Vajdaság
Magyarkanizsa: Első ízben teljes egyetértésben a hatalom és az ellenzék a képviselő-testület ülésén
Betűméret:             

A mintegy háromórás ülés alatt a képviselők 22 napirendi pontról tárgyaltak, amelyeket kivétel nélkül egyhangúlag, ellenszavazat nélkül fogadtak el. Lehet, hogy korábban igen, de a testület mostani felállásában ilyen még nem történt. Nem is maradt a dolog észrevétel nélkül: Szarapka Ede, a képviselő-testület alelnöke jegyezte meg, hogy az ő mandátuma idején ilyesmi még nem fordult elő. Amennyiben ehhez hozzátesszük, hogy ezúttal az ülés végén elmaradtak a képviselői kérdések és javaslatok is, akkor nyugodtan állíthatjuk, hogy a magyarkanizsai községi képviselő-testület mai ülése precedens értékű volt.

Maga az ülés az előző összejövetel jegyzőkönyvének elfogadásával és az előre kézbesített napirend bővítésével kezdődött. Ezt követően Marija Milovanović, a testület tikára beadta lemondását, mivel a Községi Közigazgatási Hivatal élére távozik. A testület virágcsokorral köszönte meg neki tíz éves titkári munkáját. A képviselő testület titkári teendőit a jövőben Rácz Major Diána, okleveles jogász tölti be, aki azonnal el is foglalta helyét a munkaelnökségben.

Az ülés napirendjén többnyire a községi alapítású és más intézmények idei munkatervei szerepeltek, elsőként azonban a képviselők jóváhagyták két ingatlannak a Magyarkanizsa község köztulajdonába való megszerzésére irányuló eljárás megindítását. Elfogadásra került a Községi Szociális Központ, a Zentai Történelmi Levéltár, a Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ, a községi Vöröskereszt, a Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ, a Tiszamenti Információs Fejlesztési Központ és a Községi Sportszövetség 2018-as programja is.

A képviselők ugyancsak egyhangúlag szavazták meg a községi foglalkoztatási cselekvési tervet, a katasztrófavédelmi törzskar idei munkatervét és a Magyarkanizsai Egészségház ez évi programját is. Jóváhagyták a horgosi Tisza Menti Vízművek műszaki szolgáltatásainak új árjegyzékét, majd határozati javaslatot fogadtak el a községi hatáskörbe tartozó ügyek felügyelőségi ellenőrzését egyeztető bizottság megalakításáról, végül felmentették a Regionális Kreatív Műhely igazgatóbizottságának elnökét, akinek helyére Dobó László magyarkanizsai lakost nevezték ki.

Az intézmények munkaterveinek ismertetése során az illetékesek több jó hírrel is szolgáltak. Zoran Teslić, a Községi Tanács sporttal és ifjúsággal megbízott tagja elmondta, hogy hamarosan befejeződik a Partizan sportközpont felújítása, ahol a nyár folyamán sportra szakosodott főiskolai és egyetemi hallgatók illetve testnevelés szakos felnőttek tartanak majd foglalkozásokat a gyerekeknek. Az Egészségház igazgatónője, Gyólay Karolina azzal örvendeztette meg a képviselőket, hogy egy héten belül befejezik az intézmény újabb épületében decemberben elromlott fűtőrendszer javítását és újra meleg rendelők és várótermek fogadják majd a pácienseket. A Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központban az idén tervezik az úgynevezett Tudománypark kialakítását, amely nem csak a gyerekeknek, de a felnőtteknek is hasznára lehet majd, újságolta Varjú Potrebić Tatjana igazgatónő.

Sajnos nem csak jó, hanem rossz híreket is hallhattak az ülés résztvevői. Telek Krisztina, a Községi Szociális Központ igazgatónője ugyanis elmondta, hogy az intézmény ugyan mindent elkövet, hogy teljesíteni tudja a rá háruló, egyre szaporodó feladatokat, de az érvényben lévő köztársasági megkötések miatt nem tud új alkalmazottakat felvenni, pedig nem kevesebb, mint öt szociális munkásra lenne égető szüksége.

Bödő Sándor

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Vicsek Annamária, a Fidesz új európai parlamenti képviselője, a Vajdasági Magyar Szövetség politikusa ma azt nyilatkozta, az új posztján az lesz a legfontosabb feladata, hogy kihasználjon minden tárgyalási lehetőséget annak érdekében, hogy támogassák Szerbiát abban, hogy mielőbb az EU teljes jogú tagjává váljon. Vicsek...
2024. JÚNIUS 13.
[ 15:25 ]
A zentai polgárok a holnapi naptól jelentkezhetnek a gázkazánok beszerzését támogató pályázatra. Lőrinc Király Lívia környezetvédelmi szakmunkatárs hírportálunknak elmondta, hogy az 1 millió 680 ezer dinár összértékű pályázatot az egyéni forrásokból származó levegőszennyezés csökkentése érdekében írták...
2024. JÚNIUS 12.
[ 21:22 ]
Meghalt egy középkorú motoros ma kora délután – akinek személyazonossága még nem ismert –, amikor a Szabadság hídon hátulról belerohant egy autóba. Dr. Zoran Krulj, a mentőszolgálat szóvivője a 021.rs-nek elmondta, hogy az orvoscsoport a helyszínen már csak a motoros halálát tudta megerősíteni. A balesetben a 21...
2024. JÚNIUS 12.
[ 16:27 ]
Beolvasás folyamatban