Vajdaság
A VMDK elítéli a helységnévtábla-rongálást Bocsárnál
A napokban Antalfalva és Cserépalja tábláit rongálták meg, majd ezt követően Kosztolányi Dezső szabadkai mellszobrát is

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége (VMDK) a legérélyesebben elítéli Bocsár település magyar nyelvű feliratának megrongálását. Követeljük a rendőrségtől és az ügyészségtől vizsgálják ki az esetet, kerítsék kézre az elkövetőket és példás büntetésben részesítsék őket - olvasható a párt ma kiadott közleményében.

Mint ismeretes a napokban Antalfalva, Cserépalja tábláit rongálták meg, majd ezt követően ismeretlen tettesek megrongálták Kosztolányi Dezső szabadkai mellszobrát.

"Mindezt összegezvén, számunkra ez az eseménysorozat arra utal, hogy a mesterséges "soha jobb viszonyok" harsogása alatt a továbbiakban is olyan erők húzódnak meg, amelyek a vajdasági magyarság kirekesztésén, megfélemlítésén fáradoznak" - áll szó szerint a pártközleményben.

A VMDK számára ez elfogadhatatlan és minden jogi/politikai lépést megteszünk az ilyen esetek felszámolására. Tisztelettel megkérünk minden polgárt a továbbiakban is jellezze a VMDK-nak, ha ilyen vagy hasonló jogsértő esetekkel találkoznak - írják.

Felháborodott polgárok jelezték a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége (VMDK) felé, hogy ismét kétnyelvű helységnévtábla-rongálás rongálás történt Bánátban. Ezúttal Bocsár magyar nyelvű feliratát festették át ismeretlen tettesek.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Magyar Nemzeti Tanács közreműködve a Magyar Szó Lapkiadó Kft-vel a gyermek- és diáklapok népszerűsítő körútja során eljutották Muzslyára is a kiadványokat, így a Mézeskalács, a Jó Pajtás és a Képes Ifjúság legújabb példányát a kezükbe vehették a muzslyai diákok. Molnár Attila, az MNT tagja, a Szervó Mihály...
2020. SZEPTEMBER 17.
[ 18:03 ]
A határszakasz forgalmának optimalizálása – kerékpárutak tervezése és építése elnevezéssel tartottak ma tanácskozást Szabadkán, a Városháza dísztermében. A tanácskozást, amelyen az Interreg-IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében megvalósuló Opti-Bike projektum eddig elért...
2020. SZEPTEMBER 17.
[ 17:11 ]
Újvidéken 250 koronavírussal fertőzött személy van, Vajdaságban pedig 594, közölte a Vajdasági Közegészségügyi Intézet azzal az értékeléssel, hogy bizonytalan a járványügyi helyzet a tartományban. Az egészségügyi intézmény egy hónap után most közölt először adatokat az újvidéki és a tartományi járványügyi...
2020. SZEPTEMBER 17.
[ 15:05 ]
Beolvasás folyamatban