Világ
Zelenszkij a 78. ENSZ-közgyűlésen: „Egységesen kell fellépnünk Oroszország legyőzése érdekében"

(Hírösszefoglaló)

Betűméret:             

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is felszólalt szeptember 19-én New Yorkban, a 78. ENSZ-közgyűlésen – írta meg a Sky News alapján a Mandiner.

Az ukrán elnök azzal kezdte beszédét, hogy Oroszország „fegyverként használja” a globális élelmiszerhiányt és energiaválságot.

Szerinte Moszkva annak reményében teszi mindezt, hogy az elcsatolt Krím, Zaporizzsja, Luhanszk, Donyeck és Herszon területének egy részét vagy egészét nemzetközileg és jogilag is orosz földként ismerjék el.

Ezt követően azzal vádolta meg Oroszországot, hogy ukrán gyerekeket rabol el, és arra tanítja őket, hogy gyűlöljék Ukrajnát.

Ez egyértelműen népirtás” – mondta.

„Egységesen kell fellépnünk Oroszország legyőzése érdekében, hogy az ENSZ más globális kihívásokra összpontosíthasson” – fogalmazott az ukrán elnök.

Az ENSZ Közgyűlésének terme sok háborút látott már, de a szervezet nem bizonyult aktív védelmezőnek agressziók esetében - jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az ENSZ 78. ülésszakán elmondott beszédében kedden az MTI híre szerint.

„Nem inoghat meg Ukrajna támogatása” – üzente az ENSZ-ben Joe Biden a világ vezetőinek. „Ha engedjük, hogy Ukrajnát feldarabolják, akkor biztonságban van-e bármely nemzet függetlensége?” – tette fel a kérdést az amerikai elnök.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Donald Trump úgy véli, hogy az ellene intézett szombati támadás megváltoztatta a választási kampányt, amit a republikánusok és a demokraták is elismernek. Kijelentette, a támadást követően az ország minden tájáról hívták olyan emberek, akik az élet különböző területeiről érkeznek, és eltérő politikai nézeteket...
2024. JÚLIUS 15.
[ 7:56 ]
A napok óta tomboló erdőtüzek miatt 30 napra válsághelyzetet hirdetett az északmacedón kormány vasárnap - jelentette a Vesti.mk szkopjei hírportál. Az extrém magas hőmérséklet miatt szinte minden nap tűz csap fel valahol az országban, a válsághelyzetet pedig azt követően hirdették ki, hogy szombaton mintegy...
2024. JÚLIUS 14.
[ 22:33 ]
Közös haditengerészeti gyakorlatokat kezdett Kína és Oroszország a dél-kínai tenger partján található Zhanjiangban, jelentette a kínai védelmi minisztérium vasárnap. A közös hadgyakorlatoktól a két haditengerészet együttműködésének erősítését, a szakmai tanulást és a regionális biztonság fenntartását várják,...
2024. JÚLIUS 14.
[ 22:20 ]
Beolvasás folyamatban