Vajdaság
Magyarkanizsa: 11 millió dinár támogatás a civilszervezeteknek

A Gazdaság rovatból átvett tudósítás

Mintegy 11 millió dinár támogatást osztott szét ma a magyarkanizsai önkormányzat a civilszervezetek részére. A támogatásról szóló szerződéseket a mai napon írták alá az egyesületek és a civilszervezetek képviselői Magyarkanizsán.

Támogatásban részesült többek között a magyarkanizsai Önkéntes Tűzoltó Egyesület, akik a község tűz- és katasztrófavédelmének biztosítására és fejlesztésére mintegy 2,3 millió dináros támogatást kaptak, de több mint 1 millió dinárt kapott a Vállalkozók Egyesülete is.

A Felnőttképzők Regionális Hálózata, vagyis a Ferha 120 ezer dinárral lett gazdagabb, amit Sarnyai Károly elnök szerint a turizmus fejlesztésére költenek majd.

- A projektumunk célja a turizmus fejlesztése, még pedig a turizmuson belül az üzleti kommunikáció fejlesztése. Szerbiában még nem annyira elterjedt, legalábbis nem sok magyar nyelvű tréningről tudunk, ahol az üzleti kommunikációt fejlesztik. Azok a személyek, akik a turizmusban közvetlen találkoznak a vendégekkel, azoknak kell kialakítani úgy a verbális, mint a nem verbális kommunikációját, hogy a vendégek a legjobb élményt tudják kapni itt Magyarkanizsán – mesélte az elnök.

Fejsztámer Róbert polgármester elmondta, hogy 51 szervezetet tudtak első ízben támogatni két kategóriában.

- Magyarkanizsa község önkormányzata a 2019-es évre 11 millió dinár összértékben írt ki civilszervezeteknek pályázatot. Ebből 9 millió dinár volt az általános civilszervezetek számára és 2 millió dinár a mezőgazdasági civilszervezetek számára. Az összes pályázati támogatás 43 plusz 8 civilszervezetnek került ma aláírásra a szerződés és lett biztosítva a támogatási összeg – nyilatkozta a polgármester.

A polgármester hozzátette, hogy a támogatásokra szánt teljes összeget még nem használták ki, ezért az év második felében is számíthatnak a civilszervezetek pályázatra az önkormányzat részéről.

Bartok Zsófia
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Pásztor István a Tartományi Képviselőház elnöke és Igor Mirović tartományi kormányelnök Topolyán járt. Megtekintették a folyamatban lévő beruházásokat és a jövőbeni tervekről is informálódtak. A házelnök és a kormányfő először az EM Commerce bútorgyárat tekintették meg, ahol a közelmúltban tartományi...
2019. AUGUSZTUS 22.
[ 20:38 ]
Zentán csütörtökön délelőtt az Üzleti Inkubátorban, a Prosocent projekt keretében kétnapos képzés kezdődött munkavállalók számára, illetve egynapos továbbképzést tartottak olyan munkaadók részére, akik bizonyos társadalmi csoportokhoz tartozó, új alkalmazottakat kívánnak munkába állítani. Mindkét esetben olyan...
2019. AUGUSZTUS 22.
[ 18:31 ]
Nagybecskereken „Isten hozta Petrovgradban” szövegű óriásplakátok jelentek meg, ami a helyi polgárok szerint azt jelenti, hogy ismét feléledt a helyiség nevének megváltoztatására tett kezdeményezés. Az új plakátokat a Petrovgrad egyesület helyezte ki, amelynek elnöke Budimir Jovanović elmondta, hogy nem álltak el attól...
2019. AUGUSZTUS 22.
[ 11:59 ]
Beolvasás folyamatban