Vajdaság
Hetedszer rendeztek kolbászfesztivált Erzsébetlakon

Erzsébetlakon hetedik alkalommal szervezték meg a kolbászfesztivált, amely ezúttal is felülmúlta az elvárásokat. A becslések szerint mintegy 15 ezer látogatója volt a rendezvénynek, a délelőtti órákban az autókból 6-7 kilométeres kígyózó sor alakult ki, így szinte csak araszolva tudtak eljutni az esemény helyszínére.

Az erzsébetlakiak a nagybecskereki önkormányzat és a városi turisztikai szervezet segítségét kérték a rendezvény lebonyolításához, hiszen a falusiak kapacitását már rég felülmúlta a fesztivál. A kirakodók több utcán keresztül kínálták a portékáikat, természetesen legtöbb volt a gasztronómiához közel álló stand, lacikonyhákban sütötték a finom falatokat, ínyencségeket, de a kézművesek is felsorakoztatták munkáikat, termékeiket.

A kolbászfesztiválra az idén 58 csapat nevezett be, főleg Vajdaságból, de voltak versenyzők Szerbia minden részéről, és külföldről is érkeztek a megmérettetésre.

A legjobb kolbászt a petrőci Horvat farm csapata készítette, a második díjat a perlaszi Mrgić magánvállalat, a harmadik legjobb kolbászt az újvidéki Frizsider nevű csapat érdemelte ki. A legszebben felszolgált mintát a romániai Homoródszentmártonról érkezett csapat adta át, a második díjat a rumai csapat érdemelte ki, míg az újfalui Bánáti háromszög nevű csapat a harmadik díjat vehette át a dekorációért. A zsűri még különdíjakat is szétosztott azok között a csapatok között, amelyek valamivel kitűntek a többi közül.

Az idén is kísérőrendezvényként megtartották a pálinkaversenyt, amelyre ezúttal 138 mintát hoztak a részvevők, és több kategóriában osztottak díjakat a szervezők.

Kónya-Kovács Otília
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szabadka város külön számlát nyitott, amelyre az önkéntes adományokat várják a koronavírus elleni harchoz. A rendkívüli helyzetek városi törzskara indítványára az illetékes pénzügyi igazgatóság megnyitotta a külön számlát, amelyre mind a magán-, mind a jogi személyek befizethetik adományaikat. Dinárszámla:...
2020. MÁRCIUS 30.
[ 16:34 ]
Módosítani fogják Kishegyes Község képviselő-testületének ügyrendi szabályzatát és ezzel lehetővé teszik az ülések elektronikus formában történő megtartását. Minden más intézményhez és szervhez hasonlóan a testületnek is igazodnia kell a jelenlegi helyzethez – tette közzé a közösségi oldalon Sárközi István, a...
2020. MÁRCIUS 30.
[ 13:50 ]
Elkezdték osztani a folyékony fertőtlenítőszert Magyarkanizsa község területén, mind a kilenc helyi közösségben a polgárok részére az önkormányzat rendkívüli helyzetekkel megbízott törzskarának szervezésében. Minden községbeli polgár igényt tarthat a nátium-hipoklorit oldatra, a mely fertőtlenítőszer vírusölő...
2020. MÁRCIUS 30.
[ 12:37 ]
Beolvasás folyamatban