Vajdaság
Dér Csaba gyilkolhatta meg saját bújtatóját is

Amennyiben Prága úgy dönt, hogy a több ország által is körözött csantavéri születésű Dér Csabát Szerbiának adja ki, a bérgyilkost a zombori Nebojša Karan halálának körülményeiről is kikérdezhetik. A belgrádi Politika napilap információi szerint Dérnek köze lehet Karan likvidálásához. A 26 éves férfi februárban tűnt el, majd 18 nap kutatás után már csak a holttestét találták meg Zombor és Szabadka között egy elhagyatott tanya udvarán. Halálát több lövés, köztük fejbe fúródott golyó okozta.

Karan nem volt ismeretlen a rendőrök előtt. A feltételezések szerint miután Dér Belgrádban január elején végrehajtott egy bérgyilkosságot, Karan segített elrejtőzni Dér Csabának. Utána azonban neki is meg kellett halnia, azért, hogy ne tudjon fecsegni arról, hogy merre bujkált pártfogoltja.

A Politika forrása szerint Karan kapcsolatban állhatott Alen Ciglerrel, aki Dér tettestársa volt az említett belgrádi bérgyilkosságban.

Az elmélet szerint a gyilkosság után Dér Bácska északi részén bujkált. Ciglert hat nappal később bűnrészesség vádjával a rendőrség letartóztatta. Ezután Cigler ismerőse, Nebojša Karan vette át a segítő szerepét és látta el élelemmel a bujdosó gyilkost. Február 9-én azonban Karan nyomtalanul eltűnt. A fiatalember családja szerint szó nélkül ment el otthonról, s többé sohasem tért haza. Feltételezések szerint miután Dér úgy döntött, hogy külföldre szökik, s nem volt többé szüksége Karan segítségére, hidegvérrel agyonlőtte a férfit valószínűleg azon a tanyán, ahol addig ő maga is bujkált.

Dér Csabát március elején Prágában, egy szállodában tartóztatták le. Szobájában álcázó eszközöket, hamis személyazonossági dokumentumokat és két pisztolyt találtak.

Dér kiadatását Belgrád mellett Budapest, Amsterdam, Zágráb is kérte, mert több országban is gyilkossággal gyanúsítják. A döntéskor, hogy hol emeljenek először vádat ellene, magának a gyanúsítottnak a véleményét is figyelembe vehetik. Felmerült az is, hogy a legelső tárgyaláson az összes gyilkosság miatt felelősségre vonhatják.

N. E.
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Magyarkanizsán népszerű Testvériség Kajak Klub magánvállalatoknak köszönhetően öt új kajakkal bővült az idei évben. Csőke Rudolf, a klub elnöke elmondta, jelenleg 40 gyerekkel foglalkoznak az egyesületen belül és az új kajakoknak köszönhetően könnyebb lesz a felkészülés a gyerekeknek a versenyekre. - A meglévő...
2019. AUGUSZTUS 21.
[ 12:36 ]
Az államalapító Szent István tiszteletére tartott ma este ünnepi megemlékezést Temerinben a TAKT és a Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület. Köszöntőt Csorba Béla, a Vajdasági Magyar Demokrata Párt elnöke mondott. Beszédében felidézte a történelmi eseményeket, majd a jelenkori társadalmi és politikai...
2019. AUGUSZTUS 21.
[ 2:17 ]
A Muzslai Petőfi Sándor MME karöltve a helyi plébániával mintegy másfél évtizede közösen rendezi meg Szent István napját, és egyben az új kenyér ünnepét. Immár ötödik éve a rendezvény koszorúzással kezdődik a templom melletti parkban, ugyanis ennyi ideje áll Szent István szobra, ahol az emlékezés virágait...
2019. AUGUSZTUS 20.
[ 22:07 ]
Beolvasás folyamatban