Vajdaság
Július 10-én kezdődik a magyarkanizsai Vajdasági Birkózóakadémia építése

Magyarkanizsán ma aláírták a hivatalos szerződést arról, hogy július 10-én megkezdik építeni a Vajdasági Birkózóakadémiát a Tisza-parti városban. A szerződéskötésen Bálint Zoltán, az akadémia ügyvezetője, Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester és Fehér Andrea, a Yumol kivitelező vállalat képviselője vett részt.

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere elmondta, egy év lesz az akadémia kiépítésére, és a jövő évi iskolakezdésre már a tervek szerint a sportolókat is fogadni tudja.

- Önkormányzati szinten nekünk nagyon fontos, hogy az akadémia megfelelően tudjon működni infrastrukturális és logisztikai szempontból is, ezért az önkormányzat mindent meg fog tenni azért, hogy jó tempóban haladjon a kivitelezés, majd a működés – emelte ki a polgármester, aki hozzátette, közösség szempontjából is fontos szerepet tölt majd be az akadémia, hiszem így számos fiatalnak ad majd otthont Magyarkanizsa.

Bálint Zoltán, a Vajdasági Birkózóakadémia ügyvezetője kiemelte, 49 férőhelyesre tervezik az épületet, ami 25-30 fiatal birkózónak és több edzőnek ad majd otthont, emellett pedig edzőtáborokat is szerveznének a fiataloknak.

- A fiatalok állandó elszállásolása mellett edzőtáborokat is szeretnénk majd szervezni az épületben, hiszem állami támogatásból fog működni az akadémia. Ez mellett pedig fontos a saját bevételi forrás biztosítása is, amit így tudunk majd növelni azért, hogy olyan színvonalas munkát végezhessünk, ami a céloknak megfelel, vagyis, hogy úgy a magyar, mint a szerb birkózó válogatott képzett fiatalokat tudjon majd kapni. Mi nem csapatot szeretnénk ezzel létrehozni, egyénileg foglalkozunk majd a fiatalokkal, így mindenki marad a saját egyesületénél – ismertette az akadémia tervezett működését Bálint Zoltán.

A kivitelezést a Yumol vállalat fogja végezni és július 10-én kezdődik meg az építkezés, amit jövő év augusztusáig kell befejezni.

Bartok Zsófia
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A vámosok a horgosi határátkelő belépő oldalán mintegy 400 ezer eurót találtak két párnába rejtve. A szabálysértésre akkor derült fény, amikor egy német rendszámú Land Rover típusú autó érkezett ellenőrzésre. A járműben egy török házaspár ült, Berlinből tartottak Izmirbe. A pár azt mondta, nincs semmi...
2020. JÚLIUS 12.
[ 10:48 ]
Az újvidékiek szombaton este is összegyűltek az újvidéki Szabadság téren, hogy tiltakozzanak a hatalom, illetve azon intézkedések ellen, amelyet a koronavírus elleni harc nevében hoznak. A tiltakozók először is köszönetet mondtak a tegnap estéért, a kitartásért és a visszafogottságért, racionalitásért. “Amit eddig...
2020. JÚLIUS 11.
[ 20:28 ]
A hétvégén tartották volna a zentai Tiszavirág Kajak és Rekreációs Klub szervezésében a IX. Tiszavirág Nemzetközi Regattát. A sporteseményt a koronavírus terjedésének veszélye miatt és az országban kialakult járványhelyzet miatt mondták le a szervezők. A vezetőség a verseny új időpontjáról később tájékoztatja a...
2020. JÚLIUS 11.
[ 12:21 ]
Beolvasás folyamatban