Vajdaság
Hivatalossá váltak a hétfőtől alkalmazott oktatási modellek Vajdaságban

A vajdasági általános iskolákban tantermi oktatással indul hétfőn a második félév, a középiskolákban pedig a kombinált modell szerint folyik az oktatás.

Ez azt jelenti, hogy a vajdasági diákok 2022. január 17-én térnek vissza az iskolába, ahol jelenléti oktatásban vesznek részt.

A vajdasági középiskolások viszont hétfőtől kombinált minta szerint tanulnak, ez esetben az osztályokat két csoportra osztják, és naponta váltják egymást.

Figyelembe véve a jelenlegi járványügyi helyzetet, az omikron törzs sajátosságait, minden dolgozónak, tanulónak kötelező a védőmaszk viselése az iskolában való tartózkodásuk alatt. A védőmaszk viselése az iskola udvarára való belépéstől az iskola udvaráról való távozásig minden iskola dolgozója, tanulója és harmadik személyek számára is kötelező.

Ezenkívül meg kell erősíteni az általános és személyi higiéniai intézkedéseket (kézmosás és fertőtlenítés), és gondoskodni kell minden olyan helyiség rendszeres szellőztetéséről, ahol a tanulók és az iskola dolgozói tartózkodnak.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Főként magyar és világpolitikával, gazdasággal és vállalkozásindítással kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik a XIX. Vajdasági Szabadegyetem az idén, amely július 6-án nyílik meg az észak-bácskai Kishegyesen. A négynapos rendezvény első napján a cégvezetésről és a vállalatvezetéssel kapcsolatos gyakorlati...
2022. JÚLIUS 1.
[ 20:32 ]
A Képviselőház Külügyi Bizottságának pénteki ülésén elfogadásra kerültek a szerbiai és a magyar kormány közötti közúti, vasúti és vízi forgalom határellenőrzéséről szóló megállapodás módosításai. Ezen változtatások nélkül megnehezedne a vasúti teherforgalom, a magyarországi szakaszon történő gyorsvasúti...
2022. JÚLIUS 1.
[ 13:44 ]
Szabadkán a Zorka helyi közösségben levő Proletár brigádok utcában dolgoznak a munkagépek. Az útburkolatot javítják, de egyúttal ki is szélesítik azt. Stevan Bakić, Szabadka polgármestere, akis Ognjen Golubovićtyal, az Útfenntartó, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat igazgatójával megtekintette a...
2022. JÚLIUS 1.
[ 9:29 ]
Beolvasás folyamatban