Vajdaság
Kurzus a központi idegrendszeri sérülésekről Szabadkán 
Betűméret:             

A Szekeres László Alapítvány szervezésében, a szabadkai VM4K tevékenységének részeként ismét megszervezésre kerül a budapesti székhelyű Semmelweis Egyetem Pető András Karának intenzív kurzusa, amelynek témája a központi idegrendszer sérülései. Az előadások elsősorban az ilyen sérülésekkel küzdő személyek, illetve hozzátartozóik számára lehetnek hasznosak.

A 2023. január 23-án, hétfőn kezdődő, két héten át tartó kurzus Szabadkán a Vackor Iskoláskor Előtti Nevelő- és Gyakorlóintézmény (Radić fivérek utca 67.) épületében kerül megrendezésre.

A kéthetes időszakban szűrővizsgálatokat is szerveznek. Ezekre az alkalmakra a szakemberek a központi idegrendszer-sérüléssel rendelkező gyermekeket, valamint a szklerózis multiplex, Parkinson-kór, stroke, agyvérzés vagy baleset következtében kialakult idegrendszeri sérüléssel élő felnőtteket várnak. A szűrésre egész Vajdaság területéről jelentkezhetnek az érintettek.

A szűrésre a Szekeres László Alapítvány–VM4K munkatársánál, a 024/670-010-es telefonszámon lehet jelentkezni hétköznaponként délelőtt 9 órától délután 3 óráig.

A kurzus a Magyar Kormány, a Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor alapkezelő Zrt. támogatásával valósul meg a Szekeres László Alapítvány szervezésében.

N. E.
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény magyarkanizsai központi épületében tartományi támogatásból megvalósult a csoportszobák padlójának felcsiszolása és festése. Ez alkalomból látogatott el oda pénteken Fejsztámer Róbert polgármester, akit Veselinov Ibolya, az óvoda igazgatója fogadott. A Gyöngyszemeink...
2024. ÁPRILIS 12.
[ 11:36 ]
Tomislav Žigmanov emberi és kisebbségi jogokért, valamint társadalmi párbeszédért felelős miniszter kijelentette, Szerbia kormányának alapvető elkötelezettsége a befogadás, az integráció, valamint a multikulturalizmus megőrzésének és fejlesztésének, továbbá a hagyományok és a kultúra megőrzésén és fejlesztésén...
2024. ÁPRILIS 12.
[ 11:35 ]
Pénteken hajnali fél öt körül tűz ütött ki Újvidék Bangladesként ismert nyomornegyedében. Több tucat épület égett le. A tüzet megfékezték, de a terepen még mindig itt vannak az újvidéki tűzoltók, mentők, valamint a szociális központ munkatársai is. A tűz oltásában a NIS kőolajipari vállalat tűzoltói is...
2024. ÁPRILIS 12.
[ 9:46 ]
Beolvasás folyamatban