Vajdaság
Aláírásgyűjtés az óbecsei iskola megmaradásáért

Aláírásgyűjtésbe kezdtek Óbecsén a Petőfi Sándor Általános Iskolában. A 64 éves tanintézmény megmaradásáért péntektől petíció aláírásával harcolnak a szülők és a támogatók. Fél nap alatt mintegy 1500-an írták alá a petíciót.

Pénteken szülők, nagyszülők, nyugdíjas pedagógusok, egykori diákok, szimpatizánsok gyűltek össze az óbecsei Petőfiben azért, hogy aláírásukkal harcoljanak az iskola megmaradásáért.

Jelenleg a kormányrendelet által előírt minimum 480-as létszám helyett csupán 253 gyerek tanul itt, a nyolcvan százalékuk magyar nyelven.

Suzana Đukić, a polgármester oktatással megbízott segédje azt nyilatkozta a Pannon RTV-nek, hogy ebben a pillanaban még nem tudni, hogy a Petőfi Sándor iskolát és csak a Petőfi iskolát vagy esetleg más iskolákat is be kell-e majd zárni, az viszont tény, hogy sokkal kevesebb a diák.

Az új községi iskolahálózat kialakítására márciusig kell javaslatot készítenie egy munkacsoportnak, de ez még nem készült el.

Az iskola megmaradásáért megfogalmazott felhívást a Petőfi Sándor Általános Iskolában, illetve az Együtt a Petőfiért Facebook-oldalon elektronikusan is alá lehet írni. (mojbecej.rs, tvbecej.rs, Pannon RTV)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Kocsis
2019. FEBRUÁR 12. [ 10:44 ]

@Alfonz Nem eszik olyan forrón a kását.


Sarusi Ildikó
2019. FEBRUÁR 11. [ 19:40 ]

Kedves magyar nagycsaládok esetleg ha odaköltöznének. Sajnos mindenhol létszámfüggő az iskolák fenntartása. Kívánok sok gyereket, sok-sok magyar gyereket, vállalkozó, szerető szülőket.


Alfonz
2019. FEBRUÁR 10. [ 16:51 ]

Semmi izgalom, az iskola marad, aláírnak, vagy sem. Kinek kell majd a legvégén aláírni az iskola bezárást? Nyilas Misinek, ő kinek az embere? Győzött a VMSZ, meggátolta egy iskola bezárást, jöhetnek a választások, szavazzunk emberek. Ilyen a politika, nem tudjuk mi és miért zajlik a háttérben. A politikusok pedig valóban minden "hájjal" meg vannak kenve, a szegény átlagember pedig megeszi a hájas kiflit is....


Kocsis
2019. FEBRUÁR 8. [ 22:40 ]

Tegnap a magyar nyelvű anyakönyvi kivonatok, ma a Petőfi, mi lesz holnap így? Mikor lép fel az MNT? Hol van ilyenkor az oktatásért felelős titkárunk? Hol a VMSZ, hogy képviseljen bennünket? Miért álltatnak bennünket kizárólag kampány előtt az üresnek bizonyult igéretekkel? Ki fog tenni azért hogy a magyar az magyar maradjon itt? Hol van az a "biztos pont" most? A polgároknak kell összefogni? Igyekezzetek, végső ideje!


Hangulatos volt a falunap Pacséron - illusztráció
2019. JÚLIUS 14.
[ 22:20 ]
Helyi ízek – helyi értékek elnevezéssel határon átnyúló IPA projektet mutattak be Pacséron, melynek résztvevői a magyarországi, Bácsalmási Önkormányzati Közszolgáltatási Közhasznú Nonprofit Kft., Szerbiából pedig a helybeli Mezőgazdasági Termelők Egyesülete. A nyitókonferenciára tegnap este került sor a Nyugdíjas...
2019. JÚLIUS 14.
[ 14:51 ]
A Hegyesi-csata emlékművénél tartottak megemlékezést az 1848/49-es forradalom és szabadságharc utolsó győztes délvidéki csatájának 170. évfordulója alkalmából. Kishegyesen, a templomkertben található szoborparkban, Guyon Richárd honvédtábornok mellszobránál. Guyon Richárd honvédtábornok Kishegyesnél aratott...
2019. JÚLIUS 14.
[ 13:09 ]
A tartományi kormány támogatásának köszönhetően megérkezett az első szállítmány a szabadkai közkórházba, amely az újonnan vásárolt eszközöket tartalmazta. Ezek között található fertőtlenítő berendezés, lélegeztető készülék, gyógyászati kijelző, műtétekhez használatos mikroszkóp, tudósított a Szabadkai...
2019. JÚLIUS 13.
[ 12:23 ]
Beolvasás folyamatban