Vajdaság
Dér Csaba gyilkolhatta meg saját bújtatóját is

Amennyiben Prága úgy dönt, hogy a több ország által is körözött csantavéri születésű Dér Csabát Szerbiának adja ki, a bérgyilkost a zombori Nebojša Karan halálának körülményeiről is kikérdezhetik. A belgrádi Politika napilap információi szerint Dérnek köze lehet Karan likvidálásához. A 26 éves férfi februárban tűnt el, majd 18 nap kutatás után már csak a holttestét találták meg Zombor és Szabadka között egy elhagyatott tanya udvarán. Halálát több lövés, köztük fejbe fúródott golyó okozta.

Karan nem volt ismeretlen a rendőrök előtt. A feltételezések szerint miután Dér Belgrádban január elején végrehajtott egy bérgyilkosságot, Karan segített elrejtőzni Dér Csabának. Utána azonban neki is meg kellett halnia, azért, hogy ne tudjon fecsegni arról, hogy merre bujkált pártfogoltja.

A Politika forrása szerint Karan kapcsolatban állhatott Alen Ciglerrel, aki Dér tettestársa volt az említett belgrádi bérgyilkosságban.

Az elmélet szerint a gyilkosság után Dér Bácska északi részén bujkált. Ciglert hat nappal később bűnrészesség vádjával a rendőrség letartóztatta. Ezután Cigler ismerőse, Nebojša Karan vette át a segítő szerepét és látta el élelemmel a bujdosó gyilkost. Február 9-én azonban Karan nyomtalanul eltűnt. A fiatalember családja szerint szó nélkül ment el otthonról, s többé sohasem tért haza. Feltételezések szerint miután Dér úgy döntött, hogy külföldre szökik, s nem volt többé szüksége Karan segítségére, hidegvérrel agyonlőtte a férfit valószínűleg azon a tanyán, ahol addig ő maga is bujkált.

Dér Csabát március elején Prágában, egy szállodában tartóztatták le. Szobájában álcázó eszközöket, hamis személyazonossági dokumentumokat és két pisztolyt találtak.

Dér kiadatását Belgrád mellett Budapest, Amsterdam, Zágráb is kérte, mert több országban is gyilkossággal gyanúsítják. A döntéskor, hogy hol emeljenek először vádat ellene, magának a gyanúsítottnak a véleményét is figyelembe vehetik. Felmerült az is, hogy a legelső tárgyaláson az összes gyilkosság miatt felelősségre vonhatják.

N. E.
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Vajdasági Klinikai Központban (KCV) császármetszéssel megszült két asszony, akiknél kimutatták a koronavírust. Az újszülöttek jól vannak és a KCV szülészeti osztályán állandó felügyelet alatt állnak. Mindkét szülés rendben zajlott le, a kismamák állapota stabil. Tekintettel arra, hogy mindkét asszonynak...
2020. JÚLIUS 10.
[ 11:45 ]
A Vajdasági Klinikai Központban jelenleg 195 beteget ápolnak, akiknél igazolt a koronavírus-fertőzés. Ebből 13-an állapotuk súlyossága miatt mesterséges lélegeztetést igényelnek. Az ápoltak többsége Újvidék város területéről való, majd Verbász, Szabadka és más vajdasági települések betegei következnek. A...
2020. JÚLIUS 10.
[ 10:17 ]
A Vajdasági Közegészségügyi Intézet adatai szerint a tartományban a szív- és érrendszeri megbetegedések okozzák a legtöbb elhalálozást. Az utóbbi öt évben Vajdaságban szív- és érrendszeri betegségben hunyt el a betegek több mint 50 százaléka, gyakoriság szempontjából a tumor következik (több mint 20%), majd a...
2020. JÚLIUS 10.
[ 9:11 ]
Beolvasás folyamatban