Vajdaság
Értékes könyvadománnyal gyarapadott a magyarkanizsai könyvtár gyűjteménye
Betűméret:             

A magyar kormány jóvoltából értékes könyvadománnyal gyarapodott a magyarkanizsai József Attila Könyvtár gyűjteménye. Az épületben egyébként folyamatosak a programok, és több rendezvénnyel is készülnek a közeljövőben.

Bús Csaba, a magyarkanizsai József Attila Könyvtár igazgatója elmondta, hogy a könyvadomány egy részét az Összetartozunk-Magyarország 2010-2020 című könyv képezi, ami a magyar kormány sikerét dolgozza fel, valamint a 26 kötetből álló Borovszky Samu: Magyarország vármegyéi és városai című monográfiasorozat, melynek eredeti nyomtatása még az 1900-as évek elején jelent meg.

- Azért különleges számunkra ez a sorozat, mert az akkori Magyarországot ábrázolja és dolgozza fel. A kötetben Magyarkanizsa is helyet kapott, tehát néhány oldalon keresztül Magyarkanizsát is taglalja. Ez egy hiánypótló sorozat, nagyon régóta vártunk rá és most végre sikerült megkapni.

A könyvtárban tavaly kevesebb programot tudtak megszervezni, azonban az idei évben több könyvbemutatóval, koncerttel is készülnek. Nemrégiben az épület előterében egy kiállítás kapott helyet. Vörös Anna, az intézmény könyvtárosa elmondta, hogy a könyvtárosok világnapja alkalmából szervezett kiállítás által a könyv, könyvtárak történetébe nyerhetünk betekintést.

- Újszerű próbálkozásunk az, hogy a könyvtárunk fotó gyűjteményéből is megosszunk néhányat az érdeklődőkkel, méghozzá a Facebook segítségével. 60-as évek végéből származó fotókat válogatunk és osztunk meg az érdeklődő közönséggel. Természetesen, az idei évben is készülünk programokkal a fiataloknak. Az óvodás korú gyerekeknek egy mesemondó versenyt szervezünk majd, valamint terveink között szerepel még a nyári olvasási versenyen is, ami hosszú évek óta nagy népszerűségnek örvend.

A könyvtárban a közeljövőben a szegedi Pap Éva könyvbemutatójára kerül majd sor, valamint a tervek szerint a Mécsvirág együttes is fellép majd az intézmény udvarában.

Korom Sarolta
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

December 3-a a fogyatékkal élők nemzetközi napja. Ez alkalomból a topolyai polgármester minden évben meglátogatja a községben működő, fogyatékkal élő személyekkel foglalkozó intézményeket, civil szervezeteket, egyesületeket. Szatmári Adrián, Topolyai község polgármestere munkatársaival hétfőn ellátogatott ezekbe...
2023. DECEMBER 5.
[ 13:10 ]
A Muzslai Petőfi Sándor MME-ben került kiosztásra a magyar kormány adománya a kisgyermekeknek, akiknek a babacsomagot a Magyar Nemzeti Tanács jóvoltából kézbesítették. Ezen a helyszínen 40 babacsomagot adtak át, a helybeli, nagybecskereki, lukácsfalvi, erzsébetlaki és szentmihályi szülők mellett első alkalommal voltak...
2023. DECEMBER 5.
[ 7:26 ]
Zentán rendezték meg a Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ) konferenciáját, amelyen a magyarországi és a vajdasági vállalkozók közötti együttműködés kiszélesítésének a lehetőségeiről tárgyaltak. Az összejövetel résztvevőit elsőként Czegledi Rudolf, Zenta Község polgármestere, az összejövetel egyik...
2023. DECEMBER 4.
[ 19:02 ]
Beolvasás folyamatban