Vajdaság
Magyar Összefogás: Indul a kampány!
Mintegy 300 rendezvényt tartanak és minden magyar lakta települést felkeresnek

Szombaton, szeptember 15-én indítja választási kampányát a Magyar Összefogás lista, illetve a Vajdasági Magyar Szövetség. Az elkövetkező hét hétre egy intenzív kampányt terveznek, mondta pénteki, szabadkai sajtótájékoztatóján Pásztor István, a VMSZ elnöke, aki Hajnal Jenő listavezetővel közösen ismertette a kampánnyal kapcsolatos tudnivalókat.

A kampányban a Magyar Összefogás lista jelöltjei mellett a VMSZ tisztségviselői is részt vesznek, jelentette be Pásztor István.

- Az a célkitűzésünk, hogy legalább egyszer eljussunk minden vajdasági településre, hogy bemutassuk a listát, az azon szereplőket, hogy elszámoljon az MNT, illetve a Magyar Összefogás az előző négy évben elvégzett munkájával, valamint hogy bemutassuk a programot és arról beszéljünk, hogy az elkövetkező időszakban mit szeretnénk tenni.

A pártelnök szerint a gondokról is nyíltan és világosan fognak beszélni, de a megoldáskeresés szándékával. Pásztor István elmondta, hogy egy olyan kampányt terveznek, amely megközelítőleg 300 rendezvényt jelent majd hét hét alatt, s minden egyes háztartást fel fognak keresni. A célokról egy választási füzetben tájékoztatják majd a polgárokat, amit minden házba eljuttatnak. Pásztor István ezekről elmondta:

- A rendezvénysorozatban lesznek állandóan megjelenő témák, amiknek címeket is adtunk. Az egyik: Magyarok a Vajdaságban – a nemzetépítés lehetőségei, a másik: Érdekérvényesítés és párbeszédkészség, a harmadik: Magyarként a szülőföldön, és a negyedik: Az MNT a közösségünk életében.

Pásztor István arra számít, hogy a Magyar Összefogás a november 4-ei választásokat követően is a legmeghatározóbb erő lesz a Magyar Nemzeti Tanácsban.

A Magyar Összefogás listavezetője Hajnal Jenő, aki az elmúlt négy évben már a Magyar Nemzeti Tanács elnöke volt. Elmondta, az eddigi munkát szeretnék folytatni.

- Mindazt, amit az eltelt négy évben megterveztünk, az valósággá vált. A legfontosabb feladata egy választási programnak nem lehet más, mint továbbvinni, tovább fejleszteni mindazt, amit elkezdtünk, és az építés, fejlesztés mellett mindenki számára elérhetővé tenni minden eredményt.

Hajnal Jenő kiemelte: a magyar kormány segítette a nemzeti tanács munkáját, s erre az elkövetkező négy évben is számítanak, de jó kapcsolatokat alakítottak ki a szerb kormánnyal is. Hangsúlyozta továbbá, hogy most nem fogalmaznak meg minden területre lebontva részletes és pontos választási programot.

- Nem négyéves tervet akarunk készíteni, hanem egy programot, amiben mindenki megtalálhatja saját helyét, maga a program pedig a nemzeti tanácsi éves költségvetési tervek alapján fog kibontakozni. Azt a félreértést is szerettük volna ezzel elkerülni, hogy bárki úgy érezhesse, hogy ebből a programból kimarad.

Annyit viszont elmondott Hajnal Jenő, hogy mind a négy hatáskört, az oktatást, művelődési életet, tájékoztatást, hivatalos nyelvhasználatot tekintve olyan programjaik lesznek, amelyek a digitális átállást, a modernizálást segítik majd.

Németh Ernő

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A képviselő-testület ülésén döntöttek a temetők területének a megvásárlásáról, melyek eddig az egyház tulajdonát képezték. Valamivel több, mint 5 százalékkal megnőtt a kishegyesi községi költségvetés kerete az újabb forrásoknak köszönhetően, ezért a büdzsé újraelosztása is napirenden szerepelt.A temetők...
2018. NOVEMBER 9.
[ 20:23 ]
A nemzetközi női szervezet szerbiai tagszervezete 2014-ben alakult meg Szabadkán. Évente néhány jótékonysági és közösségszervező programmal hívták fel magukra a figyelmet. Segítették a Lurkó házat, a szabadkai Žarko Zrenjanin speciális iskolát… November 1-jétől új elnöke van a klubnak, a jótékonysági programok...
2018. NOVEMBER 9.
[ 19:34 ]
A pedagógusnap alkalmából idén hat, Magyarkanizsa községbeli pedagógus részesült elismerésben. A díjazottakat bemutatkozó kisfilmek után a közönséget Vajda Attila, a Magyarkanizsa Község Pedagógus Egyesületének elnöke, és Kávai Szabolcs, az önkormányzat oktatással megbízott tanácstagja köszöntötte.Az Év pedagógusa...
2018. NOVEMBER 9.
[ 10:11 ]
Beolvasás folyamatban