Vajdaság
Sportválasztás és aszfaltrajz a Gyermekhét magyarkanizsai zárásaként 
Betűméret:             

A gyermekhét alkalmából Magyarkanizsa önkormányzata ajándékkal kedveskedett az óvodásoknak, az általános iskolásoknak pedig idén is Sportválasztó napot szervezett.

A játékszereket a község elöljárói Fejsztámer Róbert polgármesterrel együtt adták át a magyarkanizsai Gyöngyszemeink IEI nagycsoportos és iskola-előkésztő tagozataiba járó gyermekeknek. A kicsik ugyanakkor a városháza előtti parkban aszfaltrajzokkal köszönték meg az ajándékokat.

Pósa Varjú Léna, az óvoda pszichológusa elmondta, hogy idén is számos programon vettek részt az óvodások a Gyermekhét minden napján. Sportoltak, kirándultak, pikniken vettek részt a Tisza-parton. A bölcsődések akadálypályát építettek, amelyen ügyességi vetélkedőt tartottak. A nagycsoportosok és az iskolaelőkészítő tagozatosok megtekintették a Brummogók című kiállítást a Dobó Tihamér Képtárban. Az óvónők mesedélelőttöt is szerveztek tanítványaik számára. Az óvoda szakmunkatársai foglalkozást szerveztek az óvodásoknak, amelynek célja a dühkitörések csökkentése és kezelése volt.

A magyarkanizsai önkormányzat a kisiskolásokra is gondolt a Gyermekhét alkalmából. Idén is megszervezték az elsőtől ötödikes osztályosok számára a hagyományos Sportválasztó napot. A Gyermekhét programsorozatának részeként bemutatkoztak a községbeli sportegyesületek, hogy az általános iskolás diákok között népszerűsítsék a sportot és a testmozgást. A rendezvény a magyarkanizsai Gyógyfürdő sportcsarnokában került megrendezésre, ahová munkatársaival szintén ellátogatott Fejsztámer Róbert polgármester.

Baráth Zsolt sporttal megbízott polgármesteri tanácsnok elmondta, hogy az idén hatodik alkalommal szervezte meg az önkormányzat a gyerekeknek a sportválasztót.

- Itt most 500 gyerek van az elsőtől ötödik osztályig az adorjáni, martonosi, velebiti és a magyarkanizsai általános iskolákból. Tegnap Oromon volt megszervezve a rendezvény, ahol a tóthfalui, oromhegyesi iskolásoknak, tegnapelőtt pedig Horgoson a kispiaci és a horgosi gyerekeknek volt Sportválasztó Nap. Az érdeklődés nagyon nagy volt, a gyerekek nagyon élvezték, hogy kipróbálhattak különféle sportokat. A vidéki két rendezvényen négy, illetve öt egyesület vett részt, hogy bemutassák sportágaikat. A gyógyfürdőben ugyanakkor tíz egyesület van itt. Tudni kell, hogy a községben 35 klub van, 28 különböző sporttal, tehát van lehetőség a sportolásra.

- Melyik sport a legnépszerűbb Magyarkanizsán?

- Legnépszerűbb a továbbra is a birkózás, a kajak, a kézilabda és a foci.

- Egy-egy ilyen rendezvény után növekszik-e azoknak a gyerekeknek a száma, akik beiratkoznak valamelyik klubba?

- Igen, mindegyik egyesület jelzi, hogy ilyenkor ősszel tagtoborzás történik több helyen is, és vannak mindig újabb tagok. Utána van egy kis szóródás, de akik komolyan gondolják a sportot, azok maradnak – mondta Baráth Zsolt.

A gyerekek kipróbálhatták magukat a különféle sportokban, s szórólapokon tájékozódhattak arról, hogy hogyan tagosodhatnak be valamelyik egyesületbe, de a sportklubok vezetői is a rendelkezésükre álltak, hogy kérdéseikre választ adjanak.

Németh Ernő
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

2008 óta rendezik meg Sándoregyházán az Anyanyelv Nemzetközi Napját. Tizenhat éve mutatják be évről évre a különböző nemzetiségek, hogy milyen gazdagok azok a közösségek, ahol több nemzetiség él együtt. Ilyen sokszínű település az esemény helyszínéül szolgáló Sándoregyháza is, amely a 2022-es népszámlálás...
2024. FEBRUÁR 21.
[ 22:34 ]
A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Zentai Konzultációs Központjának kertész- és mezőgazdasági mérnök szakán az idén 16 diák végzett. A Pro Scientia Naturae Alapítvány Oktatási Központjában megrendezett ünnepségen a végzős hallgatókat a magyarországi egyetem, a Magyar Nemzeti Tanács, a VMSZ és a zentai...
2024. FEBRUÁR 21.
[ 18:04 ]
Az újvidéki oroszok már napok óta búcsúznak az elhunyt Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezetőtől, a Putyin-diktatúra foglyától. A börtönben meghalt Navalnijnak ideiglenes emlékművet állítottak a Szerb Nemzeti Színház közelében. Virágokat, gyertyákat és üzeneteket hagytak az orosz ellenzéki vezető emlékére. Az...
2024. FEBRUÁR 21.
[ 13:54 ]
Beolvasás folyamatban