Vajdaság
A tartományi képviselőházban gyászülést tartottak Pásztor István tiszteletére
Betűméret:             

Újvidéken, a tartományi képviselőházban szombat délelőtt gyászülést tartottak Pásztor István, a képviselőház október 30-án elhunyt elnöke tiszteletére.

Pásztor Istvánt a tartományi parlament nevében Damir Zobenica alelnök, valamint Igor Mirović vajdasági kormányfő és dr. Bagi Boján, a VMSZ tartományi frakcióvezetője búcsúztatta. Az eseményen jelen voltak a szerb kormány miniszterei és a boszniai Szerb Köztársaság képviselőházának tagjai is.

Igor Mirović tartományi kormányfő kiemelte, Pásztor következetes barát volt, aki jelentős mértékben hozzájárult szerb-magyar megbékéléshez, amelyben őszintén hitt is.

“Ahelyett, hogy az elmúlt nyolc évhez hasonlóan ma közösen készítenénk elő a képviselőház utolsó ülését, csak látszólag, nélküle tesszük ezt meg”, mondta Mirović, majd kiemelte, Pásztort tisztelte és becsülte a szerb és a magyar nemzet egyaránt. “Harcolt az értékekért és hitt bennük. A vajdasági magyarok kitartó, gondos és következetes képviselője volt, aki hidakat teremtett. Ha a jövőt az ő mércéi szerint építjük, gyakran fogjuk felidézni elképzeléseit”, tette hozzá.

Pásztor Istvánt, a tartományi képviselőház és a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét ma 14 órakor helyezik örök nyugalomra Szabadkán, a Bajai úti temetőben.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ég a nádas Csóka közelében - illusztráció
2024. MÁJUS 18.
[ 19:58 ]
A Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ az elmúlt években több beruházást is megvalósított, illetve több IPA-program sikeres lebonyolítója volt. Ezekről tájékozódott pénteki látogatása során Fejsztámer Róbert polgármester. A Petőfi Sándor utca 44-ben működik a fogyatékkal élő felnőtt...
2024. MÁJUS 17.
[ 15:22 ]
Május 25-én rendezik meg a XII. Vajdasági Vágtát - a szilvásváradi Nemzeti Vágta előfutamát, melynek helyszíne az idén is a szabadkai Lóversenypálya lesz. A hagyományos futamok mellett most először tartják meg a Szabadkai és a Paraszt Vágtát. Az idei egyik vágtát Pásztor István emlékére és tiszteletére rendezik,...
2024. MÁJUS 17.
[ 12:23 ]
Egy új, Steyr típusú traktor a magyarkanizsai Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat gépparkjának újabb büszkesége. A járművet 13, 4 millió dinárért vásárolta az önkormányzat, s a közvállat rendelkezésére bocsájtotta. Ezt az új munkaeszközt tekintette meg munkatársaival Fejsztámer Róbert polgármester. –...
2024. MÁJUS 17.
[ 8:33 ]
Beolvasás folyamatban