Vajdaság
Új biokémiai analizátor a magyarkanizsai Egészségháznak

A magyarkanizsai egészségház laboratóriuma egy új biokémiai analizátorral bővült. Az analizátor összesen 2,5 millió dinárba került, amelyet az egészségház egy magáncég, mégpedig a Yunycom támogatásának köszönhetően kapott meg.

Az új analizátort Gyólay Karolina, az egészségház igazgatónője mutatta be, aki szerint így a szakorvosok pontosabb, gyorsabb és sokkal több információhoz juthatnak a beteg állapotával kapcsolatban, mivel az új felszerelés számítógépen keresztül szolgáltatja az információt.

A régi biokémiai analizátor már 12 éve szolgálta az egészségházat, és évente 87 ezer elemzést végzett el. Az elavult gép cseréje indokolttá vált, így júliusban írták ki a felhívást a támogatás megszerzésére. A gép lényegében olyan elemzéseket végez, amelyek elengedhetetlenek egy diagnózis helyes felállításához. Vér- és vizeletmintából tud a gép olyan adatokkal szolgálni, amelyek a belső szervek működését mutatják, illetve a vérzsírosodást, valamint a vércukorszintet is – tette hozzá az igazgatónő.

Az egészségház a továbbiakban szeretne szintén donáció útján beszerezni egy új vércentrifugát is, hogy az elemzésre kerülő vérből kinyerjék a megfelelő mintákat a vizsgálatokhoz.

A magyarkanizsai egészségházban jelenleg egy biokémikus és hat technikus dolgozik, nincs hosszú várakozás és sorban állás, mivel sorszám szerint érkeznek a páciensek.

Bartok Zsófia

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Balesethez hívták a mentőszolgálat munkatársait szerda délben, a Thurzó Lajos Általános Iskolában egy kilencéves gyermek leesett a lépcsőről.Tegnap délben a zentai iskola első emeleti lépcsőjéről esett le az egyik tanuló. Nem hivatalos értesülések szerint egy kilencéves fiúval történt a súlyos baleset. A gyermeket a...
2019. JANUÁR 17.
[ 8:23 ]
Az eddigi jó együttműködés erősítése a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság és a nemzeti kisebbségek nemzeti tanácsai között, illetve a nemzeti tanácsok egymás közötti együttműködése elengedhetetlen a Vajdaságban élő kisebbségek érdekeinek...
2019. JANUÁR 16.
[ 18:40 ]
Számos beruházás és terv valósult meg tavaly Magyarkanizsa község településein. Martonos, Horgos és Kispiac is jól teljesített, ám a tanácselnökök szerint a 2019-es évre is bőven akad még tennivaló.Martonos helyi közössége a tavalyi évben több fontos beruházást is megvalósított. Többek között 370 ezer forint...
2019. JANUÁR 16.
[ 14:08 ]
Beolvasás folyamatban