Vajdaság
A magyarkanizsai József Attila Könyvtár munkatársai az elmúlt időszakban sem tétlenkedtek

Kétnyelvű névtáblák kerültek magyarkanizsai József Attila Könyvtár épületére és a horgosi fiókkönyvtár épületére is, a könyvtár munkatársai meghirdették a hagyományos nyári olvasónapló írást is. Továbbá tervben van egy könyv kiadása, emellett közel 1000 könyvvel bővül az idén a magyarkanizsai intézmény könyvállománya.

Az elmúlt időszakban több sikeres pályázaton is részt vett a magyarkanizsai könyvtár. Kétnyelvű névtábla került a magyarkanizsai könyvtár és a horgosi fiókkönyvtár épületére is az illetékes tartományi titkárságnak köszönhetően. A könyvtár igazgatója, Bús Csaba elmondta, hogy jelenleg egy könyv kiadásán dolgoznak.

- A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nél volt egy pályázatunk, amelyen sikeresen szerepeltünk. Dr. Klamár Zoltán Örökségünk című kanizsai képeskönyvét szeretnénk újra kiadni. Ez a könyv az 1990-es évek közepén jelent meg és nagyon népszerű volt akkor is, illetve azóta is, viszont régóta nem kapható. A szerzővel úgy beszéltük meg, hogy egy kibővített, második kiadást fog elkészíteni és várhatóan a jövő évben fog megjelenni.

A nyár folyamán a könyvtár munkatársai a fiatalokat sem hagyták program nélkül, meghirdették a hagyományos nyári olvasónapló írást. Vörös Anna könyvtáros elmondta, hogy az idei évben több mint 400 községbeli általános iskolás vett részt és jobbnál-jobb alkotások születtek.

- A dolog arról szól, hogy minden korosztály választhat magának öt olyan olvasmányt, innen a könyvtárból, amit szívesen elolvas a nyáron és aztán feldolgozhat az olvasónaplójába. Ezek a naplók kerültek be hozzám az ősz folyamán, átnéztem őket és hoztam nehéz döntéseket, hogy ki az aki külön könyvjutalmat érdemel, mert mindenki jutalomban részesült, megkapta a maga elismerő oklevelét, mert hogy dolgozott. Emellett voltak olyan osztályok, hogy olyan jó alkotások születtek, hogy nem tudtam kiemelni csak egyet, ezért ők egy földgömböt kaptak ajándékba.

A könyvtár épülete számos más esemény helyszínéül is szolgál. Jelenleg egy kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők a könyvtár előcsarnokában, Neves Kanizsaiak címmel. A kiállítás a könyvtár nyitvatartási ideje alatt látogatható, november 20-áig.

Korom Sarolta
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szabadka: Mérsékelt szavazási kedv - illusztráció
2022. JANUÁR 16.
[ 17:28 ]
A topolyai község területén közel 30 ezren szerepelnek a választási névjegyzékben. A kishegyesi község területén pedig valamivel több, mint 10 ezren. Előbbi helyen 49, míg utóbbin 23 szavazóhelyen adhatják voksaikat a polgárok vasárnap 7 és 20 óra között. A topolyai községi területén 28 136 szavazati joggal...
2022. JANUÁR 15.
[ 18:26 ]
Vajdaság-szerte százötven általános iskolában hirdettek figyelmeztető sztrájkot hétfőre, a második félév első napjára. A sztrájkkal a zentai kollégáikat ért hátrányos megkülönböztetés ellen tiltakoznak. A zentai pedagógusok kálváriája már több mint egy éve húzódik. A törvény által szavatolt utazási...
2022. JANUÁR 14.
[ 23:01 ]
Több bűncselekmény elkövetőit is sikerült elfognia a szabadkai rendőrségnek. Pénzt rabolt egy trafikból a 2002-es születésű, bácskeresztúri illetőségű N. M. Tegnap este egy a szabadkai városközpontban lévő trafik elárusítónőjét késsel fenyegette meg, majd elrabolta a kasszából a pénzt. A rablót beazonosították,...
2022. JANUÁR 14.
[ 14:00 ]
Beolvasás folyamatban