Vajdaság
Egyre több migráns Magyarkanizsán és a környező településeken

Tovább fokozódik az elmúlt hetekben is tapasztalt migránsáradat okozta feszültség Magyarkanizsán, Horgoson és Martonoson. Egyre több illegális bevándorló dönt úgy, hogy a Tisza-parti települések környékén próbál meg átjutni Magyarországra. A helyiek félnek, dühösek és türelmetlenek, csakúgy mint a migránsok, ezért a községi illetékesek fokozottabb rendőri jelenlétet kérnek a felsőbb állami szervektől.

Lackó Róbert, Magyarkanizsa község migránshelyzettel megbízott koordinátora ma sajtótájékoztatón fordult nyilvánosan az illetékes szervekhez segítségért.

A sajtótájékoztatón Lackó Róbert elmondta, egyre nagyobb nyomás nehezedik Magyarkanizsára és a környező településekre, és olyan helyzetbe kerültek, amelyet az önkormányzat önerőből képtelen megoldani.

- Az egyetlen megoldás erre a problémára a nagyobb rendőri jelenlét volna. Tudni kell, hogy ez előtt két héttel, november 19-én egy kérvénnyel fordultunk a belügyminiszter úrhoz. Sajnos erre még nem kaptunk választ, azóta viszont változott nagyon a helyzet Magyarkanizsán, hiszen a tél beálltával egyre idegesebbek a migránsok, a hideg miatt már betörnek a lakatlan házakba, az elhagyatott vasútállomásra, de a friss hírek szerint már megjelentek a katolikus és a pravoszláv temetőben is. Attól tartunk, hogy ezek az esetek nőni fognak és a jelenlegi rendőri állománnyal nem sokat tehetünk – nyilatkozta a koordinátor, aki hozzátette, napi 300-500 migráns jegyeznek fel és különösebb atrocitás még nem történt a lakossággal szemben, viszont a közösségi médiában már olyan hírek keringenek, hogy önszerveződésbe kezdenek a polgárok, de megvan még a bizalom még él az önkormányzat iránt és remélik, hogy nem lesz hasonló a helyzet, mint Zomborban, hogy a helyiek az utcákra vonulnak.

Lackó Róbert kiemelte, hogy egyetlen céljuk, hogy megvédjék a lakosságot, ezért civil járőrözést is tartanak az iskolák környékén és az üzletekben, viszont nekik nem áll jogukban intézkedni.

A migránsok célja, hogy az EU területére jussanak, ezért többük Martonosnál gumicsónakkal próbálkozik a Tiszán átkelni Magyarországra.

Bartok Zsófia
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Vad Balkán
2019. DECEMBER 6. [ 21:24 ]

Alfonz már késő amiről beszél, érvel. Sajnálom a Kanizsaiakat tényleg nem biztonságos a település fiatal migránsokkal lett teli. És itt a tél borzasztó! Valakik sok pénzt kapnak ezért de nem az egyszerű nép!


Alfonz
2019. DECEMBER 6. [ 16:13 ]

A fokozott rendőri jelenlétre a határon lenne szükség. Még mindég nem hallom Pásztorunk érvelését, hogy segítsünk már rajtuk, szegény menekültek, és talán lenne még több száznak üres ház is a falvakban, városokban....be lehetne még pár százat telepíteni, amint az Unióból kitoloncolják őket. Ebből is látszik milyen sokszínű a politikánk és politikusaink.


A magyar határkerítés miatt a bácskai oldalon egyre nehezebb az illegális határátlépés, a migránsok jelentős része emiatt átkel a Tiszán, s a bánsági oldalon próbálkozik, a hármashatárnál megkerülve a kerítést. Majdányon és Rábén az ott élők szerint tarthatatlanná vált a helyzet. Domonkos Szilvia községi...
2020. JANUÁR 28.
[ 20:22 ]
Fokozott rendőri jelenlét volt tapasztalható a keddi nap folyamán Horgoson, miután hajnalban mintegy 70 fős migráns csoport megpróbálta áttörni a határkaput Röszke 2-n, hogy bejusson az EU területére. A sikertelen akció után a bevándorlók Horgos különböző pontjain kezdtek csoportosulni, ami aggodalommal töltötte el a...
2020. JANUÁR 28.
[ 17:17 ]
Szerbiában népessége már évtizedek óta csökken. A fő ok az elvándorlás és a negatív népszaporulat. Ugyanezek a tényezők játszanak szerepet abban is, hogy Vajdaság tartomány lakossága évente 10 ezer fővel csökken. Szerbia lakossága évente 37 ezer fővel csökken, mára már kevesebb, mint 7 millió fő él...
2020. JANUÁR 28.
[ 15:04 ]
Beolvasás folyamatban