Világ
Zelenszkij a 78. ENSZ-közgyűlésen: „Egységesen kell fellépnünk Oroszország legyőzése érdekében"

(Hírösszefoglaló)

Betűméret:             

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is felszólalt szeptember 19-én New Yorkban, a 78. ENSZ-közgyűlésen – írta meg a Sky News alapján a Mandiner.

Az ukrán elnök azzal kezdte beszédét, hogy Oroszország „fegyverként használja” a globális élelmiszerhiányt és energiaválságot.

Szerinte Moszkva annak reményében teszi mindezt, hogy az elcsatolt Krím, Zaporizzsja, Luhanszk, Donyeck és Herszon területének egy részét vagy egészét nemzetközileg és jogilag is orosz földként ismerjék el.

Ezt követően azzal vádolta meg Oroszországot, hogy ukrán gyerekeket rabol el, és arra tanítja őket, hogy gyűlöljék Ukrajnát.

Ez egyértelműen népirtás” – mondta.

„Egységesen kell fellépnünk Oroszország legyőzése érdekében, hogy az ENSZ más globális kihívásokra összpontosíthasson” – fogalmazott az ukrán elnök.

Az ENSZ Közgyűlésének terme sok háborút látott már, de a szervezet nem bizonyult aktív védelmezőnek agressziók esetében - jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az ENSZ 78. ülésszakán elmondott beszédében kedden az MTI híre szerint.

„Nem inoghat meg Ukrajna támogatása” – üzente az ENSZ-ben Joe Biden a világ vezetőinek. „Ha engedjük, hogy Ukrajnát feldarabolják, akkor biztonságban van-e bármely nemzet függetlensége?” – tette fel a kérdést az amerikai elnök.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Gázai övezetben a Hamász iszlamista terrorszervezet ellen, és a Libanonban az Irán támogatta síita Hezbollah milícia ellen folytatott háborúról és azok után várható rendezésről tárgyalt Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök Jeruzsálemben kedden este. A két és fél...
2024. OKTÓBER 23.
[ 10:53 ]
A brit védelmi miniszter szerint Oroszország és Észak-Korea szélesedő katonai együttműködése Európa biztonságát is veszélyezteti. John Healey, aki a londoni alsóház képviselőinek tartott kedd este tájékoztatást az ukrajnai háború fejleményeiről, úgy fogalmazott: nagyon valószínű, hogy megkezdődött több száz...
2024. OKTÓBER 23.
[ 6:42 ]
Megölték az Iszlám Állam terrorszervezet iraki vezetőjét – jelentette be kedden Mohammed asz-Szudáni iraki miniszterelnök. A kormányfő hősies bevetésről beszélt a Hamrin-hegységben. A terroristák válija (kormányzója) mellett a szélsőségesek másik nyolc vezetőjét is megölték az akcióban. „A terroristáknak nincs...
2024. OKTÓBER 22.
[ 22:05 ]
Beolvasás folyamatban