ]

Valóban különbség hogy még csak lehallgatják az újságírókat és még nem likvidálják de ki tudja mit hoz a közeljövő!Nagy fejlődési potenciál van a narancssárga rezsimben ebben az irányban is,lásd a példakép Putyin tatát!


Willit
2021. JÚLIUS 21. [ 14:20 ]

Szerintem az Olvasó nevű agitátor nem igazán élt a milosevici boldog idők alatt (vagy legalább is nem Jugoszláviában, Szerbiában), mert nem írna ilyen bődült marhaságokat.....


München
2021. JÚLIUS 21. [ 10:21 ]

Olvasó. Csak az talál párhuzamokat Milosevic és Orbán között, aki valóban rosszindulatú. Kampányszagú megállapítás. De ha már említette, mondana konkrétumokat is, ami erre a következtetésre juttatta?


Olvasó
2021. JÚLIUS 21. [ 9:24 ]

Kedves Orbán-fanok, szerintem azért nem ártana egy kicsit félrehúzni a szemellenzőt. A milosevityi nagy szerb fellángolás és a mostani nagy Orbán-csoda között lehet párhuzamokat találni. Az az előző őrület nem vezetett jó irányba.


Willit
2021. JÚLIUS 21. [ 2:11 ]

Nem is a kémkedésre értettem én, hogy nem igaz, de nem két filléres feladat és senkiházi hatosztályú emberekre (mint akiket felsoroltak) nem pazarolják az erőforrásokat, Ha pegasus nincs is van másfajta, és persze hogy az elsőszámú bűnözőket figyelik és lehallgatják,(ha bírják, hatás, ellenhatás) meg az esetleges teroristákat. De a felsoroltak közül senki sem olyan fontos, hogy veszélyeztené , az ország, vagy az elnök biztonságát, kétlem hogy valaki vesződött velük... Humbug az egész, soros humbug.


Pontosító
2021. JÚLIUS 20. [ 21:30 ]

Minden telefont lehallgatnak, minden SMS és e- mail -t lemásolnak! Mindenhol az egész világon. A nagy testvér figyel! Lásd Angéla esetét Deutschlandban. Mit kell ezen szörnyülködni. Amennyiben Önnek van elég pénze megveheti Bárki adatforgalmát. Aki nem hiszi járjon utána! Amúgy a titkosszolgálat azért van, hogy titkolóddzon és adatokat szerezzen. Amikor pedig diverzió történik az első kérdés az, hogy hol volt a titkosszolgálat. Miért nem csinált semmit a dolgok megelőzése érdekében. Akkor hogy is van ez?


Willit
2021. JÚLIUS 20. [ 18:36 ]

Aztán kiderül hogy egy szó sem igaz az egészből, minta az állítólagos ápolónővel készített riport, stb....stb... de bocsánatot senki sem fog kérni azért mert megpróbáltak, néhány embert lejáratni, van riporter aki már elkezte a gyorcsány szöveget, hogy Orbán mondjon le, piszkos soros lobbi trükk, végső ideje lenne valakinek odacsapni az asztalra.....


Vajk
2021. JÚLIUS 20. [ 17:45 ]

Az meg a pofátlanság csúcsa ha a miniszterasszony jóváhagyásával halgatnak le üjságírókat,ügyvédeket,polgármestereket,politikusokat és azok családtagjait!Ebbe bele tetszenek bukni urambátyámék,nagyságos hölgyeim mivel ez nem csak magyarországi botrány,itt nem lesz elég a sorosmigránsgyurcsánybrüsszelezés!


"Minden világjárvány véget ér" - illusztráció
2021. SZEPTEMBER 21.
[ 9:14 ]
Előbb van narratívájuk, mint kérdéseik - illusztráció
2021. SZEPTEMBER 15.
[ 11:57 ]
A demográfusok hosszú ideje igyekeznek magyarázatot találni arra, hogy a nyugati civilizációban miért nem születik elég gyermek, miért nem képesek e társadalmak önmaguk reprodukálására. A termékenységi adatok azonban azt mutatják: trendforduló tanúi lehetünk. Immár szinte minden kontinensen drámaian csökken a fiatalok...
2021. SZEPTEMBER 9.
[ 19:58 ]
Összeállt az új afgán kormány. Az előzetes híresztelésekkel ellentétben úgy tűnik, nem került be az ország vezetésébe egy mérsékelt afgán politikus sem, helyettük mind régi tálib vezetők töltik majd be az összes fontos tisztséget. Az új állam, az Afganisztáni Iszlám Emírség emírje Hibatulla Ahunzada lesz, a tálibok...
2021. SZEPTEMBER 8.
[ 10:41 ]
Egyre több olcsó munkaerő érkezik Szerbiába, a világ legtávolabbi és legszegényebb országaiból. Több afrikai ország, továbbá Pakisztán, Törökország, Irán, Irak, Szíria, Türkmenisztán, Nepál, Banglades, India, de több, velük szomszédos ország munkásai is jönnek és munkát vállalnak Szerbiában - írja a Blic...
2021. SZEPTEMBER 3.
[ 15:01 ]
Beolvasás folyamatban