Vajdaság
Magyarkanizsa: Megbeszélések a demográfiai gondokról
A szerb családvédelmi és demográfiai segédminiszter látogatása

Tájékozódó jellegű találkozóra került ma sor Aleksandra Čamagić családvédelmi és demográfiai segédminiszter és Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester között. A téma a helyi, illetve állami demográfiai problémák voltak és a felek megegyeztek abban, hogy közösen dolgoznak ezeken a problémákon.

Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester elmondta, hogy a községben is problémák vannak a natalitással, emellett a határ közelsége is hozzájárul ahhoz, hogy folyamatosan fogy a lakosság száma. Az önkormányzatnál azonban azon dolgoznak, hogy visszaszorítsák a lakosság csökkenését.

- Az önkormányzatnak már most is van családorientált programja, az újszülöttektől kezdve egészen az idős korig végigkíséri a magyarkanizsai lakosokat, de úgy gondolom, hogy ez nem önkormányzati hatáskör és feladat, hanem állami szintű.

A találkozó során Aleksandra Čamagić családvédelmi és demográfiai segédminiszter elmondta, hogy fontos, hogy az önkormányzatok és az állam közösen orvosolja a problémát.

- A pár nappal ezelőtti budapesti Demográfiai Csúcs az egy jó példa, egy magyar példa, amelyet megpróbálunk beépíteni nálunk is. Mindemellett azon leszünk, hogy állami szinten alkalmazzuk mindazokat a helyi intézkedéseket, amik eddig is beváltak.

A találkozón a felek megegyeztek abban, hogy közös projekteken, pályázatokon keresztül igyekeznek majd segíteni azokat, akik itthon maradtak és itthon képzelik el a jövőjüket.

Korom Sarolta
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Pontosító
2021. SZEPTEMBER 29. [ 16:40 ]

Ha nincs fizetés - nincs munkás. Ha nincs munkás - nincs munkavégzés. Ha nincs munkavégzés - nincs késztermék. Ha nincs késztermék - nincs fizetés. Így megy ez kőrbe - körbe - üres dumának nincs eredménye.


Szabadka: Mérsékelt szavazási kedv - illusztráció
2022. JANUÁR 16.
[ 17:28 ]
A topolyai község területén közel 30 ezren szerepelnek a választási névjegyzékben. A kishegyesi község területén pedig valamivel több, mint 10 ezren. Előbbi helyen 49, míg utóbbin 23 szavazóhelyen adhatják voksaikat a polgárok vasárnap 7 és 20 óra között. A topolyai községi területén 28 136 szavazati joggal...
2022. JANUÁR 15.
[ 18:26 ]
Vajdaság-szerte százötven általános iskolában hirdettek figyelmeztető sztrájkot hétfőre, a második félév első napjára. A sztrájkkal a zentai kollégáikat ért hátrányos megkülönböztetés ellen tiltakoznak. A zentai pedagógusok kálváriája már több mint egy éve húzódik. A törvény által szavatolt utazási...
2022. JANUÁR 14.
[ 23:01 ]
Több bűncselekmény elkövetőit is sikerült elfognia a szabadkai rendőrségnek. Pénzt rabolt egy trafikból a 2002-es születésű, bácskeresztúri illetőségű N. M. Tegnap este egy a szabadkai városközpontban lévő trafik elárusítónőjét késsel fenyegette meg, majd elrabolta a kasszából a pénzt. A rablót beazonosították,...
2022. JANUÁR 14.
[ 14:00 ]
Beolvasás folyamatban