Vajdaság
Magyarkanizsa: Megbeszélések a demográfiai gondokról
A szerb családvédelmi és demográfiai segédminiszter látogatása
Betűméret:             

Tájékozódó jellegű találkozóra került ma sor Aleksandra Čamagić családvédelmi és demográfiai segédminiszter és Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester között. A téma a helyi, illetve állami demográfiai problémák voltak és a felek megegyeztek abban, hogy közösen dolgoznak ezeken a problémákon.

Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester elmondta, hogy a községben is problémák vannak a natalitással, emellett a határ közelsége is hozzájárul ahhoz, hogy folyamatosan fogy a lakosság száma. Az önkormányzatnál azonban azon dolgoznak, hogy visszaszorítsák a lakosság csökkenését.

- Az önkormányzatnak már most is van családorientált programja, az újszülöttektől kezdve egészen az idős korig végigkíséri a magyarkanizsai lakosokat, de úgy gondolom, hogy ez nem önkormányzati hatáskör és feladat, hanem állami szintű.

A találkozó során Aleksandra Čamagić családvédelmi és demográfiai segédminiszter elmondta, hogy fontos, hogy az önkormányzatok és az állam közösen orvosolja a problémát.

- A pár nappal ezelőtti budapesti Demográfiai Csúcs az egy jó példa, egy magyar példa, amelyet megpróbálunk beépíteni nálunk is. Mindemellett azon leszünk, hogy állami szinten alkalmazzuk mindazokat a helyi intézkedéseket, amik eddig is beváltak.

A találkozón a felek megegyeztek abban, hogy közös projekteken, pályázatokon keresztül igyekeznek majd segíteni azokat, akik itthon maradtak és itthon képzelik el a jövőjüket.

Korom Sarolta
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Pontosító
2021. SZEPTEMBER 29. [ 16:40 ]

Ha nincs fizetés - nincs munkás. Ha nincs munkás - nincs munkavégzés. Ha nincs munkavégzés - nincs késztermék. Ha nincs késztermék - nincs fizetés. Így megy ez kőrbe - körbe - üres dumának nincs eredménye.


Falunapot ünnepel Magyarittabé - illusztráció
2022. AUGUSZTUS 7.
[ 18:42 ]
A nagybecskereki székhelyű kínai érdekeltségű Linglong visszautasította a Polgári Fordulat (Građanski preokret) civil szervezet állításait, miszerint az épülő gumiabroncsgyárból a Bega folyóba juttatják el a szennyvizet. A Linglong szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében azt írja, a “vállalat kétséget...
2022. AUGUSZTUS 6.
[ 15:05 ]
Az újvidéki Mišeluk várorészben lévő covid kórházban jelenleg 190 beteget kezelnek, ami azt jelenti, nagyjából stagnál a betegek száma, ellenben egyre több a súlyos eset, pillanatnyilag 12 páciens állapota olyan súlyos, hogy gépi lélegeztetést igényelnek. Az ott dolgozó orvosok és a személyzet csak néhány hónapra...
2022. AUGUSZTUS 6.
[ 11:41 ]
Ma hajnalban, 4 óra 30 perc körül közlekedési baleset történt Péterrévén. A szerencsétlenségben egy ember meghalt, egy másik pedig megsérült. A baleset Péterrévén történt, az Ada és Óbecse közötti úton, amikor egy személygépjármű letért az útról és felborult. Egy ember a helyszínen életét vesztette, a...
2022. AUGUSZTUS 5.
[ 10:41 ]
Beolvasás folyamatban