Vajdaság
A magyarkanizsai József Attila Könyvtár munkatársai az elmúlt időszakban sem tétlenkedtek
Betűméret:             

Kétnyelvű névtáblák kerültek magyarkanizsai József Attila Könyvtár épületére és a horgosi fiókkönyvtár épületére is, a könyvtár munkatársai meghirdették a hagyományos nyári olvasónapló írást is. Továbbá tervben van egy könyv kiadása, emellett közel 1000 könyvvel bővül az idén a magyarkanizsai intézmény könyvállománya.

Az elmúlt időszakban több sikeres pályázaton is részt vett a magyarkanizsai könyvtár. Kétnyelvű névtábla került a magyarkanizsai könyvtár és a horgosi fiókkönyvtár épületére is az illetékes tartományi titkárságnak köszönhetően. A könyvtár igazgatója, Bús Csaba elmondta, hogy jelenleg egy könyv kiadásán dolgoznak.

- A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nél volt egy pályázatunk, amelyen sikeresen szerepeltünk. Dr. Klamár Zoltán Örökségünk című kanizsai képeskönyvét szeretnénk újra kiadni. Ez a könyv az 1990-es évek közepén jelent meg és nagyon népszerű volt akkor is, illetve azóta is, viszont régóta nem kapható. A szerzővel úgy beszéltük meg, hogy egy kibővített, második kiadást fog elkészíteni és várhatóan a jövő évben fog megjelenni.

A nyár folyamán a könyvtár munkatársai a fiatalokat sem hagyták program nélkül, meghirdették a hagyományos nyári olvasónapló írást. Vörös Anna könyvtáros elmondta, hogy az idei évben több mint 400 községbeli általános iskolás vett részt és jobbnál-jobb alkotások születtek.

- A dolog arról szól, hogy minden korosztály választhat magának öt olyan olvasmányt, innen a könyvtárból, amit szívesen elolvas a nyáron és aztán feldolgozhat az olvasónaplójába. Ezek a naplók kerültek be hozzám az ősz folyamán, átnéztem őket és hoztam nehéz döntéseket, hogy ki az aki külön könyvjutalmat érdemel, mert mindenki jutalomban részesült, megkapta a maga elismerő oklevelét, mert hogy dolgozott. Emellett voltak olyan osztályok, hogy olyan jó alkotások születtek, hogy nem tudtam kiemelni csak egyet, ezért ők egy földgömböt kaptak ajándékba.

A könyvtár épülete számos más esemény helyszínéül is szolgál. Jelenleg egy kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők a könyvtár előcsarnokában, Neves Kanizsaiak címmel. A kiállítás a könyvtár nyitvatartási ideje alatt látogatható, november 20-áig.

Korom Sarolta
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az újvidéki csendőrség a nagykikindai rendőrséggel együtt több mint 200 migráns megtalálásában segédkezett Magyarkanizsa község területén. A belügyminisztérium közleménye szerint az illegális migráció visszaszorítására létrehozott munkacsoport folytatja munkáját. A Magyarkanizsa község területen elfogott...
2022. DECEMBER 2.
[ 13:39 ]
A matematikai és a számítástechnikai informatikai szak bemutatásával kezdődött meg a zentai tehetséggondozó középiskola nyílt nap- sorozata. Csütörtökön és pénteken a fentiekben megnevezett szakok kapcsán tájékoztatják az általános iskolák végzős tanulóit, illetve a szüleiket, december 6-án kedden pedig a...
2022. DECEMBER 1.
[ 18:28 ]
A Nikola Tesla Általános Iskolában járt Topolya polgármestere, ahol az elmúlt időszakban történt befektetések eredményeit tekintette meg. Jelentős előrelépés történt az energiahatékonyság terén, az utóbbi két évben mintegy 20 millió dinár értékben történtek fejlesztések. Szatmári Adrián polgármester...
2022. DECEMBER 1.
[ 18:20 ]
Beolvasás folyamatban