Vajdaság
Hivatalossá váltak a hétfőtől alkalmazott oktatási modellek Vajdaságban

A vajdasági általános iskolákban tantermi oktatással indul hétfőn a második félév, a középiskolákban pedig a kombinált modell szerint folyik az oktatás.

Ez azt jelenti, hogy a vajdasági diákok 2022. január 17-én térnek vissza az iskolába, ahol jelenléti oktatásban vesznek részt.

A vajdasági középiskolások viszont hétfőtől kombinált minta szerint tanulnak, ez esetben az osztályokat két csoportra osztják, és naponta váltják egymást.

Figyelembe véve a jelenlegi járványügyi helyzetet, az omikron törzs sajátosságait, minden dolgozónak, tanulónak kötelező a védőmaszk viselése az iskolában való tartózkodásuk alatt. A védőmaszk viselése az iskola udvarára való belépéstől az iskola udvaráról való távozásig minden iskola dolgozója, tanulója és harmadik személyek számára is kötelező.

Ezenkívül meg kell erősíteni az általános és személyi higiéniai intézkedéseket (kézmosás és fertőtlenítés), és gondoskodni kell minden olyan helyiség rendszeres szellőztetéséről, ahol a tanulók és az iskola dolgozói tartózkodnak.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szabadka: Mérsékelt szavazási kedv - illusztráció
2022. JANUÁR 16.
[ 17:28 ]
A topolyai község területén közel 30 ezren szerepelnek a választási névjegyzékben. A kishegyesi község területén pedig valamivel több, mint 10 ezren. Előbbi helyen 49, míg utóbbin 23 szavazóhelyen adhatják voksaikat a polgárok vasárnap 7 és 20 óra között. A topolyai községi területén 28 136 szavazati joggal...
2022. JANUÁR 15.
[ 18:26 ]
Vajdaság-szerte százötven általános iskolában hirdettek figyelmeztető sztrájkot hétfőre, a második félév első napjára. A sztrájkkal a zentai kollégáikat ért hátrányos megkülönböztetés ellen tiltakoznak. A zentai pedagógusok kálváriája már több mint egy éve húzódik. A törvény által szavatolt utazási...
2022. JANUÁR 14.
[ 23:01 ]
Több bűncselekmény elkövetőit is sikerült elfognia a szabadkai rendőrségnek. Pénzt rabolt egy trafikból a 2002-es születésű, bácskeresztúri illetőségű N. M. Tegnap este egy a szabadkai városközpontban lévő trafik elárusítónőjét késsel fenyegette meg, majd elrabolta a kasszából a pénzt. A rablót beazonosították,...
2022. JANUÁR 14.
[ 14:00 ]
Beolvasás folyamatban