Vajdaság
Aláírták a Vajdaság jövőjéről szóló memorandumot
Betűméret:             

Nyolc vajdasági politikai párt és szervezet képviselői írták ma alá a Vajdaság jövőjéről szóló memorandumot.

A dokumentumot a Vajdasági Szociáldemokrata Liga, a Vajdasági Párt, a Vajdasági Horvátok Demokratikus Szövetsége, a Román Párt, a Montenegrói Párt, az Együtt Vajdaságért, a Vajdasági Liberális-Demokrata Mozgalom és a V-21 Fóruma képviselői írták alá.

Nenad Čanak, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga elnöke kijelentette, hogy Európának nincs alternatívája, Szerbia pedig mély politikai válságban van, amit a nacionalizmus és a centralizmus váltott ki, tehát szembe kell néznünk azzal, hogy az emberek elhagyják Szerbiát.

Aleksandar Odžić, a Vajdasági Párt elnöke kijelentette: ritka esetben van a vajdaságiaknak lehetőségük, hogy beszéljenek valakivel Belgrádban úgy, hogy meg is hallgassák őket, és még kevesebb az esély arra, hogy bármilyen kérdésben Belgrádból kikérjék a vajdaságiak véleményét.

„Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy igenis kikérik majd Vajdaság véleményét a jövőben, egész évben azon dolgoztunk, hogy összegyűljünk, beszélgessünk és megállapodjunk, mindenekelőtt egy erős vajdasági szövetségről, a Vajdasági Frontról, amely a jövőben megfelelő válaszokat ad mindazokra a kihívásokra, amelyekkel társadalmunk szembesül‟, emelte ki Odžić.

Tomislav Žigmanov , a Vajdasági Horvátok Demokratikus Szövetségének vezetője kiemelte, hogy a memorandummal szeretnék megvalósítani a kisebbségi közösségek egyenjogúságát, s felszólította a többi nemzeti közösséget is, hogy csatlakozzanak hozzájuk.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Garai László
2019. DECEMBER 17. [ 18:02 ]

A vajdasági magyaroknak nincs szüksége arra, hogy Csanak visszahozza az 1989 előtti ál-testvériség-egységet, a háborús káoszba torkolló szocialista önigazgatást. A magyaroknak semmiféle érdeke sem fűződik egyes vajdasági szerb politikai csoportosulások sokszínűséggel leplezett hegemóniájának a kiépítéséhez. Ezt a küzdelmet vívják meg maguk Belgráddal, s ha netán sikerül, úgyis csak Szerb-Vajdaság Köztársaság lehet belőle.


Az áldozat három évig nem vette fel a szociális segélyt, ez vált gyanússá. Kiderült, hogy a férfi már nem él, a saját fia gyilkolta meg. Az elkövető a 37 éves J. M., a borzalom pedig Szabadkán, a Szerb sor egyik házában történt még 2021-ben. Apa és fia összeszólalkozott, végül a veszekedés leszámolásba torkollott:...
2024. JÚNIUS 11.
[ 9:23 ]
Az európai parlamenti választások után a Fidesz-KDNP-nek 11 képviselője lesz az EP-ben. Ezzel az eredménnyel a listán nyolcadik helyen álló Vicsek Annamária, a Vajdasági Magyar Szövetség politikusa, a párt alelnöke is bejut az Európai Parlamentbe. A szakpolitikus közösségi oldalán fejezte ki köszönetét dr. Pásztor...
2024. JÚNIUS 10.
[ 12:17 ]
A hajnali órákban ismét vihar vonult végig Vajdaságon. Míg hajnali 4 óra körül villámlással, erős esővel indult a vihar, mire elérte Felsőhegyet és Zentát, már jég is társult hozzá. A közösségi oldalon megosztott képek szerint a jég nem volt túl nagy, borsónagyságú lehetett, ám bőségesen kaptak belőle az arra...
2024. JÚNIUS 9.
[ 16:34 ]
Beolvasás folyamatban