Vajdaság
Jelentős mezőgazdasági támogatások Magyarkanizsán

18 Magyarkanizsa községbeli mezőgazdasági termelő részesült összesen 5,7 millió dináros támogatásban. Magyarkanizsa önkormányzata a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Pénzalap eszközeiből biztosított a támogatást. A termelők minőségi tenyészállat beszerzésének támogatására, valamint mezőgazdasági gazdaságok öntözésre szolgáló gépek, eszközök és felszerelések beszerzésére tudtak pályázni a mostani körben.

A szerződések aláírására ma a magyarkanizsai Városházán került sor, ahol a 18 nyertes pályázó közül nyolcan minőségi tenyészállat beszerzésére nyertek támogatást, míg tíz termelő az öntözéshez nyert támogatást. A tóthfalusi Nagy Árpád mezőgazdasági termelő is az utóbbira pályázott.

- Ebben az évben egy elektromos meghajtású öntözőszivattyút vásároltam. A támogatás összege 70 ezer dinár körül van. Az eddig meglévő öntözőrendszerben elromlott a szivattyú és ezt pótolom az új eszközzel.

Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester elmondta, hogy a támogatásokat az önkormányzat minden évben a mezőgazdasági termelők igényeihez igazítja.

- Én bízom benne, hogy ez valódi segítség a mezőgazdasági termelőknek, és remélem, hogy ki is tudják használni ezeket a fejlesztési lehetőségeket és abban is bízom, hogy ezzel a támogatással talán minden évben egy kicsit nagyobb lendületet kap, vagy legalábbis egy megtartó erőt a mezőgazdasági termelőknek az a kitartása és ragaszkodása a saját munkájukhoz, ami a mi jólétünknek is az egyik alapja.

A községbeli mezőgazdasági termelők november 15-ig további három pályázatra jelentkezhetnek még, ezek pedig a szarvasmarhák mesterséges megtermékenyítésének anyagi támogatása, a biotermesztés támogatása, valamint az elhulott jószágok elszállítási költségéhez való hozzájárulás.

Korom Sarolta
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A vajdasági általános iskolákban tantermi oktatással indul ma a második félév, a középiskolákban pedig a kombinált modell szerint folyik az oktatás. A védőmaszk viselése az iskola udvarára való belépéstől az iskola udvaráról való távozásig minden iskola dolgozója, tanulója és harmadik személyek számára is...
2022. JANUÁR 17.
[ 8:59 ]
Szabadkán vasárnap 12 óráig a szavazati joggal rendelkező polgárok 9 százaléka vett részt a népszavazáson, 15 óráig pedig 14,6 százalékuk, azaz 18 ezer szavazó. A helyi média közlése szerint sokan nincsenek tisztában azzal, hogy miben változik az alkotmány, s erről érdeklődtek, mielőtt éltek volna polgári...
2022. JANUÁR 16.
[ 17:28 ]
Magyarkanizsán a nap első felében alacsony volt a népszavazáson való részvétel. Kasza Attila, a Magyarkanizsai Községi Választási Bizottság elnöke délután 3 órakor tartott sajtótájékoztatót a Cnesa épületében lévő szavazóhelyen. Elmondta, hogy reggel 7 órakor mind a 35 szavazóhely rendben megnyílt. Szavazati...
2022. JANUÁR 16.
[ 17:27 ]
Beolvasás folyamatban