Vajdaság
Bojan Pajtić: Büszke vagyok a tartományi kormány munkájára
Betűméret:             

Bojan Pajtić vajdasági miniszterelnök mai értékelése szerint kormánya többszörösen is funkcionális, hiszen hatékonyan dolgozik, nem bukott meg és nem is fog. Pajtić a tartományi titkárságok fél éves munkájának ismertetésekor ismét elvetette egy koncentrációs kormány megalakításának lehetőségét, s hangsúlyozta, teljesen biztos a jelenlegi többségben és a támogatásban.

A tartományi kormányfő tagadta egyes médiumok azon állításait, miszerint a báni palotában 2700 embert foglalkoztatnak. „A tartományi kormányban 1070 ember dolgozik, míg a köztársasági adminisztrációban 30 ezer. A tartományi közigazgatás annak ellenére is hatékony, hogy a köztársaság az alkotmány értelmében csak az idei évet tekintve több mint 30 milliárd dinárral tartozik neki” – hangoztatta a vajdasági kormány első embere, s leszögezte, a tavalyi év azonos időszakához képest jelenleg hatezerrel csökkent a munkanélküliek száma Vajdaságban.

Pajtić kiemelte, Vajdaság pénzügyi támogatást nyújt azoknak a családoknak, amelyekben a harmadik gyerek születik, s 2730 család kapott havi 12 ezer dináros juttatást. Az egészségügy intézmények számára 510 millió dinárt irányoztak elő, s további 100 milliót biztosította nyolc külön program megvalósítására.

Az év eleje óta megvalósult legjelentősebb tevékenységként Pajtić azt emelte ki, hogy Vajdaság elismerést kapott a Dubaiban megtartott, a délkelet-európai közvetlen külföldi befektetésekkel foglalkozó éves befektetési konferencián, továbbá hogy a tartomány sikeresen védekezett a májusi árvizekkel szemben az illetékes vajdasági szervek teljes mértékű mozgósítása mellett.

A vajdasági kormányfő bejelentette, az idei év folyamán összesen 15 külföldi befektetést valósítanak meg, továbbá 12 vállalat esetében történik majd újbóli befektetés, mindez összesen 240 millió euró értékben, s ennek hatására 4725 munkahely jön létre.

Slaviša Grujić kormányalelnök, tartományi művelődési és tájékoztatási titkár ugyanakkor közölte, büszke a művelődés terén realizált projektumokra. „Világos elképzelésünk van arról, hogyan kellene kinéznie a kultúrának: meg kell találnia a helyét és mindenkivel együtt kell működnie” – hangsúlyozta Grujić.

SNS: Öt feljelentés Petrović és Pajtić ellen

A Szerb Haladó Párt (SNS) újvidéki városi bizottsága bejelentette, öt feljelentést tettek Bojan Pajtić és Dragoslav Petrović ellen, mert a gyanú szerint visszaéltek pozíciójukkal, csalásokat hajtottak végre a szolgálatokban, befolyással üzérkedtek és sikkasztottak.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Április 16. és június 13. között a Beodra (Karlova)-Zenta-Szabadka vasútvonalon a szerelvények csak Csókáig közlekednek. A Csóka-Szabadka-Csóka vonalon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat, közli a szerb vasúti társaság. A változás érinti a 10.40-kor Nagybecskerekről Szabadkára induló járatot, illetve a...
2024. ÁPRILIS 17.
[ 11:21 ]
Predrag Vuletić tartományi szociálpolitikáért, demográfiáért és a nemek közötti egyenlőségért felelős titkár ma 30 nőnek adott át szerződést, akik sikeresen szerepeltek az ingatlanvásárlásra kiírt pályázaton, melynek összértéke 54 millió dinár volt. A pályázat célja a nők helyzetének javítása és gazdasági...
2024. ÁPRILIS 16.
[ 19:19 ]
Kedden további 15 energiahatékonysági szerződést kötöttek meg a topolyai önkormányzattal a kedvezményezettek. Szatmári Adrián községi elnök további 15 támogatási szerződést írt alá a tavaly kiírt pályázatra jelentkező polgárokkal. Az energiahatékonysági pályázat legutóbbi körében olyan háztartások is...
2024. ÁPRILIS 16.
[ 18:48 ]
Beolvasás folyamatban