Vajdaság
Aláírásgyűjtés az óbecsei iskola megmaradásáért

Aláírásgyűjtésbe kezdtek Óbecsén a Petőfi Sándor Általános Iskolában. A 64 éves tanintézmény megmaradásáért péntektől petíció aláírásával harcolnak a szülők és a támogatók. Fél nap alatt mintegy 1500-an írták alá a petíciót.

Pénteken szülők, nagyszülők, nyugdíjas pedagógusok, egykori diákok, szimpatizánsok gyűltek össze az óbecsei Petőfiben azért, hogy aláírásukkal harcoljanak az iskola megmaradásáért.

Jelenleg a kormányrendelet által előírt minimum 480-as létszám helyett csupán 253 gyerek tanul itt, a nyolcvan százalékuk magyar nyelven.

Suzana Đukić, a polgármester oktatással megbízott segédje azt nyilatkozta a Pannon RTV-nek, hogy ebben a pillanaban még nem tudni, hogy a Petőfi Sándor iskolát és csak a Petőfi iskolát vagy esetleg más iskolákat is be kell-e majd zárni, az viszont tény, hogy sokkal kevesebb a diák.

Az új községi iskolahálózat kialakítására márciusig kell javaslatot készítenie egy munkacsoportnak, de ez még nem készült el.

Az iskola megmaradásáért megfogalmazott felhívást a Petőfi Sándor Általános Iskolában, illetve az Együtt a Petőfiért Facebook-oldalon elektronikusan is alá lehet írni. (mojbecej.rs, tvbecej.rs, Pannon RTV)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Kocsis
2019. FEBRUÁR 12. [ 10:44 ]

@Alfonz Nem eszik olyan forrón a kását.


Sarusi Ildikó
2019. FEBRUÁR 11. [ 19:40 ]

Kedves magyar nagycsaládok esetleg ha odaköltöznének. Sajnos mindenhol létszámfüggő az iskolák fenntartása. Kívánok sok gyereket, sok-sok magyar gyereket, vállalkozó, szerető szülőket.


Alfonz
2019. FEBRUÁR 10. [ 16:51 ]

Semmi izgalom, az iskola marad, aláírnak, vagy sem. Kinek kell majd a legvégén aláírni az iskola bezárást? Nyilas Misinek, ő kinek az embere? Győzött a VMSZ, meggátolta egy iskola bezárást, jöhetnek a választások, szavazzunk emberek. Ilyen a politika, nem tudjuk mi és miért zajlik a háttérben. A politikusok pedig valóban minden "hájjal" meg vannak kenve, a szegény átlagember pedig megeszi a hájas kiflit is....


Kocsis
2019. FEBRUÁR 8. [ 22:40 ]

Tegnap a magyar nyelvű anyakönyvi kivonatok, ma a Petőfi, mi lesz holnap így? Mikor lép fel az MNT? Hol van ilyenkor az oktatásért felelős titkárunk? Hol a VMSZ, hogy képviseljen bennünket? Miért álltatnak bennünket kizárólag kampány előtt az üresnek bizonyult igéretekkel? Ki fog tenni azért hogy a magyar az magyar maradjon itt? Hol van az a "biztos pont" most? A polgároknak kell összefogni? Igyekezzetek, végső ideje!


Halálos kimenetelű közúti szerencsétlenség történt szombat reggel valamivel 6 óra után Szabadkán Szentkút közelében. Egy BMW személygépkocsi lesodródott az útról, majd valószínűleg több perdülés után egy szántón állt meg. Az anyósülésen helyet foglaló D.M. (1998) a helyszínen életét vesztette, a sofőr, L.G....
2019. FEBRUÁR 16.
[ 11:28 ]
Valamennyivel kevesebben tüntettek péntek kora este Szabadkán, mint egy héttel ezelőtt. Most is 18 órakor volt a gyülekező a Jadrannál, és ismét ugyanazon az útvonalon sétáltak, amelyen első alkalommal. A szervezők nevében Szűcs Dávid elmondta, hogy nagyon sokan feltették nekik a kérdést az első tiltakozó séta után,...
2019. FEBRUÁR 15.
[ 19:55 ]
A szerb kormány mai döntése értelmében, amelyet az egészségügyi minisztérium javaslatára hozott, február 18-a és 24-e között a vajdasági iskolákban sem lesz tanítás az influenzajárvány miatt. A diákok február 25-én, hétfőn ülnek újra az iskolapadba, közölte a tartományi kormány. Egy héttel tovább tart a téli...
2019. FEBRUÁR 14.
[ 18:18 ]
Beolvasás folyamatban