Vajdaság
A tartományi képviselőház elfogadta a költségvetés-módosítást: 800 millió dinárral emelkedett a büdzsé
Betűméret:             

A tartományi parlament képviselői elfogadták a költségvetés módosítását, így 800 millió dinárral növelték a 2021-es költségvetést.

Ez azt jelenti, hogy az eredeti, 75 milliárd körüli büdzsé helyett a tartományi idei költségvetése, három módosítás után 82,5 milliárd dinárt tesz ki.

A tartományi kormány ezt a megnövekedett bevételekkel magyarázza, elsősorban a jogi személyek jövedelemadójának növekedésével.

A költségvetési hiány a mai módosítás után is a tervezett 3,7 milliárd dináron marad, írja a Beta.

A büdzsé növekedésének legnagyobb részt arra fordítják, hogy folytassák a Kamenica 3 egészségügyi intézet építési munkálatait és felszerelését, hogy PET-központtá (pozitron emissziós tomográfia) válhasson.

A képviselők többsége ma támogatta a törökbecsei zsilip bővítésének tervét a Magyarországgal folytatott kereskedelem növekedése miatt, de elfogadták a garanciaalap és az agrárfejlesztési alap működéséről szóló jelentéseket is.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az áldozat három évig nem vette fel a szociális segélyt, ez vált gyanússá. Kiderült, hogy a férfi már nem él, a saját fia gyilkolta meg. Az elkövető a 37 éves J. M., a borzalom pedig Szabadkán, a Szerb sor egyik házában történt még 2021-ben. Apa és fia összeszólalkozott, végül a veszekedés leszámolásba torkollott:...
2024. JÚNIUS 11.
[ 9:23 ]
Az európai parlamenti választások után a Fidesz-KDNP-nek 11 képviselője lesz az EP-ben. Ezzel az eredménnyel a listán nyolcadik helyen álló Vicsek Annamária, a Vajdasági Magyar Szövetség politikusa, a párt alelnöke is bejut az Európai Parlamentbe. A szakpolitikus közösségi oldalán fejezte ki köszönetét dr. Pásztor...
2024. JÚNIUS 10.
[ 12:17 ]
A hajnali órákban ismét vihar vonult végig Vajdaságon. Míg hajnali 4 óra körül villámlással, erős esővel indult a vihar, mire elérte Felsőhegyet és Zentát, már jég is társult hozzá. A közösségi oldalon megosztott képek szerint a jég nem volt túl nagy, borsónagyságú lehetett, ám bőségesen kaptak belőle az arra...
2024. JÚNIUS 9.
[ 16:34 ]
Beolvasás folyamatban