Vajdaság
Miniszteri látogatás Magyarkanizsán
Betűméret:             

Magyarkanizsa fejlesztési terveiről, a turizmusban és mezőgazdaságban rejlő lehetőségekről, a község fiataljainak munkapiaci helyzetéről tájékozódott ma a Tisza-parti településen Nenad Popović innovációért és technológiai fejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter.

Fejsztámer Róbert polgármester dr. Pásztor Bálint köztársasági képviselő társaságában tájékoztatta a minisztert Magyarkanizsa község fejlesztési irányvonalairól, majd Magyarkanizsa Község Ifjúsági Irodájának vezetői bemutatták neki a programozás terén folytatott intenzív képzéséhez szükséges technológiai és műszaki felszerelés beszerzésére irányuló projektjavaslatukat, melynek célja a fiatalok munkaerő-piaci helyzetének javítása.

A miniszter elmondta, hogy a kormány célja, hogy minden olyan település, ahol nincs egyetemi kar, start-up központot kapjon, ahol a fiatalok képezhetik magukat. Véleménye szerint Magyarkanizsa községnek kiváló lehetőségei vannak a fejlődésre, s ez alapot teremthet arra, hogy a fiatalok helyben maradjanak. Kiemelte a magas színvonalú mezőgazdaságot, egészségügyi központot. Az innovációval foglalkozó fiataloknak is lehetőséget biztosíthat ez a két ágazat. Véleménye szerint a külföldre távozott fiatalok is felismerhetik, hogy érdemes hazajönni és itthon vállalkozásokat indítani, ahonnan azután esetleg Európa más részeibe is dolgozhatnak.

Dr. Pásztor Bálint elmondta, hogy köztársasági parlamenti képviselőként, frakcióvezetőként feladatának tartja, hogy kapcsolatokat teremtsen a magyar önkormányzatok és a köztársasági kormány között, illetve hogy köztársasági pénzek érkezhessenek ezen községek projektjeire. Magyarkanizsa község és a helybeli ifjúsági iroda is tele van ötletekkel, sok projektjük van, hangsúlyozta.

Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester elmondta, hogy nagyon sok olyan fiatal él a községben, akiknek vannak ötleteik, de talán még kevés a tudásuk, s nincs megfelelő műszaki hátterük, hogy azokat megvalósítsák. Vendégükkel arról is beszélgettek, hogy mindezt a kormány hogyan tudná támogatni.

Pásztor Bálint kifejezte reményét, hogy konkrét anyagi támogatás is érkezik majd a helyi elképzelések megvalósítására. Köztársasági parlamenti képviselőként, frakcióvezetőként ez az egyik feladata, tette hozzá.

N. E.
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ma, március 28-án megkezdődött a tavaszi szünidő a vajdasági iskolák diákjai számára. A szünidő április 3-án, szerdán ér véget. A többi, szerbiai tanuló április 29-től, hétfőtől május 6-ig lesz tavaszi vakáción, és május 7-én térnek vissza az iskolapadokba. Ez egyben az utolsó szünidő is az idei tanév...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:42 ]
A topolyai Žibelben megkezdődött a másodlagos szennyvíztisztító próbaüzeme. Újabb lépésként tekinthetünk erre, ami a környezetszennyezés megszűnte irányában lett meglépve. Az Európai Unió, Valamint Svájc és Svédország kormánya támogatásának köszönhetően, a szerbiai környezetvédelmi minisztériummal...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:41 ]
Egy férfi és egy nő holttestére bukkantak ma reggel egy sztapári házban, nem messze Zombortól. Az N1 nem hivatalos információi szerint ma reggel 6 óra körül egy nő (39) és egy férfi (46) holttestét találták meg. A nyomozás még folyamatban van. A sajtójelentések szerint gyilkosságról és öngyilkosságról van szó,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:38 ]
Beolvasás folyamatban