Vajdaság
Aszfaltozás Velebiten és Tóthfaluban
Betűméret:             

Jelenleg is útfelújítások folynak Velebiten és Tóthfaluban. Az újabb aszfaltozási projekt keretein belül Velebiten 4, eddig zúzottköves, Tóthfaluban pedig 2 utcát aszfaltoznak ki, amely összesen 31 millió dinárból valósul meg, mintegy 1850 méteren.

Tóthfaluban jelenleg a két legforgalmasabb útszakasz kap új burkolatot, az Almási Gábor és a Tűzoltó utca, amely mintegy 650 méter. Ez 15 millió dinárba kerül.

A munkálatokat a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság támogatta mintegy 25 millió dinárral, míg Magyarkanizsa önkormányzata 6 millió dináros önrészt biztosított.

Fejsztámer Róbert polgármester szerint az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a következő időszakban is a kistelepülések infrastrukturális fejlesztéseire.

„Tóthfaluban lassan elkészül két utca, amely a tóthfalusiaknak a legfontosabb, hiszen ez a bejárata a falunak, ez a főutcához, és a fő úthoz kapcsolódó útszakasz, aminek az egyik fele hiányzott hosszú, hosszú éveken keresztül, ezért volt számunkra fontos, hogy egyrészt Velebit, másrészt Tóthfalu szempontjából a legkisebb településeinket is megtámogassunk és a legkisebb településeinken is, elvégezzünk ilyen infrastrukturális beruházásokat.”

A tervek szerint a 2019-es évben még 8,5 kilométernyi útszakaszt szeretnének aszfalttal burkolni a községben. A dokumentáció elkészítésére 2,5 millió dinárt különítenek majd el a költségvetésből.

Bartok Zsófia

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A szegedi BYD beruházás vajdasági munkaerőpiaci vonatkozásairól egyeztetett hétfőn Szabadkán dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke Panyi Miklós miniszterhelyettessel és Salgó László, Csongrád-Csanád Megye főispánjával, illetve munkatársaikkal, akik Szabadkára látogattak, a VMSZ székházába. A...
2024. MÁRCIUS 26.
[ 8:25 ]
A felújított Petőfi Sándor Művelődési Házban folytatódott a falunapi ünnepségsorozat Kishegyesen. A Pán Péter Óvoda és az Ady Endre Iskola növendékei és a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület szakosztályai, valamint a Csalóka zenekar lépett fel. Átadták a dicsérő oklevelet a falugondnoki szolgálat képviselőinek....
2024. MÁRCIUS 25.
[ 9:01 ]
A bácsfeketehegyi fizetőkapu ma és holnap nem dolgozik. Az autópályán közlekedők március 25-én és 26-án nem tudnak ott letérni, sem felmenni az autópályára. A Szerbia Útjai Közvállalat tájékoztatása szerint március 25-én és 26-án végeznek munkálatokat a Belgrád felé vezető oldalon, ezért a bácsfeketehegyi...
2024. MÁRCIUS 25.
[ 9:00 ]
Beolvasás folyamatban