GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. augusztus 16. [15:44]

Újabb nyolc kilométer kerékpárutat kap Szabadka

Újabb nyolc kilométer kerékpárutat kap Szabadka
Fotó: RTV

Szabadkán az elkövetkező két évben nyolc kilométeren építenek ki új kerékpárutat. Az ehhez szükséges eszközöket az európai uniós alapokból biztosítja Szabadka helyi önkormányzata és a projektum magyarországi partnertelepülései.

Szabadkán közkedvelt a kerékpár használata, ennek már hagyománya van, a jó feltételeknek és a viszonylag rövid távolságoknak köszönhetően.

A legfontosabb kerékpárutakat a fő útvonalak felújításakor építették ki, még a hetvenes évek derekán.

A város perifériáján 2005 és 2008 között kiépítettek még néhány kerékpárutat, így Szabadka összesen 33 kilométer ilyen úttal rendelkezik. A kerékpárosok számára többnyire a főutak mentén építettek ki utakat, általában az utcáknak csak az egyik oldalán.

„Rosszak a kerékpárutak, nagyon sok helyen van kátyú az úton, senki sem ott halad, ahol kellene, és sokan nem is tudják, hogy hol kellene közlekedniük”, véli az egyik szabadkai lakos.

„Attól függ, hogy merre mennek. Elég sok jó út van a városban”, nyilatkozta egy másik szabadkai.

Szabadkán az elkövetkező két évben további nyolc kilométeren építenek ki új kerékpárutat, főként a kelebiai és a királyhalmi határátkelő felé vezető úton.

Egy olyan projektről van szó, amit Szabadka városa a magyarországi Tompa és Ásotthalom településekkel közösen valósít meg. A projekt értéke 2,5 millió euró, ebből közel 2,2 milliót az Európai Unió fedez.

„Ezzel a projekttel szeretnénk növelni a kerékpárosok biztonságát a régióban. Emellett azt is el szeretnénk érni, hogy csökkenjen a várakozás a határátkelőkön, valamint hogy felvirágoztassuk a kerékpáros turizmust Szabadkán”, nyilatkozta Újhelyi Ákos, a szabadkai városi tanács gazdasággal megbízott tagja.

Az új kerékpárutak kiépítése mellett az említett összegből kidolgozzák azt a projektet is, amely további 22 kilométer kerékpárút kiépítésére vonatkozik Szabadka területén, valamint közel 5 kilométer kerékpárút kiépítésére Tompán.

A projekt megvalósításának kezdete a tervek szerint október elejére várható, írja az RTV.


2017. szeptember 24. [20:46]

Újabb mentőautóval gazdagodott a Zentai Közkórház, amelynek vezetője ma vette át a járművet a zentai, a szolnoki és a halbestadti Rotary Clubok illetékeseitől, akik ezt... >>

2017. szeptember 24. [7:33]

Szentmihályon péntektől zajlik a faluünnep, a templombúcsú. A programot gazdagította ezúttal egy gépbemutató, illetve kapcsolható eszközök kiállítása, amelyeket a falu... >>

2017. szeptember 24. [7:32]

Szeptember 23-án a Nagybecskereki Egyházmegye napján, Szent Gellért vértanú püspökre, az egyházmegye védőszentjére emlékeztek, ilyenkor tartják meg az egyháztanácsok... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 119.20 dinár
1 dollár 99.87 dinár
100 forint 38.43 dinár
100 dinár 260.15 forint
Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka
Vackor program óvodásoknak és iskolásoknak
Heti kérdés
Brüsszeli tisztségviselőknek Szerbia EU-csatlakozási esélyeiről szóló nyilatkozatai után ismét feltesszük a kérdést: Ön szerint mikor válik Szerbia az Európai Unió teljes jogú tagjává?
Még 2025 előtt bizonyos feltételek gyors teljesítésével.
2025-ben vagy az utána következő egy-két éven belül.
Akár másfél évtizedig is elhúzódhat a csatlakozási folyamat.

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve