Vajdaság
Bácskossuthfalva: Befejeződtek az iskola szigetelési munkálatai
Betűméret:             

Befejeződött a szigetelési munkálatok első fázisa a bácskossuthfalvai id. Kovács Gyula Általános Iskola főépületén. A felújított létesítményt alkalmi műsor keretében adta át Nyilas Mihály Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi titkár és Crnkovity Gábor, az iskola igazgatója.

A munkálatokat a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság támogatta, közel 3,2 millió dinár értékben. Mint az iskola igazgatója elmondta, a bácskossuthfalvai iskolában, melyet még 1968-ban adtak át, jelenleg közel 300 diák tanul. Az intézményben a nem megfelelő szigetelés miatt gyakran nem tudták kellően átmelegíteni a tantermeket, habár a fűtésrendszert már lecserélték. 2017 tavaszán sikerült felújítani a kisiskola részt, az idén szeptemberben pedig folytatták a munkálatokat a nagy épület három falán. Szeretnék beszigetelni az egész épületet. A tetőtér szigetelésére és a negyedik fal, valamint a tornaterem szigetelésére még közel 5 millió dinárra lenne szükség.

Nyilas Mihály tudatta, hogy február első felében egy újabb tartományi pályázat jelenik meg oktatási intézmények felújítási munkálataira Vajdaság területére vonatkozóan, mintegy 150 millió dinár értékben.

“Egy olyan elhatározása van a tartományi vezetésnek, hogy az elkövetkező 3-4 évben felújítjuk az összes iskolai épületet a tartomány területén, amelyek erre rászorulnak. Számos ilyen épület van, és ennek az erőfeszítésnek az eredményeit most már látjuk is, hiszen a topolyai községben is több iskola - beleértve a középiskolákat és az általános iskolákat is - részesül azokból a tartományi pénzekből, amelyeket erre a célra láttunk elő. Nagyon fontos az, hogy a gyerekeink jól érezzék magukat az iskoláinkban, ne akadályozza őket semmi abban, hogy jól teljesítsenek, jól tanuljanak. A pedagógiai kar, a pedagógusok megfelelőek, a mi dolgunk pedig az, hogy korszerű legyen az épület, korszerű legyen a felszerelés. Itt még sok a teendő, de jó úton haladunk afelé, hogy ezeket a célokat megvalósítsuk”, emelte ki.

Az ünnepélyes átadón jelen volt Nagy Ottó, a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság igazgatóhelyettese, községi- és helybeli vezetők, a kivitelező veterniki Ozeblin cég képviselője, valamint az iskola diákjai.

Komáromi Gizella

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Száz napja nevezték ki az önkormányzati tisztségviselőket, így az elmúlt 100 nap munkáját értékelte Szatmári Adrián, Topolya község polgármestere. Az önkormányzat épületében tegnap megtartott sajtótájékoztatón az elmúlt időszak történéseiről és a jövőbeli tervekről is szó esett. A polgármester...
2024. OKTÓBER 23.
[ 12:17 ]
Magyarkanizsán július 10-én alakult meg az új összetételű községi képviselő-testület. Az elmúlt 100 nap munkájáról Fejsztámer Róbert polgármester adott összefoglalót szerdai sajtótájékoztatóján a községi tanács tagjainak jelenlétében. A sikeres pályázatokról, fejlesztésekről szólt, illetve több rendezvényről...
2024. OKTÓBER 23.
[ 11:56 ]
A Vajdasági Horvátok Demokratikus Szövetsége (DSHV) szerdán közleményben tájékoztatott arról, miszerint a párt támogatja az EP új, horvát jelentéstevőjének kinevezését. "Tonino Picula, az új szerbiai jelentéstevő az Európai Parlamentben, felelősségteljesen fogja ellátni feladatát, és hozzájárul Szerbia európai...
2024. OKTÓBER 23.
[ 10:46 ]
Beolvasás folyamatban