Vajdaság
Pásztor: Az ingázó munkavállalóknak nem kell karanténba vonulniuk

Az ingázóknak nincs miért idegeskedniük, hétfőtől beáll a rendszer, írta Facebook-oldalán vasárnap délután Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke.

A Szerbia és Magyarország között ingázóknak, akiknek pénteken karantént rendeltek el két e-mail-cím (valentina.kalajdzic@zdravlje.gov.rs, granicna.sanitarna.subotica@zdravlje.gov.rs) áll rendelkezésére a helyzet megoldására. Az egyiken még ma jelentkezniük kell, hogy hatályon kívül helyeztessék a karantén elrendeléséről szóló végzést.

„A hatályon kívül helyezés eléréséhez az kell, hogy lefényképezzék és a levelükhöz csatolják a karantén elrendeléséről szóló végzést, a munkáltatói igazolást (nem kell fordítani) és a szerbiai lakcímüket igazoló dokumentumot. Ennek alapján hatályon kívül helyezik a karanténról szóló végzést, és nem lesz fennakadás és kellemetlenség a következő határátlépés alkalmával sem hétfőn, sem azután” – írja Pásztor István.

Hozzátette, „munkába menet és jövet az ingázó munkavállalóknak két dokumentumot kell mindig maguknál tartaniuk: a munkáltatói igazolást, hogy Magyarországon vannak munkaviszonyban (nem kell lefordíttatani) és a szerbiai lakcímet igazoló dokumentumot (személyi igazolvány vagy útlevél vagy jogosítvány)”.

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálattól nem kell semmilyen dokumentumot sem igényelni.

Csütörtökön jelentette be a horgosi átkelőnél megtartott tanácskozása után Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter és Ivica Dačić szerb külügyminiszter, hogy péntektől szabadon átléphetik a szerb-magyar határt munkavégzés céljából azok, akik a határsáv 50 kilométeres körzetében élnek és dolgoznak. Sokan éltek is a lehetőséggel, azonban, miután visszatértek Szerbiába, 28 napos karantént rendeltek el számukra.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szigorúbb intézkedések Verbászon - illusztráció
2020. JÚLIUS 5.
[ 16:04 ]
A Vajdasági Klinikai Központban jelenleg 139 koronavírus-fertőzöttet kezelnek, közülük négyen vannak lélegeztetőgépen. Az elmúlt 24 órában a Vajdasági Klinikai Központ 31 olyan pácienst vett fel, akiknél kimutatták a koronavírus jelenlétét. Az intézmény emlékeztet, hogy a vírus terjedésének megfékezése és a...
2020. JÚLIUS 5.
[ 11:36 ]
Vajdaság minden tájáról, sőt az anyaországból is érkezett csapat a muzslyai határban megtartott, 37. aratóünnepségre. Az aratócsapatok a falu központjában, a Muzslai Petőfi Sándor MME előtt gyülekeztek, ahol egy alkalmi művelődési műsorral kedveskedtek a műkedvelők, bemutatkozott a Harmatcsöpp és a Százszorszép...
2020. JÚLIUS 4.
[ 20:08 ]
A budapesti Katolikus Karitász Orvosmissziójának tagjai immár harmadik alkalommal érkeztek Muzslyára, a különféle szűrővizsgálatoknak az Emmausz Fiúkollégium adott helyet. Az anyaországi Katolikus Karitász Orvosmissziója 2017-ben kezdte meg munkáját Kárpátalján, azóta Vajdaságba is több alkalommal ellátogattak,...
2020. JÚLIUS 4.
[ 20:05 ]
Beolvasás folyamatban