Választások 2020
Éhségsztrájkkal kampányolnak szerb politikusok

Boško Obradović éhségsztrájkba kezdett a szerb parlament lépcsőjén, így támogatva Miladin Ševarlić független képviselőt, aki elsőként kezdett ily módon tiltakozni, a bojkottáló ellenzék oldalán egyébként szinte teljes csend honol – így néz ki a szerbiai politikai színtér több mint egy hónappal a június 21-re tervezett választások előtt, miután Sergej Trifunović bejelentette, hogy a PSG részt vesz a választásokon.

Obradović azok után ment ki a parlamenti lépcsőre, miután sikertelen volt az „autókkal a zsarnokság elleni” akciója, vagyis a tiltakozó menet a szerbiai városokban és falvakban, amit a Dveri vezetője beharangozott, de a sajtójelentések szerint mintegy tíz autó és ugyanennyi kerékpáros vonult az utcákra, elsősorban Čačakon.

Éhségsztrájkba kezdett Aleksandar Martinović, a Szerb Haladó Párt parlamenti frakciójának vezetője és Sandra Božić, a haladók képviselője is.

A politikusok azt követelik az ügyészségtől, hogy reagáljon Boško Obradovićnak, az ellenzéki Dveri elnökének az elmúlt napokban tanúsított magatartására.

Állításuk szerint az igazságszolgáltatás egy része az ellenzék befolyása alatt áll.

A haladó képviselők bejelentése előtt Miladin Sevarlić önálló képviselő kezdett éhségsztrájkba, mert mint mondta nem volt lehetősége parlamenti vitát kezdeni Koszovóról és az annak státusára vonatkozó ENSZ-határozatról.

Hozzá csatlakozott Boško Obradović, a Dveri vezetője is.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A vasárnapi önkormányzati választásokat Szabadkán a Szerb Haladó Párt nyerte meg, de 31 mandátumával nem alkothat többséget a 67 tagú városi képviselő-testületben, koalíciós partnerre/partnerekre lesz szüksége a város irányításához. A megszerzett szavazatok alapján kiszámolták, hogy az egyes listáknak hány...
2020. JÚNIUS 23.
[ 9:55 ]
A VMSZ elnöke megköszönte a magyar kormányfő támogatását. Az összefogásban rejlik nemzetünk legnagyobb ereje - írta közösségi oldalán Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, miután Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel találkozott ma Budapesten. Hozzátette, felemelő érzés volt újra vendég lenni a...
2020. JÚNIUS 22.
[ 20:41 ]
Június 21-én 38 szavazóhelyen várták a szavazókat. Összesen 32787 polgár szavazhatott. A lehetőséggel 17580 (53,62%) polgár élt. Az önkormányzati választásokon öt párt indult: a Szerb Haladó Párt Aleksandar Vučić – A gyermekeinkért elnevezésű 36-os listával; a Szerb Királyságért – Mindannyian Óbecséért, a...
2020. JÚNIUS 22.
[ 20:15 ]
Beolvasás folyamatban