Vajdaság
A magyarkanizsai József Attila Könyvtár munkatársai az elmúlt időszakban sem tétlenkedtek
Betűméret:             

Kétnyelvű névtáblák kerültek magyarkanizsai József Attila Könyvtár épületére és a horgosi fiókkönyvtár épületére is, a könyvtár munkatársai meghirdették a hagyományos nyári olvasónapló írást is. Továbbá tervben van egy könyv kiadása, emellett közel 1000 könyvvel bővül az idén a magyarkanizsai intézmény könyvállománya.

Az elmúlt időszakban több sikeres pályázaton is részt vett a magyarkanizsai könyvtár. Kétnyelvű névtábla került a magyarkanizsai könyvtár és a horgosi fiókkönyvtár épületére is az illetékes tartományi titkárságnak köszönhetően. A könyvtár igazgatója, Bús Csaba elmondta, hogy jelenleg egy könyv kiadásán dolgoznak.

- A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nél volt egy pályázatunk, amelyen sikeresen szerepeltünk. Dr. Klamár Zoltán Örökségünk című kanizsai képeskönyvét szeretnénk újra kiadni. Ez a könyv az 1990-es évek közepén jelent meg és nagyon népszerű volt akkor is, illetve azóta is, viszont régóta nem kapható. A szerzővel úgy beszéltük meg, hogy egy kibővített, második kiadást fog elkészíteni és várhatóan a jövő évben fog megjelenni.

A nyár folyamán a könyvtár munkatársai a fiatalokat sem hagyták program nélkül, meghirdették a hagyományos nyári olvasónapló írást. Vörös Anna könyvtáros elmondta, hogy az idei évben több mint 400 községbeli általános iskolás vett részt és jobbnál-jobb alkotások születtek.

- A dolog arról szól, hogy minden korosztály választhat magának öt olyan olvasmányt, innen a könyvtárból, amit szívesen elolvas a nyáron és aztán feldolgozhat az olvasónaplójába. Ezek a naplók kerültek be hozzám az ősz folyamán, átnéztem őket és hoztam nehéz döntéseket, hogy ki az aki külön könyvjutalmat érdemel, mert mindenki jutalomban részesült, megkapta a maga elismerő oklevelét, mert hogy dolgozott. Emellett voltak olyan osztályok, hogy olyan jó alkotások születtek, hogy nem tudtam kiemelni csak egyet, ezért ők egy földgömböt kaptak ajándékba.

A könyvtár épülete számos más esemény helyszínéül is szolgál. Jelenleg egy kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők a könyvtár előcsarnokában, Neves Kanizsaiak címmel. A kiállítás a könyvtár nyitvatartási ideje alatt látogatható, november 20-áig.

Korom Sarolta
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Újvidéken is megjelent a „fantombérlők” problémája. A szavazáson történő részvételre vonatkozó értesítést megkapták a Lázár cár sugárúton élő polgárok is, viszont több olyan személy nevére érkezett értesítés, akik nem az említett címen laknak. Erről a Zöld-Baloldali Front zombori bizottsága...
2023. DECEMBER 7.
[ 17:21 ]
Az előttünk álló hétvégén tartják meg a Zentai Sportcsarnokban a 7. Gazdanapok rendezvényt, illetve annak keretében a hagyományos Mikulás-napi kiállítást, a helyi termékek bemutatóját, a 23. Nemzetközi Pálinkafesztivált, valamint a 11. Vajdasági Kulináris-és Élelmiszeripari Kiállítást. is. A Zentai Gazdakör...
2023. DECEMBER 7.
[ 17:20 ]
Nincs a szokásos viháncolás, a diákok arcáról inkább egyféle döbbenet olvasható le, amikor hallgatják Bojana Gladović élettörténetét. A fiatal egészségügyi dolgozó 22 éves volt, amikor kolléganőjével munkába sietett. A társa gyorsan és nem az útviszonyoknak megfelelően hajtott, a kocsi egy jeges szakaszon megcsúszott,...
2023. DECEMBER 7.
[ 15:49 ]
Beolvasás folyamatban