Világ
Lengyelország segíteni fog Ukrajnának, hogy az elmenekült hadköteles férfiak hazatérjenek
Betűméret:             

Wladyslaw Kosiniak-Kamysz lengyel védelmi miniszter kijelentette, hogy Lengyelország kész segíteni Ukrajnának abban, hogy a katonaképes férfiak visszatérjenek az országba.

„Úgy gondolom, hogy sok lengyel elégedetlen, amikor fiatal ukrán férfiakat lát a szállodákban és a kávézókban, ugyanakkor azt is látják, hogy mennyi erőfeszítést teszünk Kijev megsegítésére”, hangsúlyozta Kosiniak-Kamysz.

Arról nem árult el részleteket, hogy Lengyelország hogyan akar ebben segíteni.

Az ukrán adminisztráció valamivel korábban új szabályozást jelentett be, amely szerint a katonaképes férfiak számára csak Ukrajnában adhatnak ki útlevelet, a külföldi diplomáciai képviseleteken nem.

Az új szabályozás szerint a külföldön élő 18 és 59 év közötti férfiak nem hosszabbíthatják meg útlevelük érvényességi idejét, és újat sem igényelhetnek.

Az Eurostat adatai szerint mintegy 4,3 millió ukrán állampolgár él az Európai Unióban, közülük nagyjából 860 ezer felnőtt férfi. Lengyelország 950 ezer ukránnak adott ideiglenes státuszt, vagyis Németország után a legtöbbnek, írja a Srna.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ezen a héten az orosz megszálló erők több mint 380 támadást indítottak ukrán városok és régiók ellen, ezért az ukrajnai emberéletek megóvása érdekében most égető szükség van légvédelmi rendszerekre és fegyverekre - jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombati Facebook-üzenetében. "A...
2024. MÁJUS 4.
[ 18:21 ]
Ismét Sadiq Khant választották London polgármesterévé. A csütörtökön tartott polgármester-választás szombat délután véglegessé vált, este hivatalosan is kihirdetett adatai szerint Khan a szavazatok 43,8 százalékát szerezte meg, a kormányzó Konzervatív Párt által indított ellenfele, Susan Hall 32,7 százalékos...
2024. MÁJUS 4.
[ 18:13 ]
A Hamász delegációja szombaton érkezett Kairóba, hogy intenzív tárgyalásokat folytasson egy potenciális gázai tűzszünetről, amely magában foglalná néhány túsz Izraelbe való visszatérését is - közölte egy a terrorszervezethez közel álló forrás a Reuterssel. A tárgyalásokon részt vesz a CIA igazgatója is, aki már...
2024. MÁJUS 4.
[ 16:13 ]
Beolvasás folyamatban