Világ
Izrael tagadja katonái elrablását
Betűméret:             

A Hamász szombat éjjel azt állította, a Gázai övezetben izraeli katonákat raboltak el. Az izraeli hadsereg (IDF) ezt vasárnap tagadta.

A MTI híre szerint a Hamász fegyveres szárnyának szóvivője, Abu Ubaida szombat éjjel jelentette be, hogy izraeli katonákat ejtettek foglyul a Gázavárostól északra lévő Dzsabaliában vívott harcokban. A szóvivő a videofelvételen azt mondta, hogy a fegyveresek Dzsabália menekülttáborban egy alagút nyílásához csábítottak néhány katonát, közelharcot vívtak velük, és sikerült megsebesíteni, megölni vagy elfogni mindegyiküket.

Közreadtak egy másik videofelvételt is, amelyen egy sebesültnek látszó embert vonszolnak egy alagútban, és izraeli fegyverek, mellények és sisakok is láthatók.

Az IDF szóvivője szokatlanul gyorsan válaszolt a bejelentésre. "Nem történt olyan eset, melyben elfogtak volna egy katonát" - közölte. A hadsereg vizsgálja a többi állítást és a videóban megjelenő részleteket.

Tel-Avivban kormányellenes tüntetést tartottak

Mindeközben Izraelben több mint tízezer demonstráló követelt új választásokat.

Szombat este kormányellenes tüntetés volt Tel-Avivban. Az Euronews jelentése szerint az izraeliek között egyre nő a megosztottság arról, hogy Benjamin Netanjahu kormánya hogyan kezeli a Hamász elleni háborút. Több mint 10 ezer demonstráló követelt új választásokat, illetve hogy a kormány tegyen többet a Hamász által fogva tartott túszok kiszabadításáért Gázában. A 250 túsz majdnem felét kiszabadították, de Izrael szerint körülbelül 100-at még mindig Gázában tartanak fogva.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Óriási tűz pusztít Kaliforniában - illusztráció
2024. JÚNIUS 16.
[ 16:12 ]
Rendőrkommandó bevetése vetett véget egy terrorizmusért elítélt rabok által elkövetett túszejtésnek egy előzetes letartóztatási központban Rosztov-na-Donu városban, a bűnözőket "likvidálták" - közölte vasárnap az orosz Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat (FSZIN) sajtószolgálata. A központban...
2024. JÚNIUS 16.
[ 14:28 ]
Az Egyesült Államok több mint másfél milliárd dollárt ajánlott fel Ukrajna számára humanitárius segélyként és az energiaellátás javítására - jelentette be Kamala Harris alelnök szombaton, amikor találkozott Volodimir Zelenszkij elnökkel a Svájcban rendezett békekonferencián. Az alelnök bejelentése szerint 824...
2024. JÚNIUS 16.
[ 9:32 ]
Nyolc izraeli katona életét vesztette egy robbanás következtében a Gázai övezet déli részén – közölte szombaton az izraeli hadsereg. Korábban a Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveres szárnya arról tájékoztatott, hogy harcosai megtámadtak egy izraeli páncélozott járművet, és megöltek, illetve megsebesítettek...
2024. JÚNIUS 16.
[ 7:11 ]
Beolvasás folyamatban