Vajdaság
Értékes könyvadománnyal gyarapadott a magyarkanizsai könyvtár gyűjteménye

A magyar kormány jóvoltából értékes könyvadománnyal gyarapodott a magyarkanizsai József Attila Könyvtár gyűjteménye. Az épületben egyébként folyamatosak a programok, és több rendezvénnyel is készülnek a közeljövőben.

Bús Csaba, a magyarkanizsai József Attila Könyvtár igazgatója elmondta, hogy a könyvadomány egy részét az Összetartozunk-Magyarország 2010-2020 című könyv képezi, ami a magyar kormány sikerét dolgozza fel, valamint a 26 kötetből álló Borovszky Samu: Magyarország vármegyéi és városai című monográfiasorozat, melynek eredeti nyomtatása még az 1900-as évek elején jelent meg.

- Azért különleges számunkra ez a sorozat, mert az akkori Magyarországot ábrázolja és dolgozza fel. A kötetben Magyarkanizsa is helyet kapott, tehát néhány oldalon keresztül Magyarkanizsát is taglalja. Ez egy hiánypótló sorozat, nagyon régóta vártunk rá és most végre sikerült megkapni.

A könyvtárban tavaly kevesebb programot tudtak megszervezni, azonban az idei évben több könyvbemutatóval, koncerttel is készülnek. Nemrégiben az épület előterében egy kiállítás kapott helyet. Vörös Anna, az intézmény könyvtárosa elmondta, hogy a könyvtárosok világnapja alkalmából szervezett kiállítás által a könyv, könyvtárak történetébe nyerhetünk betekintést.

- Újszerű próbálkozásunk az, hogy a könyvtárunk fotó gyűjteményéből is megosszunk néhányat az érdeklődőkkel, méghozzá a Facebook segítségével. 60-as évek végéből származó fotókat válogatunk és osztunk meg az érdeklődő közönséggel. Természetesen, az idei évben is készülünk programokkal a fiataloknak. Az óvodás korú gyerekeknek egy mesemondó versenyt szervezünk majd, valamint terveink között szerepel még a nyári olvasási versenyen is, ami hosszú évek óta nagy népszerűségnek örvend.

A könyvtárban a közeljövőben a szegedi Pap Éva könyvbemutatójára kerül majd sor, valamint a tervek szerint a Mécsvirág együttes is fellép majd az intézmény udvarában.

Korom Sarolta
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szabadka: Mérsékelt szavazási kedv - illusztráció
2022. JANUÁR 16.
[ 17:28 ]
A topolyai község területén közel 30 ezren szerepelnek a választási névjegyzékben. A kishegyesi község területén pedig valamivel több, mint 10 ezren. Előbbi helyen 49, míg utóbbin 23 szavazóhelyen adhatják voksaikat a polgárok vasárnap 7 és 20 óra között. A topolyai községi területén 28 136 szavazati joggal...
2022. JANUÁR 15.
[ 18:26 ]
Vajdaság-szerte százötven általános iskolában hirdettek figyelmeztető sztrájkot hétfőre, a második félév első napjára. A sztrájkkal a zentai kollégáikat ért hátrányos megkülönböztetés ellen tiltakoznak. A zentai pedagógusok kálváriája már több mint egy éve húzódik. A törvény által szavatolt utazási...
2022. JANUÁR 14.
[ 23:01 ]
Több bűncselekmény elkövetőit is sikerült elfognia a szabadkai rendőrségnek. Pénzt rabolt egy trafikból a 2002-es születésű, bácskeresztúri illetőségű N. M. Tegnap este egy a szabadkai városközpontban lévő trafik elárusítónőjét késsel fenyegette meg, majd elrabolta a kasszából a pénzt. A rablót beazonosították,...
2022. JANUÁR 14.
[ 14:00 ]
Beolvasás folyamatban