Vajdaság
Kiosztották az Év pedagógusa díjakat Magyarkanizsa községben

A pedagógusnap alkalmából idén hat, Magyarkanizsa községbeli pedagógus részesült elismerésben. A díjazottakat bemutatkozó kisfilmek után a közönséget Vajda Attila, a Magyarkanizsa Község Pedagógus Egyesületének elnöke, és Kávai Szabolcs, az önkormányzat oktatással megbízott tanácstagja köszöntötte.

Az Év pedagógusa díjat idén a Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézményben 22 éve óvaodapedagógusként dolgozó Cseszkó Beáta, a magyarkanizsai Alapfokú Zeneiskola zongoratanára, Palković Elvira, a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola tanára, Sulyok Lucia, a horgosi Kárász Karolina Általános Iskola pedagógusa, Csicsai Zita, az oromi Arany János Általános Iskola tanára, Kádár Judit és a Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont pszichológusa, Szepesi Zoltán kapta.

A Magyarkanizsa Község Pedagógus Egyesületének elnökségi döntése alapján emellett még különdíjban részesült Varjú Potrebity Tatjana, a Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ igazgatónője, aki beszédében köszönetet mondott mindazoknak, akik a pályafutása során segítették munkájában.

"Maga az a tény, hogy az egyesület elnökségének eszébe jutott az, hogy megköszönje többek között nekem is, azt a hosszú, sokéves munkát, amit az oktatás számos területén az elmúlt 32 évben meg tudtam valósítani, talán ez az, amiért érdemes élni, és dolgozni nap mint nap, megvívni azokat a csatákat, amelyekre munkánk során rákényszerülünk" – nyilatkozta az igazgatónő.

A színházteremben megtartott rendezvényen felléptek az Alapfokú Zeneiskola tanárai.

A rendezvényt minden évben Magyarkanizsa Község Pedagógus Egyesülete szervezi meg, a díjazott pedagógusokról viszont minden esetben az oktatási intézmények döntenek.

A rendezvényt a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a Magyar Nemzeti Tanács, Magyarkanizsa önkormányzata és a tartományi kormány támogatta.

Bartok Zsófia

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Megalapították Vajdaság díjait - illusztráció
2018. NOVEMBER 16.
[ 13:29 ]
Ingyenes vércukorszintmérést végeztek a mai nap Magyarkanizsa községben a cukorbetegség világnapja alkalmából. Mintegy 204 polgár élt ezzel a lehetőséggel a községben, azokban az épületekben, amelyekben a mai nap általános orvos is rendelt.A Magyarkanizsai Egészségház minden évben kiemelt figyelmet fordít az ingyenes...
2018. NOVEMBER 15.
[ 16:34 ]
A községi képviselő-testület ülésén elfogadták a költségvetés újraelosztására vonatkozó határozati javaslatot. A büdzsé kerete közel 1,8 milliárd dinár, a módosítások főleg a kereten belüli újraelosztásra vonatkoznak. Összességében a költségvetés mintegy 2 százalékkal haladja meg az előzőleg elfogadott...
2018. NOVEMBER 15.
[ 15:52 ]
A Magyar Nemzeti Tanács és a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség szervezésében a dél-bácskai, szerémségi és közép-bánsági szórvány magyar közösségek Tiszakálmánfalván ünnepelhették a Vajdasági Magyar Szórvány napját.A mintegy 4000 lelket számláló faluban 900-an vallják magukat magyarnak, akik a helyi...
2018. NOVEMBER 14.
[ 23:57 ]
Beolvasás folyamatban