Vajdaság
Székelykeve: Lefestették a helységnévtábla magyar feliratát

Mára virradó ékszaka ismeretlen tettesek festékszóróval lefestették a székelykevei helységnévtáblán a település magyar nevét - a falu mindkét bejáratánál.

A helyi közösség és a Vajdasági Magyar Szövetség helyi szervezete elítéli a rongálást, s mindazt, amit ezzel az elkövetők üzennek.

Mint Facebook-bejegyzésben közölték, feljelentést tesznek egyenlőre ismeretlen tettes ellen a rendőrségen és szükség szerint más illetékes szerveknél is.

A kevevári (Kovin) helységnévtábla is hasonló sorsra jutott, tudtuk meg a reagálásokból a székelykevei hírre. Feltehetőleg ugyanazok az elkövetők. Ott nemcsak a magyar, hanem a román (Cuvin) feliratot is lefestették, csak a szerbet hagyták meg olvashatónak. A dél-bánáti Székelykeve a kevevári községhez tartozik.

Újabb hír szerint a székelykeveiek - a VMSZ tagjai - egykettőre rendbe hozták falujuk névtábláját, lemosták róla a település magyar nevét letakaró festéket. A hír képeinek egyikén ismét az eredeti formájában látható a névtábla.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Főként magyar és világpolitikával, gazdasággal és vállalkozásindítással kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik a XIX. Vajdasági Szabadegyetem az idén, amely július 6-án nyílik meg az észak-bácskai Kishegyesen. A négynapos rendezvény első napján a cégvezetésről és a vállalatvezetéssel kapcsolatos gyakorlati...
2022. JÚLIUS 1.
[ 20:32 ]
A Képviselőház Külügyi Bizottságának pénteki ülésén elfogadásra kerültek a szerbiai és a magyar kormány közötti közúti, vasúti és vízi forgalom határellenőrzéséről szóló megállapodás módosításai. Ezen változtatások nélkül megnehezedne a vasúti teherforgalom, a magyarországi szakaszon történő gyorsvasúti...
2022. JÚLIUS 1.
[ 13:44 ]
Szabadkán a Zorka helyi közösségben levő Proletár brigádok utcában dolgoznak a munkagépek. Az útburkolatot javítják, de egyúttal ki is szélesítik azt. Stevan Bakić, Szabadka polgármestere, akis Ognjen Golubovićtyal, az Útfenntartó, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat igazgatójával megtekintette a...
2022. JÚLIUS 1.
[ 9:29 ]
Beolvasás folyamatban