Vajdaság
A magyarkanizsai József Attila Könyvtár munkatársai az elmúlt időszakban sem tétlenkedtek
Betűméret:             

Kétnyelvű névtáblák kerültek magyarkanizsai József Attila Könyvtár épületére és a horgosi fiókkönyvtár épületére is, a könyvtár munkatársai meghirdették a hagyományos nyári olvasónapló írást is. Továbbá tervben van egy könyv kiadása, emellett közel 1000 könyvvel bővül az idén a magyarkanizsai intézmény könyvállománya.

Az elmúlt időszakban több sikeres pályázaton is részt vett a magyarkanizsai könyvtár. Kétnyelvű névtábla került a magyarkanizsai könyvtár és a horgosi fiókkönyvtár épületére is az illetékes tartományi titkárságnak köszönhetően. A könyvtár igazgatója, Bús Csaba elmondta, hogy jelenleg egy könyv kiadásán dolgoznak.

- A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nél volt egy pályázatunk, amelyen sikeresen szerepeltünk. Dr. Klamár Zoltán Örökségünk című kanizsai képeskönyvét szeretnénk újra kiadni. Ez a könyv az 1990-es évek közepén jelent meg és nagyon népszerű volt akkor is, illetve azóta is, viszont régóta nem kapható. A szerzővel úgy beszéltük meg, hogy egy kibővített, második kiadást fog elkészíteni és várhatóan a jövő évben fog megjelenni.

A nyár folyamán a könyvtár munkatársai a fiatalokat sem hagyták program nélkül, meghirdették a hagyományos nyári olvasónapló írást. Vörös Anna könyvtáros elmondta, hogy az idei évben több mint 400 községbeli általános iskolás vett részt és jobbnál-jobb alkotások születtek.

- A dolog arról szól, hogy minden korosztály választhat magának öt olyan olvasmányt, innen a könyvtárból, amit szívesen elolvas a nyáron és aztán feldolgozhat az olvasónaplójába. Ezek a naplók kerültek be hozzám az ősz folyamán, átnéztem őket és hoztam nehéz döntéseket, hogy ki az aki külön könyvjutalmat érdemel, mert mindenki jutalomban részesült, megkapta a maga elismerő oklevelét, mert hogy dolgozott. Emellett voltak olyan osztályok, hogy olyan jó alkotások születtek, hogy nem tudtam kiemelni csak egyet, ezért ők egy földgömböt kaptak ajándékba.

A könyvtár épülete számos más esemény helyszínéül is szolgál. Jelenleg egy kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők a könyvtár előcsarnokában, Neves Kanizsaiak címmel. A kiállítás a könyvtár nyitvatartási ideje alatt látogatható, november 20-áig.

Korom Sarolta
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Falunapot ünnepel Magyarittabé - illusztráció
2022. AUGUSZTUS 7.
[ 18:42 ]
A nagybecskereki székhelyű kínai érdekeltségű Linglong visszautasította a Polgári Fordulat (Građanski preokret) civil szervezet állításait, miszerint az épülő gumiabroncsgyárból a Bega folyóba juttatják el a szennyvizet. A Linglong szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében azt írja, a “vállalat kétséget...
2022. AUGUSZTUS 6.
[ 15:05 ]
Az újvidéki Mišeluk várorészben lévő covid kórházban jelenleg 190 beteget kezelnek, ami azt jelenti, nagyjából stagnál a betegek száma, ellenben egyre több a súlyos eset, pillanatnyilag 12 páciens állapota olyan súlyos, hogy gépi lélegeztetést igényelnek. Az ott dolgozó orvosok és a személyzet csak néhány hónapra...
2022. AUGUSZTUS 6.
[ 11:41 ]
Ma hajnalban, 4 óra 30 perc körül közlekedési baleset történt Péterrévén. A szerencsétlenségben egy ember meghalt, egy másik pedig megsérült. A baleset Péterrévén történt, az Ada és Óbecse közötti úton, amikor egy személygépjármű letért az útról és felborult. Egy ember a helyszínen életét vesztette, a...
2022. AUGUSZTUS 5.
[ 10:41 ]
Beolvasás folyamatban