Vajdaság
Egyre több migráns Magyarkanizsán és a környező településeken

Tovább fokozódik az elmúlt hetekben is tapasztalt migránsáradat okozta feszültség Magyarkanizsán, Horgoson és Martonoson. Egyre több illegális bevándorló dönt úgy, hogy a Tisza-parti települések környékén próbál meg átjutni Magyarországra. A helyiek félnek, dühösek és türelmetlenek, csakúgy mint a migránsok, ezért a községi illetékesek fokozottabb rendőri jelenlétet kérnek a felsőbb állami szervektől.

Lackó Róbert, Magyarkanizsa község migránshelyzettel megbízott koordinátora ma sajtótájékoztatón fordult nyilvánosan az illetékes szervekhez segítségért.

A sajtótájékoztatón Lackó Róbert elmondta, egyre nagyobb nyomás nehezedik Magyarkanizsára és a környező településekre, és olyan helyzetbe kerültek, amelyet az önkormányzat önerőből képtelen megoldani.

- Az egyetlen megoldás erre a problémára a nagyobb rendőri jelenlét volna. Tudni kell, hogy ez előtt két héttel, november 19-én egy kérvénnyel fordultunk a belügyminiszter úrhoz. Sajnos erre még nem kaptunk választ, azóta viszont változott nagyon a helyzet Magyarkanizsán, hiszen a tél beálltával egyre idegesebbek a migránsok, a hideg miatt már betörnek a lakatlan házakba, az elhagyatott vasútállomásra, de a friss hírek szerint már megjelentek a katolikus és a pravoszláv temetőben is. Attól tartunk, hogy ezek az esetek nőni fognak és a jelenlegi rendőri állománnyal nem sokat tehetünk – nyilatkozta a koordinátor, aki hozzátette, napi 300-500 migráns jegyeznek fel és különösebb atrocitás még nem történt a lakossággal szemben, viszont a közösségi médiában már olyan hírek keringenek, hogy önszerveződésbe kezdenek a polgárok, de megvan még a bizalom még él az önkormányzat iránt és remélik, hogy nem lesz hasonló a helyzet, mint Zomborban, hogy a helyiek az utcákra vonulnak.

Lackó Róbert kiemelte, hogy egyetlen céljuk, hogy megvédjék a lakosságot, ezért civil járőrözést is tartanak az iskolák környékén és az üzletekben, viszont nekik nem áll jogukban intézkedni.

A migránsok célja, hogy az EU területére jussanak, ezért többük Martonosnál gumicsónakkal próbálkozik a Tiszán átkelni Magyarországra.

Bartok Zsófia
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Vad Balkán
2019. DECEMBER 6. [ 21:24 ]

Alfonz már késő amiről beszél, érvel. Sajnálom a Kanizsaiakat tényleg nem biztonságos a település fiatal migránsokkal lett teli. És itt a tél borzasztó! Valakik sok pénzt kapnak ezért de nem az egyszerű nép!


Alfonz
2019. DECEMBER 6. [ 16:13 ]

A fokozott rendőri jelenlétre a határon lenne szükség. Még mindég nem hallom Pásztorunk érvelését, hogy segítsünk már rajtuk, szegény menekültek, és talán lenne még több száznak üres ház is a falvakban, városokban....be lehetne még pár százat telepíteni, amint az Unióból kitoloncolják őket. Ebből is látszik milyen sokszínű a politikánk és politikusaink.


Versec: Mégsem fojtották meg a kisbabát - illusztráció
2020. SZEPTEMBER 21.
[ 12:07 ]
Egy egyhónapos kisbaba holttestére bukkantak a Versec községbeli Fürjes faluban. Az első, nem hivatalos információk szerint a babát megfojtották. A gyermek holttestét egy családi házban találták meg, látható sérülések nélkül, de a pancsovai Felső Ügyészség által elrendelt boncolás megállapította, hogy a kisbaba...
2020. SZEPTEMBER 21.
[ 10:08 ]
A begaszentgyörgyi Agroživ valamikor több mint ezer dolgozót foglalkoztatott, és ez volt a község legnagyobb vállalata. Problémáik akkor kezdődtek, amikor gazdasági visszaélések gyanúja miatt letartóztatták a társaság csaknem teljes vezetését, összesen 19 embert. A hosszan elhúzódó bírósági eljárásban azonban nem...
2020. SZEPTEMBER 20.
[ 16:49 ]
A muzslyai Don Bosco Családok Egyesületének tagjai ma vehették át azokat a könyvadományokat, amelyeket az anyaországból kaptak. Hozzájuk a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége által kerültek el a kiadványok, amelyet a magyar kormány és az Emberi Erőforrások Minisztériuma biztosított a családszervezeteknek, a KCSSZ...
2020. SZEPTEMBER 19.
[ 19:42 ]
Beolvasás folyamatban