Vajdaság
Pásztor István: Vajdaság fejlődik, szerbiai viszonylatban is erősödik
"Nagyon sok ember keseredett meg, az ő számukra kell visszaadni a bizakodást"

Nagyon sok ember keseredett meg, az ő számukra kell visszaadni a bizakodást. A gazdasági mutatók alátámasztják, hogy Vajdaság fejlődik, szerbiai viszonylatban is erősödik - mondta Pásztor István.

Az emberek mindig úgy élték meg ezt a térséget, mint az ígéret földjét, ahol minden adva van ahhoz, hogy az ember normálisan tudjon élni. Ha ezt 2019-re vetítjük, akkor meg kell vizsgálnunk azt, hogy mit tehetünk annak érdekében, hogy fejlődés legyen - nyilatkozta a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában Pásztor István. A Tartományi Képviselőház és a VMSZ elnöke elmondta: nagyon sok ember keseredett meg, az ő számukra kell visszaadni a bizakodást.

A gazdasági mutatók is alátámasztják, hogy Vajdaság fejlődik, szerbiai viszonylatban is erősödik – hangsúlyozta Pásztor István. A Tartományi Képviselőház elnöke szerint Vajdaság húzóerő lehet akár az egész ország számára is, ehhez azonban további fejlesztések szükségesek, például a vasúthálózat tekintetében. Már elkezdődtek a munkálatok Újvidék és Inđija között, de más vonalakon is lesznek építkezések. Pásztor István kiemelte, hogy „2020 januárjától, legalábbis ilyenek a tervek, sor kerül a Szabadka-Újvidék szakasz lezárására, a sínek felszedésére, illetve a pályának a kiépítésére. Valamikor márciusban, áprilisban várható, hogy elindul a Szabadka-Zenta vasútvonal felújítása, azokat a síneket felhasználva, amiket most az Újvidék-Inđija szakaszon felszednek. Kiválogatják azokat, amelyek használhatók, és abból megerősítik, felújítják a Szabadka-Zenta szakaszt.”

Így a két vajdasági település között a vonat óránként 80 kilométeres sebességgel haladhat majd.

Pásztor István a Szerbiában uralkodó politikai közbeszédről is szólt, amely szerinte nagyon eldurvult, ez pedig megmérgezi az emberek lelkét. Kérdés, része lehet-e ennek a közbeszédnek a halálos fenyegetés, része lehet-e a véleménynyilvánításnak, hogy valaki akasztófát hordozgasson az utcán?

Pásztor István, kijelentette, hogy demokratikus joga mindenkinek, hogy véleményt nyilvánítson. Beleértve az utcán való véleménynyilvánítást, ha az megfelel azoknak a törvényes előírásoknak, amelyek ezt rendezik, és ha ezek békések. Hála Istennek, ezek ez idáig többé kevésbé békések voltak. Aggodalomra az ad okot a számomra, hogy nem látom azt, hogy mik itt a szándékok, ki itt a szervező. Nem látom, hogy ez merre fog vezetni. Azt látom, hogy van itt egy nagy adag felelőtlenség azok részéről, akik utcára szólítják az embereket. Ez az ő dolguk. Szeretném azonban aláhúzni, hogy egyszerűbb az embereket utcára szólítani, mint utána hazavezetni és visszavezetni.”

A VMSZ elnöke szerint a jelenlegi politikai helyzeten, az eldurvuló közbeszéden csak azok változtathatnak és mutathatnak példát, akiknek magasabb társadalmi beosztásuk, nagyobb felelősségük van. Nem várhatja senki, hogy más lépjen helyette. (pannonrtv.com)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
BTóth
2019. FEBRUÁR 8. [ 21:13 ]

A dübörgő gazdaságba meg Pásztor egyik fiát se emelte (süllyesztette) bele. Valószínűleg egyik palicsi rabszolgatartó se nem fizet olyan jól mint a parlamenti, a brüsszeli (kamu)titkári fiziről meg ámulhatunk!


BTóth
2019. FEBRUÁR 8. [ 21:01 ]

Ha valakinek volt alkalma nemrégiben bármelyik nyugati országban járni (és nyitott szemmel meg gondolkodásra is még vetemedett), akkor összerakhatta hogy itt jópár évtized kemény átszervezési munkára meg még több pénzre lenne szükség. Akik ezt elvégezhetnék, már messze járnak (köszönve Pásztornak is) mert gyalogkakukkal meg bólógatócankákkal vette körül magát (mert ezek beérték az oda lököttel). A pízt meg pártélősködők ellopták.


Kritikus
2019. FEBRUÁR 7. [ 21:12 ]

Visszaadni a reményt? Hol vannak az MNT képviselői most mikor az Óbecsei Petőfi iskola bezárásáról döntöttek? MIT tesz az oktatási titkár úr egy ilyen döntés ellen? Elég volt az ilyen "érdekvédőkből"! Képmutató nagyszájúak elég volt. Eddigi munkátoknak nincs semmi kézelfogható eredménye. Szánalmas szájhősök vagytok.


ex pasztor
2019. FEBRUÁR 6. [ 8:47 ]

Almodik a nyomor... Meghatarozo fejlodes nincs. Meglehet a bani palotabol ugy tunik hogy fejlodunk, mivel felujitottak az utcat Ujvidek par utcajan.


Turi István
2019. FEBRUÁR 5. [ 18:31 ]

folytatás - az elementáris igazság.Tovább már nem kérdezhettem mert kizártak .Továbbra is kísérem az oldalakat de válaszok nincsenek csak zavaros elméletek.Az látszik hogy a tiltakozók érdek palettája az anarchistáktól az új kommunistától a vallási nacionalistákon át mind megtalálható.Még egy magyar párt is aláírója tiltakozók tömörülésének VMDK. Az MM még lebeg .......


Turi István
2019. FEBRUÁR 5. [ 18:29 ]

Kísérek néhány fc.oldalt melyeket a tiltakozók működtetnek.Volt ahol engedtek hozzászólni is de mikor feltettem a kérdést hogy értem hogy tiltakoznak AV távozását stb. követelik de mondják meg hogyan tovább,milyen társadalmi berendezkedést akarnak megvalósítani,mire alapozzák hogy mindenkinek lesz fedél a feje fölött,megszüntetik a szegénységet ......nem kaptam választ.Vagyis csak annyit hogy ha megszűnik a diktatúra mindenki szabad lesz akkor helyreál az elementáris jogrend az


Főként magyar és világpolitikával, gazdasággal és vállalkozásindítással kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik a XIX. Vajdasági Szabadegyetem az idén, amely július 6-án nyílik meg az észak-bácskai Kishegyesen. A négynapos rendezvény első napján a cégvezetésről és a vállalatvezetéssel kapcsolatos gyakorlati...
2022. JÚLIUS 1.
[ 20:32 ]
A Képviselőház Külügyi Bizottságának pénteki ülésén elfogadásra kerültek a szerbiai és a magyar kormány közötti közúti, vasúti és vízi forgalom határellenőrzéséről szóló megállapodás módosításai. Ezen változtatások nélkül megnehezedne a vasúti teherforgalom, a magyarországi szakaszon történő gyorsvasúti...
2022. JÚLIUS 1.
[ 13:44 ]
Szabadkán a Zorka helyi közösségben levő Proletár brigádok utcában dolgoznak a munkagépek. Az útburkolatot javítják, de egyúttal ki is szélesítik azt. Stevan Bakić, Szabadka polgármestere, akis Ognjen Golubovićtyal, az Útfenntartó, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat igazgatójával megtekintette a...
2022. JÚLIUS 1.
[ 9:29 ]
Beolvasás folyamatban