Tükör
Terebélyesedik a Biden-botrány
Betűméret:             

Kábítószer-függő volt, rendszeresen szórakoztatta magát prostituáltakkal, és a legmagasabb szintű kínai hírszerzéshez kötődő üzletemberekkel üzletelt Hunter Biden, Joe Biden amerikai elnök fia abban az időszakban, amikor az elnök azon delaware-i házában élt, ahol a múlt héten titkosított amerikai állami dokumentumokat talált az ügyészség.

A Breitbart amerikai portál a Hunter Biden laptopjáról kiszivárgott dokumentumok alapján azt állítja, hogy az elnök fia 2017 és 2019 között élt a delaware-i címen, és ebben az időszakban jelentős üzleti kapcsolatokat épített ki a Kínai Kommunista Párt hírszerzésének legmagasabb köreihez tartozó üzletemberekkel.

A cikk szerint aggasztó összefüggés fedezhető fel az amerikai elnök delaware-i otthonában talált, az Egyesült Államok titkosított információit tartalmazó dokumentumok és a Biden-család kínai üzleteinek sikerei között.

Az igazi kémjátszma

A Breitbart szerint Joe Biden állami tisztségvállalása már az elejétől fogva segítette családja sikereit. A kínai titkosszolgálatok üzleti köreivel pedig már 2015 végén elkezdődött üzletelni Hunter Biden, amikor az apja alelnöki tisztséget látott el az Obama-adminisztrációban.

Hunter Biden ebben az időben kezdett közeledni ahhoz a kínai CEFC energiavállalathoz, amelynek igazgatósága a kínai titkosszolgálatokhoz kötődött. A vállalat egyik vezetőjéről, Patrick Ho-ról még ő is azt írta, hogy „Kína kémfőnöke”.

Kínai drágakő és kínai dollármilliók

Később a közeledésből személyes találkozó és üzlet lett. Hunter 2017 elején Miamiban találkozott a CEFC egyik vezetőjével, Chairman Je Jianminggal, akitől első körben kapott egy 80 ezer dollár értékű gyémántot.

Az értékes drágakő Hunter Biden e-mailjeinek tanúsága szerint a későbbi válása során a vagyonmegosztás körüli civakodás tárgya is volt, amely szintén erősíti azt az állítást, miszerint értékes ajándékot fogadott el a kínai hírszerzés köreitől.

Kilenc nappal a miami találkozó után azonban már nem tárgyi ajándék érkezett Hunterhez, hanem keményvaluta.

Joe Biden fia akkor két különálló, 3 millió dolláros elektronikus átutalást kapott, amelyeket a Pénzügyminisztérium Pénzügyi Bűnözés Elleni Hálózata gyanúsként jelölt meg.

Biden-féle családi vagyonmegosztás

2017 áprilisa és 2018 szeptembere között a CEFC és leányvállalatai dollármilliókat juttattak el Bidenékhez (főleg Hunterhez, de a pénz egy része Joe Biden bátyjához és sógornőjéhez, James és Sara Bidenhez folyt be). Ez idő alatt Joe Biden találkozott Hunter üzleti partnereivel is, miközben szigorúan titkos és érzékeny információs dokumentumok hevertek például a Penn Biden Center szekrényében és a wilmingtoni garázsban.

A kínai CEFC üzlethálózatán keresztül a Breitbart szerint 150 millió dollárnyi pénz áramolhatott, amelynek egy része a Biden-család bőröndjeiben landolt.

Az elnök fiának laptopjáról kiszivárgott levelezések alapján több utalás is beazonosítható, amelyek között van 4 millió dolláros és több százezer dolláros tétel is, amelyek Hunterhez, valamint az elnök testvéréhez és sógornőjéhez vándoroltak. A gyanú szerint a családi osztozkodásból az elnök maga is részesült.

Ahogy a cikk felidézte, Peter Schweizer újságíró bestsellert írt az ügyről.

A szerző számításai alapján a Biden-család 31 millió dollárt tehetett zsebre a kínai üzleteknek köszönhetően, amelyből a gyanú szerint a legmagasabb állami tisztségeket betöltő Joe Biden is részesült.

Így a nála talált titkosított állami dokumentumok tovább erősítik az Biden-elnök korrupciógyanús ügyének súlyosságát. (hirado.hu)

Az eredeti cikket itt olvashatja.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
septimus
2023. JANUÁR 19. [ 19:04 ]

Nincs semmi megbocsátva. Csak gondolom könnyebb lesz kivizsgálni és megállapítani a feltételezések igazságtartalmát.


München
2023. JANUÁR 19. [ 14:35 ]

Ha együttműködik, akkor minden meg van bocsájtva. De azért más különbségek is vannak, ugye.


septimus
2023. JANUÁR 19. [ 11:53 ]

Terebélyesedik hát. Csak Trumppal ellentétben Biden mindenben együttműködik.


A hanuka ünnepről - illusztráció
2023. DECEMBER 7.
[ 9:48 ]
Mikulás - illusztráció
2023. DECEMBER 6.
[ 9:45 ]
A holland Trump - illusztráció
2023. NOVEMBER 29.
[ 18:58 ]
Hetven éve, 1953. november 25-én játszották "az évszázad mérkőzését": a világ legjobbjának számító magyar Aranycsapat a futball szentélyében, a londoni Wembley Stadionban győzte le 6-3-ra a hazai pályán addig veretlen angol labdarúgó-válogatottat. Az MTVA Sajtóarchívumának anyaga: A mérkőzést a magyar...
2023. NOVEMBER 25.
[ 8:13 ]
„A Liverpool legjobb középpályása, egyenrangú teljesítményt nyújt Jude Bellinghammel” – idei teljesítményét méltatva szuperlatívuszokban beszél Szoboszlairól a nemzetközi média. Szoboszlai Dominik a vasárnapi Magyarország-Montenegró mérkőzésen és az egész idényben olyan teljesítményt tett le a pályára,...
2023. NOVEMBER 23.
[ 12:19 ]
Az Országgyűlés 2015. november 3-án a határon túli magyarság iránt viselt, az alaptörvényben rögzített felelősségnek megfelelve november 15-ét, Bethlen Gábor (1580-1629) erdélyi fejedelem születésének és halálának napját a magyar szórvány napjává nyilvánította. Az Országgyűlés felhívta az intézményeket,...
2023. NOVEMBER 15.
[ 8:57 ]
Beolvasás folyamatban