Vajdaság
Magyarkanizsa: 11 millió dinár támogatás a civilszervezeteknek

A Gazdaság rovatból átvett tudósítás

Mintegy 11 millió dinár támogatást osztott szét ma a magyarkanizsai önkormányzat a civilszervezetek részére. A támogatásról szóló szerződéseket a mai napon írták alá az egyesületek és a civilszervezetek képviselői Magyarkanizsán.

Támogatásban részesült többek között a magyarkanizsai Önkéntes Tűzoltó Egyesület, akik a község tűz- és katasztrófavédelmének biztosítására és fejlesztésére mintegy 2,3 millió dináros támogatást kaptak, de több mint 1 millió dinárt kapott a Vállalkozók Egyesülete is.

A Felnőttképzők Regionális Hálózata, vagyis a Ferha 120 ezer dinárral lett gazdagabb, amit Sarnyai Károly elnök szerint a turizmus fejlesztésére költenek majd.

- A projektumunk célja a turizmus fejlesztése, még pedig a turizmuson belül az üzleti kommunikáció fejlesztése. Szerbiában még nem annyira elterjedt, legalábbis nem sok magyar nyelvű tréningről tudunk, ahol az üzleti kommunikációt fejlesztik. Azok a személyek, akik a turizmusban közvetlen találkoznak a vendégekkel, azoknak kell kialakítani úgy a verbális, mint a nem verbális kommunikációját, hogy a vendégek a legjobb élményt tudják kapni itt Magyarkanizsán – mesélte az elnök.

Fejsztámer Róbert polgármester elmondta, hogy 51 szervezetet tudtak első ízben támogatni két kategóriában.

- Magyarkanizsa község önkormányzata a 2019-es évre 11 millió dinár összértékben írt ki civilszervezeteknek pályázatot. Ebből 9 millió dinár volt az általános civilszervezetek számára és 2 millió dinár a mezőgazdasági civilszervezetek számára. Az összes pályázati támogatás 43 plusz 8 civilszervezetnek került ma aláírásra a szerződés és lett biztosítva a támogatási összeg – nyilatkozta a polgármester.

A polgármester hozzátette, hogy a támogatásokra szánt teljes összeget még nem használták ki, ezért az év második felében is számíthatnak a civilszervezetek pályázatra az önkormányzat részéről.

Bartok Zsófia
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Újabb kiváló hangulatú és igen előremutató eszmecserét hozó estet tartottak tegnap este Zentán, a BeeHome Közösségi Ház Karriertervező elnevezésű programsorozata keretében, ahol az érdeklődők ezúttal három érdekes szakmával, illetve három izgalmas életúttal ismerkedhettek meg. Az est vendégei Cakó Sarolta fizikus,...
2019. NOVEMBER 14.
[ 9:27 ]
A magyar kormány támogatásának köszönhetően a Vajdasági Magyar Szövetség gazdaságfejlesztési programjának keretében a zentai székhelyű Silos-Tech Kft cég bővítette munkacsarnokait és gépeit, s mindezen fejlesztések 16 új munkahelyet is teremtettek. A magyar kormány 2016-ban a külhoni nemzetrészek megsegítését...
2019. NOVEMBER 14.
[ 8:34 ]
A Magyar Nemzeti Tanács idén már másodszor szervezett a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága támogatásával Topolyán egynapos szakmai továbbképzést várandós kismamák, valamint védőnők, nővérek, ápolók részére. A képzés központi témái a várandósgondozás aktualitásai voltak, de olyan témákról is...
2019. NOVEMBER 13.
[ 20:51 ]
Beolvasás folyamatban