Vajdaság
Az illegális migráció és a határnyitás kapcsán tette fel kérdéseit Pásztor Bálint a szerb miniszterelnöknek
Anna Brnabić ígéretet tett arra, hogy kezdeményezni fogja a beutazási szabályok felülvizsgálatát, felkéri a válságstáb orvos tagjait, hogy vizsgálják ki a magyarországi mutatókat
Betűméret:             

A vajdasági településeket érintő illegális migráció és a határnyitás kapcsán tette fel kérdéseit Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség képviselőcsoportjának vezetője Ana Brnabić miniszterelnöknek a mai parlamenti ülésen.

A kérdése így szólt: Mit tesz az állam a lakosok biztonsága érdekében? Mint kifejtette, Majdány-Rábé környékén riasztó a helyzet, itt több mint ötszáz illegális migráns tartózkodik állandó jelleggel, akik nem csak az üres házakba mennek be, rongálnak és félelembe tartják a lakosságot. Hasonló a helyzet Magyarkanizsán és Szabadka város területén, valamint a nyugat-bácskai településeken.

Ana Brnabić miniszterelnök válaszában emlékeztetett arra, hogy ez 2015 óta visszatérő probléma, az állami szervek pedig folyamatosan azon dolgoztak, hogy ez megoldódjon. Ígéretet tett arra, hogy ismételten utasítani fogja a belügyi szerveket, hogy minden ügyet vizsgáljanak ki annak érdekében, hogy az emberek biztonságban érezhessék magukat ott, ahol élnek.

- Miért kell továbbra is PCR-teszt a Magyarországról történő visszatéréskor, ha Észak-Macedóniából, Albániából, Bosznia-Hercegovinából, Montenegróból és Bulgáriából anélkül utaznak be – tette fel második kérdését Pásztor Bálint.

A miniszterelnök válaszában ígéretet tett arra, hogy kezdeményezni fogja a beutazási szabályok felülvizsgálatát, felkéri a válságstáb orvos tagjait, hogy vizsgálják ki a magyarországi mutatókat.

Pásztor Bálint viszontválaszában az embercsempészettel foglalkozó taxisok tevékenységére is felhívta a figyelmet, a kormányfőnek pedig azt javasolta, hogy tegyenek közös látogatás Majdány és Rábé településeire, hogy személyesen is meggyőződjön a helyiek problémájáról.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az egészségház napját ünnepelték Topolyán. Dr. Hadzsy János a topolyai egészségház névadója 173 évvel ezelőtt, 1851 áprilisában született. 2005 óta ezen a napon ünneplik az egészségügyi intézmény napját. Dr. Illés Csilla, az intézmény igazgatónője az egészségház udvarában található Hadzsy-szobornál...
2024. ÁPRILIS 18.
[ 12:27 ]
Topoly község önkormányzata ebben az évben támogatást irányzott elő a költségvetésben a civil szervezeteknek és sportegyesületeknek. Összesen 119 benyújtott projektet támogatnak, a teljes keret 34,4 millió dinárt tesz ki. A kultúra területén 55 projekt, összesen 15,5 millió dináros támogatásban részesül, a...
2024. ÁPRILIS 18.
[ 11:49 ]
A 2024/2025-ös tanévben újabb 20 jogászhallgató nyerheti el a Magyar Nemzeti Tanács által meghirdetett jogászösztöndíjat, írja a pannonrtv.com. A feltételek nem változtak: azok a gólyák igényelhetik, akik még nem rendelkeznek felsőfokú végzettséggel és első alkalommal iratkoznak be valamelyik Szerbiában működő...
2024. ÁPRILIS 17.
[ 19:10 ]
Beolvasás folyamatban