Vajdaság
Elsősegélynyújtó verseny Magyarkanizsán 
Betűméret:             

A hagyományos községi elsősegélynyújtó versennyel zárult szerdán a magyarkanizsai Vöröskereszt egyhetes akciósorozata, amelyet minden évben a Vöröskereszt és a Vörös Félhold nemzetközi napja alkalmából rendeznek meg.

A versenyen négy csapat vett részt, Magyarkanizsáról, Horgosról Kispiacról és Martonosról, azaz összesen negyven gyerek, illetve tízen úgy működtek még közre a rendezvényen, hogy ők a sérülteket játszották, akiket a versenyzőknek szakszerűen el kellett látniuk.

Cseszkó Mónika, a magyarkanizsai Vöröskereszt titkára elmondta, hogy a versenyre való felkészülés január óta folyik. Azokkal a gyerekekkel is külön foglalkoztak, akik a sérülteket játszották, hogy hogyan viselkedjenek, hogy minél élethűbbek legyenek az adott helyzetben.

-- A gyerekek egy húszórás tanfolyamot végeztek el, a hétvégéjüket, a szabad idejüket szánták rá, hogy megtanulják az újjáélesztés alapjait. Hálásak vagyunk a szülőknek és a pedagógusoknak, hogy motiválják a gyerekeket. A legeredményesebb csapat Rumán fog részt venni a tartományi megmérettetésen június 8-án.

Cseszkó Mónika elmondta, nagyon büszke arra, hogy Magyarkanizsa községben az iskolákban van elsősegély-tanfolyam.

- Az iskolák lehetővé teszik azt, hogy minden 8. osztályba eljussunk, s minden végzős egy négyórás, alapvető elsősegélytan-folyamon vegyen részt. A nyolcadikosok megtanulják az újraélesztést, az oldalhelyzetet, mentőhívást, és a legalapvetőbb sérülések ellátását. Egy kisérettségizőnek ez az egyik legalapvetőbb dolog – mondta a Vöröskereszt magyarkanizsai titkára.

A rendezvényen látogatást tett Fejsztámer Róbert polgármester is, aki üdvözölte a versenyzőket, a szervezőket, s méltatta a Vöröskereszt, s az egészségügy helytállását, amit például a pandémiajárvány idején is tanúsítottak.

Németh Ernő
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szerdán Zenta Község Képviselő-testületének alakuló ülésén megválasztották a község új polgármesterét és a községi tanács tagjait is. A község új polgármesterének Burány Hajnalkát választották meg. Burány Hajnalka 1980. március 30-án született Zentán. A Zentai Gimnázium elvégzése után az Újvidéki...
2024. JÚLIUS 10.
[ 17:43 ]
Magyarkanizsán is szerdán alakult meg az új összetételű községi képviselő-testület, amelynek elnöke Újvári Zsombor (VMSZ) lett, helyettese pedig Jadranka Balaž (SNS). A községi képviselő testület titkára Major Diána maradt. A 29 tagú testületben a VMSZ-nek 19 képviselője van, akik koalícióban lesznek a Szerb Haladó...
2024. JÚLIUS 10.
[ 14:42 ]
A Bravo polgári mozgalom elítéli a Srebrenica „felszabadítása” alkalmából meghirdetett tüntetést, és arra kéri a rendőrséget, hogy ne engedájezze annak megtartását. A mozgalom szerint a július 11-re, a Szabadság térre meghirdetett rendezvény egyértelmű provokáció, és nemcsak a srebrenicai áldozatok és családjaik...
2024. JÚLIUS 10.
[ 14:42 ]
Beolvasás folyamatban