Vajdaság
Hivatalossá váltak a hétfőtől alkalmazott oktatási modellek Vajdaságban
Betűméret:             

A vajdasági általános iskolákban tantermi oktatással indul hétfőn a második félév, a középiskolákban pedig a kombinált modell szerint folyik az oktatás.

Ez azt jelenti, hogy a vajdasági diákok 2022. január 17-én térnek vissza az iskolába, ahol jelenléti oktatásban vesznek részt.

A vajdasági középiskolások viszont hétfőtől kombinált minta szerint tanulnak, ez esetben az osztályokat két csoportra osztják, és naponta váltják egymást.

Figyelembe véve a jelenlegi járványügyi helyzetet, az omikron törzs sajátosságait, minden dolgozónak, tanulónak kötelező a védőmaszk viselése az iskolában való tartózkodásuk alatt. A védőmaszk viselése az iskola udvarára való belépéstől az iskola udvaráról való távozásig minden iskola dolgozója, tanulója és harmadik személyek számára is kötelező.

Ezenkívül meg kell erősíteni az általános és személyi higiéniai intézkedéseket (kézmosás és fertőtlenítés), és gondoskodni kell minden olyan helyiség rendszeres szellőztetéséről, ahol a tanulók és az iskola dolgozói tartózkodnak.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Évről évre népszerűbbek a Vajdaságban is A szakkör tanfolyamai. Három évvel ezelőtt indult az első képzés, akkor még kísérleti jelleggel. A most is zajló harmadik évadban a szakköri foglalkozások már 18 szakmát öleltek föl, és Vajdaság-szerte 29 településre jutottak el. A magyarországi Nemzeti Művelődési Intézet...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 12:54 ]
A rendőrség ma fokozottan ellenőrzi a forgalmat. Az ellenőrzés célja, hogy felfedjék az autóbusz- és teherautó-vezetők által elkövetett szabálysértéseket és bűncselekményeket, közölte a szabadkai rendőrigazgatóság. Mint fogalmaztak, az akció során a közlekedési rendőrök ellenőrzik a veszélyes árukat...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 12:29 ]
Ma, március 28-án megkezdődött a tavaszi szünidő a vajdasági iskolák diákjai számára. A szünidő április 3-án, szerdán ér véget. A többi, szerbiai tanuló április 29-től, hétfőtől május 6-ig lesz tavaszi vakáción, és május 7-én térnek vissza az iskolapadokba. Ez egyben az utolsó szünidő is az idei tanév...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:42 ]
Beolvasás folyamatban