Vajdaság
MNT-ülés: 2023-as munkatervek is napirenden voltak már 
Betűméret:             

Vita nélkül fogadta el a napirendi pontok javaslatait mai ülésén a Magyar Nemzeti Tanács. Igaz, a 97 pont nagy részét blokkosították a hasonló témakörök miatt.

Szavaztak a Vackor óvoda folyamatban lévő tanévre vonatkozó munkatervéről. Elhangzott, hogy minden óvodai és bölcsődei csoportszoba a gyermekek korának megfelelő didaktikai eszközökkel és játékokkal van ellátva. Évközben folyamatosan történik az eszközök vásárlása. Tervben van az óvónők szakmai késségeinek folyamatos továbbfejlesztése is.

Napirenden szerepelt a magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény 2023. évi munka- és pénzügyi tervének jóváhagyása. A szokásos rendezvények megszervezése mellett vendégül szeretnék látni a Szabadkai Népszínházat, illetve a Zentai Magyar Kamaraszínházat egy-egy előadás erejéig. Fontosnak tartják, hogy a gyermekek is láthassanak színházi előadásokat szülővárosukban, ezért gyermekdarabokat is elhoznak majd a Tisza-parti városba Szabadkáról, Zentáról, Belgrádból vagy Magyarországról.

A szabadkai Kosztolányi Dezső Színház 2023. évi munka- és pénzügyi tervéből kiderül, hogy jövőre is négy bemutatót terveznek, illetve megtartják majd a Desiré villamosa programsorozatot, a Desiré Central Station nemzetközi/regionális kortárs színházi fesztivált és a Desiré Showcase-t.

A Zentai Magyar Kamaraszínház 2023. évi munka- és pénzügyi terve szerint nagyobb hangsúlyt szeretne fektetni a más színházakkal való együttműködésre, s a dokumentumban ennek is vázolják az anyagi lehetőségeit. Egy tantermi produkciót is készítenének, amit a vajdasági iskolákban mutatnának be.

A zentai Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ 2023. évi munka- és pénzügyi tervét is jóváhagyták hónapokra lebontva, illetve jóváhagyták az MNT Végrehajtó Bizottságának döntéseit több intézmény idei munkatervének módosítása kapcsán.

Számos napirend foglalkozott a 15 főnél kisebb létszámú magyar tannyelvű osztályok megnyitásának a jóváhagyásával, illetve személyi kérdésekkel, például iskolaszéki tagcserékkel.

Az ülés végén Hajnal Jenő elnök bejelentette, hogy a tervek szerint az MNT jelenlegi összetétele még két ülést tart a választásokig, illetve szükség szerint egy elektronikus ülést is.

N. E.
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Elhunyt a Temerin kézilabdázója - illusztráció
2022. SZEPTEMBER 25.
[ 10:40 ]
Mozdonyfüttyös szüreti napok Horgoson  - illusztráció
2022. SZEPTEMBER 23.
[ 19:58 ]
Adorján 1998 óta ünnepel falunapot, akkor volt ugyanis a település 800 éves. Már akkor úgy találták ki a rendezvényt, hogy minden ünnepségen csak helybeleik szerepelnek, arról adnak számot, hogy milyen tehetséges gyermekeik vannak, illetve a művelődési egyesület csoportjai lépnek fel még rajtuk kívül, mondja Bicskei Ibolya,...
2022. SZEPTEMBER 23.
[ 14:25 ]
A szecesszió és a kortárs művészet keveredik Szabadka legújabb szállodájában, az Artist Hotelben, amit ma adtak át Szabadkán a Prosperitati Alapítvány gazdaságfejlesztési programjának köszönhetően. A négycsillagos Artist Hotel elkészülését a magyar kormány 880 ezer euróval támogatta. A szálloda különlegessége, hogy a...
2022. SZEPTEMBER 22.
[ 17:04 ]
Magyarkanizsa község idén is csatlakozott a Városok és községek autómentes napjához, azaz az Európai mobilitás hete rendezvény programjához, amely minden évben szeptember 16. és 22. között kerül megrendezésre. A szerbiai városok és községek részvételükkel az Európai mobilitás hetének akcióiban tulajdonképpen az...
2022. SZEPTEMBER 22.
[ 14:51 ]
Beolvasás folyamatban