Vajdaság
Dér Csaba gyilkolhatta meg saját bújtatóját is

Amennyiben Prága úgy dönt, hogy a több ország által is körözött csantavéri születésű Dér Csabát Szerbiának adja ki, a bérgyilkost a zombori Nebojša Karan halálának körülményeiről is kikérdezhetik. A belgrádi Politika napilap információi szerint Dérnek köze lehet Karan likvidálásához. A 26 éves férfi februárban tűnt el, majd 18 nap kutatás után már csak a holttestét találták meg Zombor és Szabadka között egy elhagyatott tanya udvarán. Halálát több lövés, köztük fejbe fúródott golyó okozta.

Karan nem volt ismeretlen a rendőrök előtt. A feltételezések szerint miután Dér Belgrádban január elején végrehajtott egy bérgyilkosságot, Karan segített elrejtőzni Dér Csabának. Utána azonban neki is meg kellett halnia, azért, hogy ne tudjon fecsegni arról, hogy merre bujkált pártfogoltja.

A Politika forrása szerint Karan kapcsolatban állhatott Alen Ciglerrel, aki Dér tettestársa volt az említett belgrádi bérgyilkosságban.

Az elmélet szerint a gyilkosság után Dér Bácska északi részén bujkált. Ciglert hat nappal később bűnrészesség vádjával a rendőrség letartóztatta. Ezután Cigler ismerőse, Nebojša Karan vette át a segítő szerepét és látta el élelemmel a bujdosó gyilkost. Február 9-én azonban Karan nyomtalanul eltűnt. A fiatalember családja szerint szó nélkül ment el otthonról, s többé sohasem tért haza. Feltételezések szerint miután Dér úgy döntött, hogy külföldre szökik, s nem volt többé szüksége Karan segítségére, hidegvérrel agyonlőtte a férfit valószínűleg azon a tanyán, ahol addig ő maga is bujkált.

Dér Csabát március elején Prágában, egy szállodában tartóztatták le. Szobájában álcázó eszközöket, hamis személyazonossági dokumentumokat és két pisztolyt találtak.

Dér kiadatását Belgrád mellett Budapest, Amsterdam, Zágráb is kérte, mert több országban is gyilkossággal gyanúsítják. A döntéskor, hogy hol emeljenek először vádat ellene, magának a gyanúsítottnak a véleményét is figyelembe vehetik. Felmerült az is, hogy a legelső tárgyaláson az összes gyilkosság miatt felelősségre vonhatják.

N. E.
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Nagyszabású ünnepség keretében emlékeztek meg pénteken este Adán, a helyi Park szállodában az adai Körkép fennállásának huszadik évfordulójáról. A rendezvénnyel párhuzamosan megtartották a II. Kistérségi Médiumok Találkozóját, valamint átadták a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete és az Integrál Pedagógus...
2019. JÚNIUS 15.
[ 10:56 ]
A pancsovai Rastko Nemanjić kaszárnyában elkezdődött a Szláv testvériség 2019 elnevezésű hadgyakorlat, tájékoztatott a szerbiai védelmi minisztérium. A terrorizmus ellenes hadműveletek témájára szervezett gyakorlaton a Szerb Hadsereg, az Orosz Fegyveres Erők és a Fehérorosz Fegyveres Erők több mint 750 katonája vesz...
2019. JÚNIUS 15.
[ 10:03 ]
Egy 36 éves futaki férfi vesztette életét abban a súlyos közelekdési balesetben, amely pénteken az esti órákban történt Újvidéken a Pirosi úton, Sajlovónál. Egy Golf típusú személygépkocsi ütközött az újvidéki városi tömegközlekedési vállalat egyik autóbuszával. A sofőr a helyszínen életét vesztette,...
2019. JÚNIUS 15.
[ 7:39 ]
Beolvasás folyamatban