Vajdaság
Miniszteri látogatás Magyarkanizsán
Betűméret:             

Magyarkanizsa fejlesztési terveiről, a turizmusban és mezőgazdaságban rejlő lehetőségekről, a község fiataljainak munkapiaci helyzetéről tájékozódott ma a Tisza-parti településen Nenad Popović innovációért és technológiai fejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter.

Fejsztámer Róbert polgármester dr. Pásztor Bálint köztársasági képviselő társaságában tájékoztatta a minisztert Magyarkanizsa község fejlesztési irányvonalairól, majd Magyarkanizsa Község Ifjúsági Irodájának vezetői bemutatták neki a programozás terén folytatott intenzív képzéséhez szükséges technológiai és műszaki felszerelés beszerzésére irányuló projektjavaslatukat, melynek célja a fiatalok munkaerő-piaci helyzetének javítása.

A miniszter elmondta, hogy a kormány célja, hogy minden olyan település, ahol nincs egyetemi kar, start-up központot kapjon, ahol a fiatalok képezhetik magukat. Véleménye szerint Magyarkanizsa községnek kiváló lehetőségei vannak a fejlődésre, s ez alapot teremthet arra, hogy a fiatalok helyben maradjanak. Kiemelte a magas színvonalú mezőgazdaságot, egészségügyi központot. Az innovációval foglalkozó fiataloknak is lehetőséget biztosíthat ez a két ágazat. Véleménye szerint a külföldre távozott fiatalok is felismerhetik, hogy érdemes hazajönni és itthon vállalkozásokat indítani, ahonnan azután esetleg Európa más részeibe is dolgozhatnak.

Dr. Pásztor Bálint elmondta, hogy köztársasági parlamenti képviselőként, frakcióvezetőként feladatának tartja, hogy kapcsolatokat teremtsen a magyar önkormányzatok és a köztársasági kormány között, illetve hogy köztársasági pénzek érkezhessenek ezen községek projektjeire. Magyarkanizsa község és a helybeli ifjúsági iroda is tele van ötletekkel, sok projektjük van, hangsúlyozta.

Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester elmondta, hogy nagyon sok olyan fiatal él a községben, akiknek vannak ötleteik, de talán még kevés a tudásuk, s nincs megfelelő műszaki hátterük, hogy azokat megvalósítsák. Vendégükkel arról is beszélgettek, hogy mindezt a kormány hogyan tudná támogatni.

Pásztor Bálint kifejezte reményét, hogy konkrét anyagi támogatás is érkezik majd a helyi elképzelések megvalósítására. Köztársasági parlamenti képviselőként, frakcióvezetőként ez az egyik feladata, tette hozzá.

N. E.
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Falunapot ünnepel Magyarittabé - illusztráció
2022. AUGUSZTUS 7.
[ 18:42 ]
A nagybecskereki székhelyű kínai érdekeltségű Linglong visszautasította a Polgári Fordulat (Građanski preokret) civil szervezet állításait, miszerint az épülő gumiabroncsgyárból a Bega folyóba juttatják el a szennyvizet. A Linglong szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében azt írja, a “vállalat kétséget...
2022. AUGUSZTUS 6.
[ 15:05 ]
Az újvidéki Mišeluk várorészben lévő covid kórházban jelenleg 190 beteget kezelnek, ami azt jelenti, nagyjából stagnál a betegek száma, ellenben egyre több a súlyos eset, pillanatnyilag 12 páciens állapota olyan súlyos, hogy gépi lélegeztetést igényelnek. Az ott dolgozó orvosok és a személyzet csak néhány hónapra...
2022. AUGUSZTUS 6.
[ 11:41 ]
Ma hajnalban, 4 óra 30 perc körül közlekedési baleset történt Péterrévén. A szerencsétlenségben egy ember meghalt, egy másik pedig megsérült. A baleset Péterrévén történt, az Ada és Óbecse közötti úton, amikor egy személygépjármű letért az útról és felborult. Egy ember a helyszínen életét vesztette, a...
2022. AUGUSZTUS 5.
[ 10:41 ]
Beolvasás folyamatban