Vajdaság
Megvertek három horvát nemzetiségű fiatalt Szondon
Elétérőek a vélemények arról, hogy etnikai incidens történt-e
Betűméret:             

Tomislav Žigmanov, a Vajdasági Horvátok Demokratikus Közösségének elnöke közölte, hogy az Apatin községhez tartozó Szondon vasárnap este megvertek három horvát nemzetiségű fiatalt.

Žigmanov hozzátette, hogy a fiatalokat előbb verbálisan fenyegették meg, amikor hazaindultak az egyik kávézóból, majd egy csoport fiatal megverte őket, és mint mondta, „mindez nemzeti alapon történő sértegetések kíséretében történt‟. Žigmanov szerint az ilyen jellegű zaklatás, amely most fizikai támadásba torkollott, már hosszabb ideje tart.

Žigmanov és a horvát nagykövetség ügyvivője tegnap meglátogatta a megvert fiatalokat és szüleiket. A nagykövetség közölte, hogy figyelemmel kíséri a helyzet megoldását, valamint az elkövetők azonosítását és megbüntetését, írja a Hina. A hírügynökség közölte azt is, hogy Horvátország belgrádi nagykövetsége nyugtalanságát fejezte ki az incidens miatt a szerb Külügyminisztériumnak.

A nagykövetség illetékese a szondi rendőrségre is ellátogatott, ahol elmondta: elvárja, hogy az incidens minden részletére fényt derítsenek.

Mirović: Megengedhetetlen a nyugtalanságkeltés a nemzetek közötti kapcsolatokban

Igor Mirović tartományi kormányfő a szondi eset kapcsán úgy értékelte, hogy megengedhetetlen a nyugtalanságkeltés a nemzetek közötti harmonikus kapcsolatokban Vajdaságban. Mirović szerint a vasárnap este történt szondi verekedés nem nemzeti indíttatású volt.

A tartományi kormányfő közölte, hogy megkapta a zombori rendőrség jelentését, amely minden pontban tagadja Tomislav Žigmanov állításait az esettel kapcsolatban.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Nagybecskereken a városháza előtti Szabadság téren gyűltek össze a környék motorosai, hogy hivatalosan is megnyissák számukra az idényt. A cél az, hogy felhívják magukra a közlekedésben szereplő autósok figyelmét, hogy a szép időnek köszönhetően megnő a motorosok száma az utakon, és a közlekedés résztvevői legyenek...
2024. ÁPRILIS 14.
[ 15:13 ]
A közlekedési rendőrök szombaton este Bácskossuthfalván, a szokásos közlekedési ellenőrzés keretében megállítottak egy tehergépjárművet. A sofőrről hamarosan kiderült, hogy erősen ittas állapotban van. Ezt erősítette meg az alkoholszonda is, ami 2,18 ezrelékes véralkoholszintet mutatott ki. A teherautót azonnal...
2024. ÁPRILIS 14.
[ 11:33 ]
A szabadkai rendőrség egy 17 éves fiút vett őrizetbe, miután marihuánát és amfetamint talált nála, de a házkutatás során egy hangtompítóval ellátott maroklőfegyver is előkerült. A rendőrök a fiú lakásának átkutatása során kb. 1 kilogram marihuánát, kisebb mennyiségű amfetamint és négy digitális, a...
2024. ÁPRILIS 14.
[ 10:46 ]
Beolvasás folyamatban