Kultúra
Nagybecskereken vasárnap lesz a XX. Kóruspódium

A nagybecskereki Emmanuel Kamarakórus és a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség szervezésében október 13-án délután fél ötkor tartják meg a Vajdasági Magyar Kórusok jubileumi, XX. Találkozóját a nagybecskereki Nepomuki Szent János-székesegyházban.

A program keretében felcsendül a Himnusz, majd Liszt Ferenc: Ave Maria című közös nyitó produkciója következik, Konrád Emma Magyar Életfa díjas karnagy vezényletével.

Az egybegyűlteket Ft. Pastyik Róbert plébános köszönti, majd azt követően hangzanak el az ünnepi köszöntők.

A Kóruspódium részvevői a kúlai Bartók Béla vegyes kórus, a kúlai Bartók Béla kamarakórus, a kúlai Cantilena női kórus, a magyarkanizsai Cantilena Kamarakórus, a temerini Juventus énekkar, a temerini Őszi rózsa vegyes kórus, az újvidéki Kapisztrán ferences ifjúsági kórus, az adai Musica Humana Kamarakórus, a zentai Musica Sacra, az Óbecsei Schola Cantorum és a nagybecskereki Emmaneul Kamarakórus.

Az idei közös, záró produkciót, Petrovics Emil Játszik a szél című kórusművét előadó egyesített kórust Dutina Vilma nagybecskereki karnagy vezényli.

A huszadik találkozóra választott közös kórusművek a 2020-as emlékévekre is igyekeznek felhívni a figyelmet: Petrovics Emil 2020-ban lenne 90 éves, továbbá 2020-ban lesz 200 éve annak, hogy az akkor kilencéves Liszt Ferenc a Harnoncourt-kastély avató ünnepségén, Écskán adott hangversenyt.

A Vajdasági Magyar Kórusok jubileumi, XX. Találkozójára a belépés ingyenes, a szervezők mindenkit szeretettel várnak erre az ünnepi hangversenyre.

k-ko
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Harag György (1925-1985), a Kolozsvári Állami Magyar Színház egykori főrendezője, az erdélyi, a magyarországi és a román színházművészet és színháztörténet korszakos művésze tiszteletére emlékévet szervez a Magyar Művészeti Akadémia. Az idén induló összművészeti rendezvénysorozaton megidézik a kiváló...
2020. FEBRUÁR 26.
[ 13:50 ]
Requiem Tzimbalomra című verskötetéért Kovács András Ferenc nyerte el idén az Artisjus Irodalmi Nagydíjat, mellette Cselényi Béla, Kováts Judit, Szajbély Mihály és Mártonffy Marcell vehet át elismerést a március 2-i díjátadó ünnepségen - közölte az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület az MTI-vel. Az...
2020. FEBRUÁR 25.
[ 8:52 ]
Dubravka Đukanović A vajdasági római katolikus templomok architektúrája (1699–1939) című kötete került bemutatásra pénteken, 2020. február 21-én a Verseci Kultúrközpontban. A kötetet Virág Gábor, a Forum Könyvkiadó Intézet igazgatója méltatta. A kötet szerzőjét, Dubravka Đukanovićot pedig Zoran Đekić...
2020. FEBRUÁR 24.
[ 15:34 ]
Beolvasás folyamatban