Vajdaság
Értékes könyvadománnyal gyarapadott a magyarkanizsai könyvtár gyűjteménye
Betűméret:             

A magyar kormány jóvoltából értékes könyvadománnyal gyarapodott a magyarkanizsai József Attila Könyvtár gyűjteménye. Az épületben egyébként folyamatosak a programok, és több rendezvénnyel is készülnek a közeljövőben.

Bús Csaba, a magyarkanizsai József Attila Könyvtár igazgatója elmondta, hogy a könyvadomány egy részét az Összetartozunk-Magyarország 2010-2020 című könyv képezi, ami a magyar kormány sikerét dolgozza fel, valamint a 26 kötetből álló Borovszky Samu: Magyarország vármegyéi és városai című monográfiasorozat, melynek eredeti nyomtatása még az 1900-as évek elején jelent meg.

- Azért különleges számunkra ez a sorozat, mert az akkori Magyarországot ábrázolja és dolgozza fel. A kötetben Magyarkanizsa is helyet kapott, tehát néhány oldalon keresztül Magyarkanizsát is taglalja. Ez egy hiánypótló sorozat, nagyon régóta vártunk rá és most végre sikerült megkapni.

A könyvtárban tavaly kevesebb programot tudtak megszervezni, azonban az idei évben több könyvbemutatóval, koncerttel is készülnek. Nemrégiben az épület előterében egy kiállítás kapott helyet. Vörös Anna, az intézmény könyvtárosa elmondta, hogy a könyvtárosok világnapja alkalmából szervezett kiállítás által a könyv, könyvtárak történetébe nyerhetünk betekintést.

- Újszerű próbálkozásunk az, hogy a könyvtárunk fotó gyűjteményéből is megosszunk néhányat az érdeklődőkkel, méghozzá a Facebook segítségével. 60-as évek végéből származó fotókat válogatunk és osztunk meg az érdeklődő közönséggel. Természetesen, az idei évben is készülünk programokkal a fiataloknak. Az óvodás korú gyerekeknek egy mesemondó versenyt szervezünk majd, valamint terveink között szerepel még a nyári olvasási versenyen is, ami hosszú évek óta nagy népszerűségnek örvend.

A könyvtárban a közeljövőben a szegedi Pap Éva könyvbemutatójára kerül majd sor, valamint a tervek szerint a Mécsvirág együttes is fellép majd az intézmény udvarában.

Korom Sarolta
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Falunapot ünnepel Magyarittabé - illusztráció
2022. AUGUSZTUS 7.
[ 18:42 ]
A nagybecskereki székhelyű kínai érdekeltségű Linglong visszautasította a Polgári Fordulat (Građanski preokret) civil szervezet állításait, miszerint az épülő gumiabroncsgyárból a Bega folyóba juttatják el a szennyvizet. A Linglong szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében azt írja, a “vállalat kétséget...
2022. AUGUSZTUS 6.
[ 15:05 ]
Az újvidéki Mišeluk várorészben lévő covid kórházban jelenleg 190 beteget kezelnek, ami azt jelenti, nagyjából stagnál a betegek száma, ellenben egyre több a súlyos eset, pillanatnyilag 12 páciens állapota olyan súlyos, hogy gépi lélegeztetést igényelnek. Az ott dolgozó orvosok és a személyzet csak néhány hónapra...
2022. AUGUSZTUS 6.
[ 11:41 ]
Ma hajnalban, 4 óra 30 perc körül közlekedési baleset történt Péterrévén. A szerencsétlenségben egy ember meghalt, egy másik pedig megsérült. A baleset Péterrévén történt, az Ada és Óbecse közötti úton, amikor egy személygépjármű letért az útról és felborult. Egy ember a helyszínen életét vesztette, a...
2022. AUGUSZTUS 5.
[ 10:41 ]
Beolvasás folyamatban