Vajdaság
A tartományi képviselőház elfogadta a költségvetés-módosítást: 800 millió dinárral emelkedett a büdzsé
Betűméret:             

A tartományi parlament képviselői elfogadták a költségvetés módosítását, így 800 millió dinárral növelték a 2021-es költségvetést.

Ez azt jelenti, hogy az eredeti, 75 milliárd körüli büdzsé helyett a tartományi idei költségvetése, három módosítás után 82,5 milliárd dinárt tesz ki.

A tartományi kormány ezt a megnövekedett bevételekkel magyarázza, elsősorban a jogi személyek jövedelemadójának növekedésével.

A költségvetési hiány a mai módosítás után is a tervezett 3,7 milliárd dináron marad, írja a Beta.

A büdzsé növekedésének legnagyobb részt arra fordítják, hogy folytassák a Kamenica 3 egészségügyi intézet építési munkálatait és felszerelését, hogy PET-központtá (pozitron emissziós tomográfia) válhasson.

A képviselők többsége ma támogatta a törökbecsei zsilip bővítésének tervét a Magyarországgal folytatott kereskedelem növekedése miatt, de elfogadták a garanciaalap és az agrárfejlesztési alap működéséről szóló jelentéseket is.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Egy nő meghalt abban a tűzben, ami az éjszaka ütött ki Óbecsén, egy Partizán utcai családi házban. A Telegraf értesülése szerint a lángok valamivel éjfél után csaptak fel. Noha a tűzoltók nagyon gyorsan a helyszínre érkeztek, a ház tulajdonosán, K. Zs.-n már nem tudtak segíteni. A helyszínelés ezekben az órákban is...
2023. DECEMBER 3.
[ 11:34 ]
Zenta önkormányzata a község idegenforgalmi szervezetével és helybeli vállalkozók által megalapított a Zenta Kedvelőinek Egyesületével karöltve egy műjégpályát állít fel a város főterén. A fentiekben megnevezett civil szervezet által a városnak adományozott korcsolyapályán december 10-től január 31-ig...
2023. DECEMBER 1.
[ 18:56 ]
Tizenkét évvel ezelőtt indították el Újvidéken az NS bike kerékpárkölcsönzést. Az idei idény ma, december 1-jén zárul. A Parking servis közvállalat kéri a polgárokat, hogy a kölcsönzött bringákat vasárnapig, december 3-án 19 óráig vigyék vissza valamelyik kölcsönzőpontra.
2023. DECEMBER 1.
[ 13:30 ]
Beolvasás folyamatban