Vajdaság
Az illegális migráció és a határnyitás kapcsán tette fel kérdéseit Pásztor Bálint a szerb miniszterelnöknek
Anna Brnabić ígéretet tett arra, hogy kezdeményezni fogja a beutazási szabályok felülvizsgálatát, felkéri a válságstáb orvos tagjait, hogy vizsgálják ki a magyarországi mutatókat
Betűméret:             

A vajdasági településeket érintő illegális migráció és a határnyitás kapcsán tette fel kérdéseit Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség képviselőcsoportjának vezetője Ana Brnabić miniszterelnöknek a mai parlamenti ülésen.

A kérdése így szólt: Mit tesz az állam a lakosok biztonsága érdekében? Mint kifejtette, Majdány-Rábé környékén riasztó a helyzet, itt több mint ötszáz illegális migráns tartózkodik állandó jelleggel, akik nem csak az üres házakba mennek be, rongálnak és félelembe tartják a lakosságot. Hasonló a helyzet Magyarkanizsán és Szabadka város területén, valamint a nyugat-bácskai településeken.

Ana Brnabić miniszterelnök válaszában emlékeztetett arra, hogy ez 2015 óta visszatérő probléma, az állami szervek pedig folyamatosan azon dolgoztak, hogy ez megoldódjon. Ígéretet tett arra, hogy ismételten utasítani fogja a belügyi szerveket, hogy minden ügyet vizsgáljanak ki annak érdekében, hogy az emberek biztonságban érezhessék magukat ott, ahol élnek.

- Miért kell továbbra is PCR-teszt a Magyarországról történő visszatéréskor, ha Észak-Macedóniából, Albániából, Bosznia-Hercegovinából, Montenegróból és Bulgáriából anélkül utaznak be – tette fel második kérdését Pásztor Bálint.

A miniszterelnök válaszában ígéretet tett arra, hogy kezdeményezni fogja a beutazási szabályok felülvizsgálatát, felkéri a válságstáb orvos tagjait, hogy vizsgálják ki a magyarországi mutatókat.

Pásztor Bálint viszontválaszában az embercsempészettel foglalkozó taxisok tevékenységére is felhívta a figyelmet, a kormányfőnek pedig azt javasolta, hogy tegyenek közös látogatás Majdány és Rábé településeire, hogy személyesen is meggyőződjön a helyiek problémájáról.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Jubileumot ünnepelt a Pax Romana - illusztráció
2023. SZEPTEMBER 29.
[ 20:30 ]
A költségvetés módosításáról, a községi nyilvános elismerések adományozásáról, valamint több községi intézmény éves programját és pénzügyi tervét is elfogadták a Magyarkanizsa községi Képviselő-testület csütörtöki ülésén. 23 napirendi pontot vitattak meg a képviselők. A napirendi pontokról az ülést...
2023. SZEPTEMBER 28.
[ 12:52 ]
Nincs pontos adat, hogy hány szerbiai munkavállaló ingázik naponta a vajdasági településekről Magyarországra. A Tisza-mentén Zentától Horgosig szinte mindenhol vannak olyanok, akik a határ túloldalán keresik a kenyerüket, de Szabadka környékéről is sokan dolgoznak odaát. Több száz munkavállalóról lehet szó. Az ő...
2023. SZEPTEMBER 28.
[ 12:21 ]
Újvidéken és Karlócán a hétvégén Koszovón életüket vesztett szerbeknek szentelt plakátok jelentek meg. A fekete-fehér plakátokon, melyen a banjskai kolostor látható a következő felirat látható: „Örök dicsőség minden szerbnek, aki elesett a szabadságharcban ezen a szent helyen. Banjska kolostor, 2023.09.24." A...
2023. SZEPTEMBER 27.
[ 14:59 ]
Beolvasás folyamatban