Vajdaság
Miniszteri látogatás Magyarkanizsán

Magyarkanizsa fejlesztési terveiről, a turizmusban és mezőgazdaságban rejlő lehetőségekről, a község fiataljainak munkapiaci helyzetéről tájékozódott ma a Tisza-parti településen Nenad Popović innovációért és technológiai fejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter.

Fejsztámer Róbert polgármester dr. Pásztor Bálint köztársasági képviselő társaságában tájékoztatta a minisztert Magyarkanizsa község fejlesztési irányvonalairól, majd Magyarkanizsa Község Ifjúsági Irodájának vezetői bemutatták neki a programozás terén folytatott intenzív képzéséhez szükséges technológiai és műszaki felszerelés beszerzésére irányuló projektjavaslatukat, melynek célja a fiatalok munkaerő-piaci helyzetének javítása.

A miniszter elmondta, hogy a kormány célja, hogy minden olyan település, ahol nincs egyetemi kar, start-up központot kapjon, ahol a fiatalok képezhetik magukat. Véleménye szerint Magyarkanizsa községnek kiváló lehetőségei vannak a fejlődésre, s ez alapot teremthet arra, hogy a fiatalok helyben maradjanak. Kiemelte a magas színvonalú mezőgazdaságot, egészségügyi központot. Az innovációval foglalkozó fiataloknak is lehetőséget biztosíthat ez a két ágazat. Véleménye szerint a külföldre távozott fiatalok is felismerhetik, hogy érdemes hazajönni és itthon vállalkozásokat indítani, ahonnan azután esetleg Európa más részeibe is dolgozhatnak.

Dr. Pásztor Bálint elmondta, hogy köztársasági parlamenti képviselőként, frakcióvezetőként feladatának tartja, hogy kapcsolatokat teremtsen a magyar önkormányzatok és a köztársasági kormány között, illetve hogy köztársasági pénzek érkezhessenek ezen községek projektjeire. Magyarkanizsa község és a helybeli ifjúsági iroda is tele van ötletekkel, sok projektjük van, hangsúlyozta.

Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester elmondta, hogy nagyon sok olyan fiatal él a községben, akiknek vannak ötleteik, de talán még kevés a tudásuk, s nincs megfelelő műszaki hátterük, hogy azokat megvalósítsák. Vendégükkel arról is beszélgettek, hogy mindezt a kormány hogyan tudná támogatni.

Pásztor Bálint kifejezte reményét, hogy konkrét anyagi támogatás is érkezik majd a helyi elképzelések megvalósítására. Köztársasági parlamenti képviselőként, frakcióvezetőként ez az egyik feladata, tette hozzá.

N. E.
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szabadka: Mérsékelt szavazási kedv - illusztráció
2022. JANUÁR 16.
[ 17:28 ]
A topolyai község területén közel 30 ezren szerepelnek a választási névjegyzékben. A kishegyesi község területén pedig valamivel több, mint 10 ezren. Előbbi helyen 49, míg utóbbin 23 szavazóhelyen adhatják voksaikat a polgárok vasárnap 7 és 20 óra között. A topolyai községi területén 28 136 szavazati joggal...
2022. JANUÁR 15.
[ 18:26 ]
Vajdaság-szerte százötven általános iskolában hirdettek figyelmeztető sztrájkot hétfőre, a második félév első napjára. A sztrájkkal a zentai kollégáikat ért hátrányos megkülönböztetés ellen tiltakoznak. A zentai pedagógusok kálváriája már több mint egy éve húzódik. A törvény által szavatolt utazási...
2022. JANUÁR 14.
[ 23:01 ]
Több bűncselekmény elkövetőit is sikerült elfognia a szabadkai rendőrségnek. Pénzt rabolt egy trafikból a 2002-es születésű, bácskeresztúri illetőségű N. M. Tegnap este egy a szabadkai városközpontban lévő trafik elárusítónőjét késsel fenyegette meg, majd elrabolta a kasszából a pénzt. A rablót beazonosították,...
2022. JANUÁR 14.
[ 14:00 ]
Beolvasás folyamatban