Vajdaság
Értékes könyvadománnyal gyarapadott a magyarkanizsai könyvtár gyűjteménye
Betűméret:             

A magyar kormány jóvoltából értékes könyvadománnyal gyarapodott a magyarkanizsai József Attila Könyvtár gyűjteménye. Az épületben egyébként folyamatosak a programok, és több rendezvénnyel is készülnek a közeljövőben.

Bús Csaba, a magyarkanizsai József Attila Könyvtár igazgatója elmondta, hogy a könyvadomány egy részét az Összetartozunk-Magyarország 2010-2020 című könyv képezi, ami a magyar kormány sikerét dolgozza fel, valamint a 26 kötetből álló Borovszky Samu: Magyarország vármegyéi és városai című monográfiasorozat, melynek eredeti nyomtatása még az 1900-as évek elején jelent meg.

- Azért különleges számunkra ez a sorozat, mert az akkori Magyarországot ábrázolja és dolgozza fel. A kötetben Magyarkanizsa is helyet kapott, tehát néhány oldalon keresztül Magyarkanizsát is taglalja. Ez egy hiánypótló sorozat, nagyon régóta vártunk rá és most végre sikerült megkapni.

A könyvtárban tavaly kevesebb programot tudtak megszervezni, azonban az idei évben több könyvbemutatóval, koncerttel is készülnek. Nemrégiben az épület előterében egy kiállítás kapott helyet. Vörös Anna, az intézmény könyvtárosa elmondta, hogy a könyvtárosok világnapja alkalmából szervezett kiállítás által a könyv, könyvtárak történetébe nyerhetünk betekintést.

- Újszerű próbálkozásunk az, hogy a könyvtárunk fotó gyűjteményéből is megosszunk néhányat az érdeklődőkkel, méghozzá a Facebook segítségével. 60-as évek végéből származó fotókat válogatunk és osztunk meg az érdeklődő közönséggel. Természetesen, az idei évben is készülünk programokkal a fiataloknak. Az óvodás korú gyerekeknek egy mesemondó versenyt szervezünk majd, valamint terveink között szerepel még a nyári olvasási versenyen is, ami hosszú évek óta nagy népszerűségnek örvend.

A könyvtárban a közeljövőben a szegedi Pap Éva könyvbemutatójára kerül majd sor, valamint a tervek szerint a Mécsvirág együttes is fellép majd az intézmény udvarában.

Korom Sarolta
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az újvidéki csendőrség a nagykikindai rendőrséggel együtt több mint 200 migráns megtalálásában segédkezett Magyarkanizsa község területén. A belügyminisztérium közleménye szerint az illegális migráció visszaszorítására létrehozott munkacsoport folytatja munkáját. A Magyarkanizsa község területen elfogott...
2022. DECEMBER 2.
[ 13:39 ]
A matematikai és a számítástechnikai informatikai szak bemutatásával kezdődött meg a zentai tehetséggondozó középiskola nyílt nap- sorozata. Csütörtökön és pénteken a fentiekben megnevezett szakok kapcsán tájékoztatják az általános iskolák végzős tanulóit, illetve a szüleiket, december 6-án kedden pedig a...
2022. DECEMBER 1.
[ 18:28 ]
A Nikola Tesla Általános Iskolában járt Topolya polgármestere, ahol az elmúlt időszakban történt befektetések eredményeit tekintette meg. Jelentős előrelépés történt az energiahatékonyság terén, az utóbbi két évben mintegy 20 millió dinár értékben történtek fejlesztések. Szatmári Adrián polgármester...
2022. DECEMBER 1.
[ 18:20 ]
Beolvasás folyamatban