Vajdaság
Vízvezetékek cseréje Magyarkanizsa község területén
Betűméret:             

Javában zajlik a vízvezetékcsere a magyarkanizsai Hunyadi utcában, amelyet a mai napon meglátogatott Fejsztámer Róbert polgármester, Marko Ždero, a községi tanács kommunális ügyekkel megbízott tagja, valamint Dušan Glišić, a Tisza Menti Vízművek Kft. igazgatója. A munkálatokat az utcában áprilisban kezdték meg és augusztusig befejezik, összesen 350 méteres hosszúságban.

A Mezőgazdasági, Vízgazdálkodási és Erdészeti Titkárság támogatásának köszönhetően 9,7 millió dinárból újítják fel itt a vízvezetékcsöveket, majd később pedig szélesítik ki az utcát, amelyhez az önkormányzat több mint 3 millió dinárral járult hozzá a költségvetésből. Dušan Glišić, a Tisza Menti Vízművek Kft. igazgatója elmondta, előzőleg felmérték a csövek állapotát és arra a következtetésre jutottak, hogy a több mint 40 éves hálózatot időszerű lenne lecserélni.

- A tanulmány kimutatja, hogy mit kell felújítani a következő időszakban, úgy a kármentesítésben, a csatorna- és vízhálózatban egyaránt, valamint a már meglévő csatornahálózatban. Az általános állapot az, hogy a legnagyobb részt a víz- és a kanalizációhálózat is nagyon régi, több, mint 40 éves, és ami ebben az időszakban épült ki, az megérett a felújításra – hangsúlyozta az igazgató.

A felújítási munkálatok nem csak Magyarkanizsát érintik majd, ami a vízvezeték-hálózat illeti. Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa község polgármestere kiemelte, további pályázati eszközökből többek között összekötik a kispiaci vízhálózatot is a Noszaival.

- Szerencsésen nyertünk egy újabb projektet is, ami pedig a Kispiac-Nosza vízvezeték-hálózat összekötésére vonatkozik. Ez több mint egy 10,5 millió dináros projekt, aminek a 30-40 százalékát az önkormányzat foga biztosítani, a maradék összeget pedig a Tartományi Mezőgazdasági Titkárság. Így az a hálózat is összekapcsolódik és itt nem csak Kispaicról és Noszáról van szó, hanem Szabadka város és Magyarkanizsa község összekapcsolásáról is – mondta a polgármester, aki hozzátette, tervben van még a vízvezeték-hálózat cseréje Magyarkanizsa mellett többek között Horgoson, valamint a község több kisebb településén is.

Bartok Zsófia
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szent Flórián ünnepe Muzslyán - illusztráció
2024. MÁJUS 4.
[ 23:11 ]
Az önkormányzati választáson induló választási listák közül ez idáig hármat hirdetett ki a helyi választási bizottság. Elsőként a Vajdasági Magyar Szövetségét, amelynek az élén Burány Hajnalka, a Thurzó Lajos Művelődési és Oktatási Központ igazgatója található, a másodiknak a Szerb Haladó Pártét, amelynek...
2024. MÁJUS 3.
[ 17:44 ]
Juhász Bálint, a tartományi képviselőház elnöke is jelen volt a parlamentben, ahol megválasztották Szerbia új kormányát, valamint ahol a miniszterelnök és a kormány tagjai letették az esküt. A tizennegyedik összetételben ülésező szerb parlament első rendkívüli ülésén megválasztották Miloš Vučevićet a Szerb...
2024. MÁJUS 2.
[ 20:35 ]
A kishegyesi focipályán gyűltek össze május elsején azok, akiket a szeles idő nem riasztott el. A Kishegyesi Kismotoros Banda szervezésében babgulyást főztek, a bevételt a helyi templom orgonájának felújítására ajánlották fel. Harmincezer dinárt sikerült összegyűjteni. A pénzt a napokban adják át a helyi plébánián....
2024. MÁJUS 2.
[ 14:40 ]
Beolvasás folyamatban