Vajdaság
Magyar Összefogás: Indul a kampány!
Mintegy 300 rendezvényt tartanak és minden magyar lakta települést felkeresnek

Szombaton, szeptember 15-én indítja választási kampányát a Magyar Összefogás lista, illetve a Vajdasági Magyar Szövetség. Az elkövetkező hét hétre egy intenzív kampányt terveznek, mondta pénteki, szabadkai sajtótájékoztatóján Pásztor István, a VMSZ elnöke, aki Hajnal Jenő listavezetővel közösen ismertette a kampánnyal kapcsolatos tudnivalókat.

A kampányban a Magyar Összefogás lista jelöltjei mellett a VMSZ tisztségviselői is részt vesznek, jelentette be Pásztor István.

- Az a célkitűzésünk, hogy legalább egyszer eljussunk minden vajdasági településre, hogy bemutassuk a listát, az azon szereplőket, hogy elszámoljon az MNT, illetve a Magyar Összefogás az előző négy évben elvégzett munkájával, valamint hogy bemutassuk a programot és arról beszéljünk, hogy az elkövetkező időszakban mit szeretnénk tenni.

A pártelnök szerint a gondokról is nyíltan és világosan fognak beszélni, de a megoldáskeresés szándékával. Pásztor István elmondta, hogy egy olyan kampányt terveznek, amely megközelítőleg 300 rendezvényt jelent majd hét hét alatt, s minden egyes háztartást fel fognak keresni. A célokról egy választási füzetben tájékoztatják majd a polgárokat, amit minden házba eljuttatnak. Pásztor István ezekről elmondta:

- A rendezvénysorozatban lesznek állandóan megjelenő témák, amiknek címeket is adtunk. Az egyik: Magyarok a Vajdaságban – a nemzetépítés lehetőségei, a másik: Érdekérvényesítés és párbeszédkészség, a harmadik: Magyarként a szülőföldön, és a negyedik: Az MNT a közösségünk életében.

Pásztor István arra számít, hogy a Magyar Összefogás a november 4-ei választásokat követően is a legmeghatározóbb erő lesz a Magyar Nemzeti Tanácsban.

A Magyar Összefogás listavezetője Hajnal Jenő, aki az elmúlt négy évben már a Magyar Nemzeti Tanács elnöke volt. Elmondta, az eddigi munkát szeretnék folytatni.

- Mindazt, amit az eltelt négy évben megterveztünk, az valósággá vált. A legfontosabb feladata egy választási programnak nem lehet más, mint továbbvinni, tovább fejleszteni mindazt, amit elkezdtünk, és az építés, fejlesztés mellett mindenki számára elérhetővé tenni minden eredményt.

Hajnal Jenő kiemelte: a magyar kormány segítette a nemzeti tanács munkáját, s erre az elkövetkező négy évben is számítanak, de jó kapcsolatokat alakítottak ki a szerb kormánnyal is. Hangsúlyozta továbbá, hogy most nem fogalmaznak meg minden területre lebontva részletes és pontos választási programot.

- Nem négyéves tervet akarunk készíteni, hanem egy programot, amiben mindenki megtalálhatja saját helyét, maga a program pedig a nemzeti tanácsi éves költségvetési tervek alapján fog kibontakozni. Azt a félreértést is szerettük volna ezzel elkerülni, hogy bárki úgy érezhesse, hogy ebből a programból kimarad.

Annyit viszont elmondott Hajnal Jenő, hogy mind a négy hatáskört, az oktatást, művelődési életet, tájékoztatást, hivatalos nyelvhasználatot tekintve olyan programjaik lesznek, amelyek a digitális átállást, a modernizálást segítik majd.

Németh Ernő

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Olcsóbb a távfűtés és a meleg víz Újvidéken - illusztráció
2018. SZEPTEMBER 20.
[ 18:34 ]
Tökök veresenye Temerinben - illusztráció
2018. SZEPTEMBER 20.
[ 18:32 ]
A Nagy Háború lezárásának 100. évfordulója a 11. Szabadkai Levéltári Nap témája. A békekötés olyan történelmi sorsfordulót hozott, ami máig meghatározza a térségben élő népcsoportok életét. Egyaránt a többségi és kisebbségi sorsra jutottak mindennapjait, hisz egy perspektív világbirodalom helyett gazdasági...
2018. SZEPTEMBER 20.
[ 15:29 ]
Vajdaságban változatlan a helyzet: továbbra is vontatottan oldják meg az ivóvízproblémát. Nincs megfelelő technológia, ezért a víz nem az elvárt minőségű, hangzott el az Újvidéki Egyetem Természettudományi-matematikai Karán tartott, a víz minőségével foglalkozó tanácskozáson. Srđan Rončević, az egyetemi kar tanára...
2018. SZEPTEMBER 20.
[ 15:26 ]
Az elmúlt három évben mintegy hetven hivatásos sofőr hagyta el a szabadkai utasforgalmi vállalatot – közlik az adatot a helyi tájékoztatási eszközök.Az autóbusz társaságoknál is működik tehát a dominó elv: Magyarországról nyugatra távoznak a sofőrök, a Vajdaságból pedig elsősorban Magyarországra, bár vannak, akik...
2018. SZEPTEMBER 19.
[ 23:51 ]
Beolvasás folyamatban