Választások 2020
Éhségsztrájkkal kampányolnak szerb politikusok

Boško Obradović éhségsztrájkba kezdett a szerb parlament lépcsőjén, így támogatva Miladin Ševarlić független képviselőt, aki elsőként kezdett ily módon tiltakozni, a bojkottáló ellenzék oldalán egyébként szinte teljes csend honol – így néz ki a szerbiai politikai színtér több mint egy hónappal a június 21-re tervezett választások előtt, miután Sergej Trifunović bejelentette, hogy a PSG részt vesz a választásokon.

Obradović azok után ment ki a parlamenti lépcsőre, miután sikertelen volt az „autókkal a zsarnokság elleni” akciója, vagyis a tiltakozó menet a szerbiai városokban és falvakban, amit a Dveri vezetője beharangozott, de a sajtójelentések szerint mintegy tíz autó és ugyanennyi kerékpáros vonult az utcákra, elsősorban Čačakon.

Éhségsztrájkba kezdett Aleksandar Martinović, a Szerb Haladó Párt parlamenti frakciójának vezetője és Sandra Božić, a haladók képviselője is.

A politikusok azt követelik az ügyészségtől, hogy reagáljon Boško Obradovićnak, az ellenzéki Dveri elnökének az elmúlt napokban tanúsított magatartására.

Állításuk szerint az igazságszolgáltatás egy része az ellenzék befolyása alatt áll.

A haladó képviselők bejelentése előtt Miladin Sevarlić önálló képviselő kezdett éhségsztrájkba, mert mint mondta nem volt lehetősége parlamenti vitát kezdeni Koszovóról és az annak státusára vonatkozó ENSZ-határozatról.

Hozzá csatlakozott Boško Obradović, a Dveri vezetője is.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A politikai élet minden résztvevőjét erőszakmentes kampány lefolytatására és a politikai ellenfelek tiszteletére szólított fel hétfő este Aleksandar Vučić szerb elnök. Mint mondta, a június 21-én megrendezésre kerülő választások alkalmat nyújtanak arra, hogy a polgárok kifejezzék politikai akaratukat, a politikai...
2020. MÁJUS 12.
[ 9:42 ]
A választási tevékenységnek a járvány miatti megszakítását követően a Köztársasági Választási Bizottság (RIK) ülésén újraindították a június 21-re kiírt választások folyamatát, jelentette be Maja Gojković szerb házelnök, hozzátéve, hogy módosították a törvényeket, amelyek lehetővé teszik, hogy az...
2020. MÁJUS 11.
[ 14:29 ]
Megteremtődtek a feltételek ahhoz, hogy a járvány miatt elhalasztott, háromszintű választásokat megtartsák Szerbiában, így a köztársaság parlamenti és a helyhatósági választásokkal megegyezően a tartományi képviselőházi választásokat is június 21-én tartják. Az erről szóló határozatot ma írta alá Pásztor...
2020. MÁJUS 10.
[ 12:36 ]
Beolvasás folyamatban