Vajdaság
A tartományi képviselőház elfogadta a költségvetés-módosítást: 800 millió dinárral emelkedett a büdzsé

A tartományi parlament képviselői elfogadták a költségvetés módosítását, így 800 millió dinárral növelték a 2021-es költségvetést.

Ez azt jelenti, hogy az eredeti, 75 milliárd körüli büdzsé helyett a tartományi idei költségvetése, három módosítás után 82,5 milliárd dinárt tesz ki.

A tartományi kormány ezt a megnövekedett bevételekkel magyarázza, elsősorban a jogi személyek jövedelemadójának növekedésével.

A költségvetési hiány a mai módosítás után is a tervezett 3,7 milliárd dináron marad, írja a Beta.

A büdzsé növekedésének legnagyobb részt arra fordítják, hogy folytassák a Kamenica 3 egészségügyi intézet építési munkálatait és felszerelését, hogy PET-központtá (pozitron emissziós tomográfia) válhasson.

A képviselők többsége ma támogatta a törökbecsei zsilip bővítésének tervét a Magyarországgal folytatott kereskedelem növekedése miatt, de elfogadták a garanciaalap és az agrárfejlesztési alap működéséről szóló jelentéseket is.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Főként magyar és világpolitikával, gazdasággal és vállalkozásindítással kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik a XIX. Vajdasági Szabadegyetem az idén, amely július 6-án nyílik meg az észak-bácskai Kishegyesen. A négynapos rendezvény első napján a cégvezetésről és a vállalatvezetéssel kapcsolatos gyakorlati...
2022. JÚLIUS 1.
[ 20:32 ]
A Képviselőház Külügyi Bizottságának pénteki ülésén elfogadásra kerültek a szerbiai és a magyar kormány közötti közúti, vasúti és vízi forgalom határellenőrzéséről szóló megállapodás módosításai. Ezen változtatások nélkül megnehezedne a vasúti teherforgalom, a magyarországi szakaszon történő gyorsvasúti...
2022. JÚLIUS 1.
[ 13:44 ]
Szabadkán a Zorka helyi közösségben levő Proletár brigádok utcában dolgoznak a munkagépek. Az útburkolatot javítják, de egyúttal ki is szélesítik azt. Stevan Bakić, Szabadka polgármestere, akis Ognjen Golubovićtyal, az Útfenntartó, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat igazgatójával megtekintette a...
2022. JÚLIUS 1.
[ 9:29 ]
Beolvasás folyamatban