Vajdaság
Magyarkanizsán a második körben 21 civil szervezetet támogattak

Magyarkanizsa község lefolytatta a civilszervezeti pályázat második körét is. A nyertes pályázókkal kötött szerződések aláírása kedden délelőtt került sor a magyarkanizsai városháza nagytermében. A dokumentumokat Fejsztámer Róbert polgármester látta el kézjegyével, illetve a civil szervezetek képviselői.

Fejsztámer Róbert a sajtónak nyilatkozva elmondta, hogy mint ahogyan az önkormányzat még az év első felében megígérte, kiírtak egy második körös pályázatot is a civil szervezetek részére, hisz arról volt szó, hogy az év folyamán majd áttekintik, hogy a járványhelyzet megengedi-e azt, hogy rendezvényeket szervezzenek a civil szervezetek.

- A községünk területén lévő mintegy 300 rendezvénynek több mint a felét civil szervezetek rendezik. Mivel a nyár folyamán lehetőség mutatkozott arra, hogy megszervezésre kerüljenek ezek a rendezvények, ezért az önkormányzat résztámogatásban részesített 21 civil szervezetet 3,8 millió dinár értékben, hogy meg tudják tartani saját rendezvényeiket - nyilatkozta Fejsztámer Róbert.

A polgármester szerint, ha visszatekintünk a nyárra, akkor azt láthatjuk, hogy valóban rendezvényekben gazdag nyara volt Magyarkanizsa községnek, sőt a programok szeptemberben is folytatódni fognak, hiszen még soron lesznek a szezonzáró rendezvények, amiket még megtartanak Magyarkanizsán vagy településein.

- Nagyon örülök annak, hogy lehetőség volt arra, hogy a civil szervezeteink rendezvényeket szervezzenek, s a polgárok tömegesen jelentek meg ezeken. Látszott, hogy igényelték már a családok, hogy részt vehessenek ilyen eseményeken, hogy találkozhassanak egymással, hogy szórakozhassanak, lazíthassanak. Ezekhez a programszervezésekhez biztosította a résztámogatást az önkormányzat - fogalmazott a polgármester.

A második pályázati kiírásra 3,8 millió dinárt különítettek el, de az egész évet figyelembe véve több mint 10 millió dinár volt a civil szervezeteknek szánt összeg.

Varga József, az Együtt Veled Értük Értelmi és Testi Fogyatékosok Érdekeit Védő és Segítő Egyesület elnöke elmondta, hogy 300 ezer dinárt nyertek a pályázaton, s a pénzt az egyesületben működő munkatársak személyi jövedelmére fordítják.

Lazar Kuzmanović, a Tiszavirág Nők Egyesülete képviseletében elmondta, hogy szervezett programjaik célja, hogy megelőzzék a nőkkel szembeni erőszakos fellépést. További hasonló programokat terveznek, remélik, hogy ebben az önkormányzat is a partnerük lesz.

Németh Ernő
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A vajdasági általános iskolákban tantermi oktatással indul ma a második félév, a középiskolákban pedig a kombinált modell szerint folyik az oktatás. A védőmaszk viselése az iskola udvarára való belépéstől az iskola udvaráról való távozásig minden iskola dolgozója, tanulója és harmadik személyek számára is...
2022. JANUÁR 17.
[ 8:59 ]
Szabadkán vasárnap 12 óráig a szavazati joggal rendelkező polgárok 9 százaléka vett részt a népszavazáson, 15 óráig pedig 14,6 százalékuk, azaz 18 ezer szavazó. A helyi média közlése szerint sokan nincsenek tisztában azzal, hogy miben változik az alkotmány, s erről érdeklődtek, mielőtt éltek volna polgári...
2022. JANUÁR 16.
[ 17:28 ]
Magyarkanizsán a nap első felében alacsony volt a népszavazáson való részvétel. Kasza Attila, a Magyarkanizsai Községi Választási Bizottság elnöke délután 3 órakor tartott sajtótájékoztatót a Cnesa épületében lévő szavazóhelyen. Elmondta, hogy reggel 7 órakor mind a 35 szavazóhely rendben megnyílt. Szavazati...
2022. JANUÁR 16.
[ 17:27 ]
Beolvasás folyamatban