Vajdaság
Mihajlović: 2021 őszétől fél óra lesz az út vonattal Újvidék és Belgrád között

Zorana Mihajlović közlekedési miniszter azt mondta, hogy az Újvidék és Belgrád közötti gyorsvasúton zajló munkálatokat 2021 őszéig befejezik, így akkor a két város közötti távot fél óra alatt lehet majd megtenni vonattal.

Mihajlović a Belgrád-Budapest gyorsvasút építési munkálatait tekintette meg a Belgrád központja és Ópazova közötti szakaszon, és elmondta: a gyorsvasút kiépítése „a legnagyobb és legértékesebb infrastrukturális projekt Délkelet-Európában, amelynek értéke Szerbiában és Magyarországon, összesen mintegy négymilliárd euró, ebből mintegy kétmilliárd eurónyi beruházás valósul meg Szerbia területén” - írja a Beta.

„Ez a vasút nem csak azért fontos, mert fél óra alatt lehet majd Belgrádból Újvidékre érni vonattal, hanem azért is, mert ezzel Szerbia bekapcsolódik az Egy övezet, egy út elnevezésű globális kínai kezdeményezésbe, mint az első országok egyike, amely egyezményt írt alá Kínával ennek a kezdeményezésnek a keretében”, mondta Mihajlović.

A miniszter szerint a Belgrád központja és Ópazova közötti szakasz első részén, vagyis a főváros központjától Zemunig, a munkálatok mintegy 40 százalékát végezték el, decembertől viszont az összes szakaszon egy időben folyik majd a munka.

„Hálával tartozunk a kínai és szerbiai vasúti vállalatoknak, amelyek napi 24 órában dolgoznak azért, hogy betartsák a kitűzött határidőt, és különösen fontos az is, hogy minden munkálatot az európai szabványok szerint hajtanak végre, amelyet az illetékes testület ellenőriz”, magyarázta a miniszter.

Mihajlović kiemelte továbbá, hogy az Ópazova és Újvidék közötti szakaszon végzendő munkálatokat a megbeszélt határidőkön belül elvégzik, valamint hogy aláírták a kereskedelmi és pénzügyi szerződést az Újvidék-Szabadka vasútvonalra vonatkozóan, így a munkálatok 2020 februárjában vagy márciusában kezdődnek majd meg ezen a szakaszon.

Miroljub Jeftić, az Infrastrukture železnice Srbije vállalat megbízott vezérigazgatója elmondta, hogy egy időben több helyen folynak a munkálatok, illetve hogy az összes építőanyag megfelelő tanúsítvánnyal rendelkezik, és külön figyelmet fordítanak a közlekedésbiztonságra, ezért a legkorszerűbb műszaki rendszereket használják.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Pontosító
2019. OKTÓBER 18. [ 20:42 ]

Csak addig legyek szegény


Baross Gábor
2019. OKTÓBER 18. [ 1:30 ]

Töri a hátamat a koprsó.


Milan Jarić, a Vojvodina Sport- és Üzletközpont (SPENS) igazgatója benyújtotta lemondását a medencék vízének minőségér ért kifogások miatt. A SPENS-en található medence bezárása után Miloš Vučević újvidéki polgármester elrendelte a Sósbara városrészben lévő sport- és ügyviteli központ medencéjét is. A SPENS...
2020. FEBRUÁR 26.
[ 11:05 ]
Nyelvvizsga-központ nyílt tegnap az Újvidéki Egyetem Bölcsészettudományi Karán, ahol az érdeklődők a sikeres vizsgát követően Cambridge nyelvvizsga-bizonyítványt szerezhetnek. Szerbiában ez az első állami egyetem, ahol ezt a bizonyítványt meg lehet kapni. A Cambridge nyelvvizsga-bizonyítvány Európa egyik legrangosabb...
2020. FEBRUÁR 26.
[ 9:00 ]
Goran Janković (38), akit az újvidéki Telep városrészben elkövetett háromszoros gyilkossággal vádoltak ma délután felakasztotta magát az újvidéki körzeti börtönben, erősítette meg a hírt az újvidéki rendőrség. A sürgősségi szolgálatot 15 óra 40 perckor értesítették, de a kiérkező mentősök már csak a halál...
2020. FEBRUÁR 25.
[ 21:29 ]
Beolvasás folyamatban